22 drept, deriblant flere barn i ukrainsk angrep på russiske Kherson

“Minst 22 sivile er drept i ukrainsk bombing mot landsbyen Sadovoe i Russlands Kherson-region, sa guvernør Vladimir Saldo fredag. Et ni år gammelt barn er blant ofrene, la han til. Angrepet rammet en liten butikk i et boligområde, sa Saldo. Da lokalbefolkningen skyndte seg for å hjelpe ofrene for det første angrepet, fulgte ett  andre angrep og traff det samme området, sa han. Totalt 17 sivile ble drept i butikken og i nærheten av den, og ytterligere fire personer som bodde i de nærliggende husene mistet også livet, ifølge guvernøren i området. I tillegg skal 15 personer ha blitt skadet, melder Russia Today.

Minst 15 personer ble også skadet i angrepet, sa Saldo, og la til at fem av dem for øyeblikket er i «kritisk tilstand». Butikken var full av kunder på den tiden og ble ødelagt, uttalte han, og stemplet angrepet som en “blodig forbrytelse” og et “grusomt drap.” I følge Saldo brukte ukrainske styrker først en guidet bombe for å treffe butikken før de traff det samme området med en USA-laget M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) flere rakettkaster. Kievs vestlige støttespillere har forsynt Ukraina med dusinvis av slike systemer, som har blitt mye brukt av troppene gjennom konflikten med Russland. Krigen mellom Russland og Vesten krever stadig flere liv på begge sider og frontene forherdes. I russiske kommentarfelt ser vi nå at stadig flere krever at Putin iverksetter angrep som også tar ut vestlig militært utstyr i de land som donerer til Ukraina.

Én tanke om “22 drept, deriblant flere barn i ukrainsk angrep på russiske Kherson

  1. Veldig trist å lese, krigen går utover uskyldige og sivile mennesker på begge sider! Dette skjer pga Ukrania lar seg diktere over USA! NATO overlever pga Penger ifra DC! Husk USA er bare litt over 200år gammelt land og Norge er eldre enn USA!

    1
    3

Det er stengt for kommentarer.