128 dager til et eller annet skjer som vil ryste amerikansk økonomi

Merk deg datoen 13 september 2015

USAs økonomi vil om knappe fire måneder kunne gå på en av sine største smeller i dette århundret. Mandag 17 september 2001 falt den tungtveiende Dow Jones indeksen med jonathan-cahn-2684 poeng eller 7,1 prosent som en følge av terrorangrepet den 11 september. Mandag 29 september 2008 gjorde Dow Jones indeksen et nytt stupdykk og raste med hele 778 poeng eller 7 prosent og skal vi tro Jonathan Cahn og hans profetier om det som vil komme til å skje vil 13 september 2015, vil USA kunne stå overfor et nytt økonomisk skrell. Et skrell mange tror blir langt verre enn i 2001 og 2008. Den 13 september 2015 tilsvarer den 29 Elúl som er den siste dagen i den 6 måned og vår 14 september tilsvarer den første dagen i den sjuende måned som heter Tishri. I følge Cahn vil USA nettopp søndag 13 kunne oppleve noe som fører til en større økonomisk rystelse mens banker og aksjebørser er fysisk stengt for handel. Også investorer, spekulanter og finansielle aktører tar nå høyde for at den finansielle boblen vil sprekke og sende verden inn i økonomisk kaos.

Den kunstig oppblåste økonomiske boblen USA nå er inne i vil kunne komme til å briste i løpet av svært få måneder. Troen på at USA og den internasjonale markedet vil stå seven-kueroverfor et økonomisk kollaps eller i beste fall en kraftig nedtur blir delt av stadig flere eksperter og mange tror at 2015 og 2016 vil bli svært kritiske. Jonathan Cahns forutsigelser om Guds dom og  Shemitah året virker kanskje som overtroisk nonsens for investorer og analytikere som konstaterer at Dow Jones indeksen er nær sin “all time high”. Siste “all time high” ble satt 25 februar da Dow Jones indeksen nådde 18,244,38 poeng. Samme dag kunne også S&P500 indeksen skåre sin “all time high” med 2119,59 poeng og er i skrivende stund bare skarve 4 poeng under rekorden som ble satt i februar. Siden 3 februar 2014 har Dow Jones indeksen sprettet opp med 2819 poeng fra 15,356.17 til dagens 18244. I prosent er dette en økning på 18,4 og går vi sju år tilbake, til 29 september 2008 da Dow Jones falt fra 11,143.13 til 10365 har Dow Jones steget med nesten 8000 poeng eller 77,5 prosent siden siste store skrell. Etter det store skrellet den 29 september 2008 fortsatte indeksen å falle og nådde sin bunn den 20 november 2008 med skarve 7,552.29 poeng. Siden den datoen har indeksen steget med over 10600 poeng eller 141 prosent. Det er ikke tvil om at de sju fete år nå er på hell og vil bli avløst av sju magre år.

Helsvart høst eller blodrød høst

Jonthan Cahn er ikke den eneste som advarer om at økonomien vil gå på en skrell om få måneder. En rekke andre kanoner, deriblant Peter Schiff, Mark Spitznagel,  Mark Faber og en bråte andre kjente økonomiske navn varsler krakk eller blodig korreksjon hvor de mest optimistiske snakker om et fall på 20 prosent. I følge ryktene skal mange av de store allerede nå trukket seg helt eller delvis ut av aksje og obligasjonsmarkedet for å posisjonere seg i forkant av høstens skrell. Andre igjen teller på knappene og kommer til å overlate det kunstig oppblåste markedet til småsparere og amatørene  Dersom man sitter i aksje eller obligasjonsmarkedet bør man snarest selge seg ut og plassere pengene i noe som er sikrere enn aksjer eller obligasjoner. Vi er nå inne i en gigantisk boble som vil sprekke, sier Peter Schiff som mener at det sikreste å investere i er gull. Å investere i dollar vil være den største tabbe man kan gjøre, fordi dollaren vil kollapse, sier Schiff som mener dollaren vil stå over sin største krise.

Dersom de dystre profetiene og forutsigelsene om en nedtur som en følge av Shemitah blir oppfylt vil betydelige verdier bli dradd med i dragsuget. Vi kan med andre ord vente at et eller annet vil skje rundt den 13 september 2015 som vil kaste det amerikanske aksjemarkedet inn i fritt fall mandag 14 september. Få av aktørene som opererte i aksjemarkedet under jappetiden og boblen på 1980 glemmer den dramatiske mandagen i oktober 1987 da aksjemarkedet stupte med over 22 prosent på en enste dag og panikkslagne investorer kunne ikke annet enn skrekkslagne være vitner til at milliarder av dollar forsvant i løpet av noen få timer. Dette kan ikke beskrives som annet enn panikk, sa William Hartley og en tørr Myron Kandel avbrøt igjen og igjen CNNs regulære nyhetssendinger med oppdateringer fra det stadig dypere og dypere aksjekrakket som rammet Wall Street og verdens børser denne mandagen for nøyaktig 4 x 7 år siden i 1987. La oss ta et tilbakeblikk på CNNs rapportering fra denne mandagen som kan bli gjentatt i 2015.

Et 7 års mønster

1966, 1973, 1980,1987, 1994, 2001, 2008 og 2015 er alle årstall som forteller at det er et 7 års mønster for større økonomiske korreksjoner eller krakk. I 1966 hadde man et tjue prosent langsomt fall i aksjekursene, i 1973 slo ble verden rammet av en nedtur pga Opec 7-års-mønsterog i 1980 begynte “The early 1980s recession” og i 1987 ble verden rammet av det største endagsfallet på Wall Street i moderne tid målt i prosent, og Lou Dobbs i CNN Moneyline beskrev det hele som det største poeng og prosentfallet siden 1914. Krakket i 1987 fikk alvorlige konsekvenser både for Europa og Amerika og det skulle ikke gå mer enn sju nye år for obligasjonsmarkedet krasjet i 1994. Nøyaktig sju år senere, i september 2001 ble verden vitne til et mindre krakk på den 29 dag i måneden Elul (17 september) som en følge av terrorangrepene mot USA. I 2008 på den siste dag av Elul stupte børsen Dow Jones indeksen med 778 poeng i skuffelse over at representantens hus ikke gav klarsignal til Bush administrasjonens 700 billion bailout plan. Etter at Obama kom til makten har kvantitative lettelser ført til at betydelig kapital er blitt tilført markedet og dette har skapt en ny boble som vil sprekke om fire måneder. Jonathan Cahn er en vaktmann som blåser alarm og kanhende de kloke lytter. Dersom man har satt penger i aksjer eller obligasjoner er det nok lurt å selge seg ut i løpet av mai, juni eller juli.

Tror på et Megakrasj i 2015 og etterfølgende smell i 2016

At Obama administrasjonens kunstig oppblåste boble nå er i ferd med å sprekke er noe svært mange i markedet forlengst har innsett og spørsmålet er ikke om, men når det hele vil sprekke. Dersom profetiene om  Shemitah slår til vil vi i løpet av relativt kort tid komme til å oppleve at et eller annet skjer som utløser et smell i aksje eller obligasjonsmarkedet, gjeld-subprimeog det kan være alt fra en større terroraksjon til en omfattende naturkatastrofe, krig eller en større konkurs. Etter år med Obama og fersktrykkede dollarsedler sprøytet inn i markedet i form av kvantitative lettelser har amerikanske storbanker igjen begynt å ta større risikoer og har i dag lånt ut mer risikogjeld enn man hadde før Subprime lånene utløste finanskrisen i 2008. Vi kan med andre ord gå på selve storesmell i september og bankene som har gjort samme tabbe nå som i årene før 2008 gambler igjen på statlige bailouts, fordi vi er for store til å falle. “Bankene er igjen villig til å ta høyrisiko lån og andelen risikogjeld er nå høyere enn i 2007,” sier Elliott Wave i “Elliott Wave International” .”Samtidig som USAs nasjonalgjeld fortsetter å stige og stige tar stadig flere amerikanere opp dyre lån til biler, forbrukslån og kredittkort gjeld og dette er en større gjeldsbombe enn det subprime var i 2007 sier Wave videre. Parallelt med at den private og offentlige gjeld er skyhøy er aksjemarkedet nå det mest overvurderte i historien sier David Quintieri som mener USA er godt på vei inn i “finanskrise del II” og at aksjemarkedet snart vil krasje igjen.

A New Discovery In Prophecy – 7X7 Shemitah Harbinger 2015 bible prophecy

bill-wheaterSom en oppfølger til Cahn’s oppdagelse om Shemitah og sju års mønsteret. I følge Bill Weather er vil september 2015 være slutten på en 7x 7 års syklus (49 år) som betyr at den sjuende Shemitah er en “superShemitah” som vil bli etterfulgt av . Hvert sjuende år siden 1966 har vi hatt en “tvungen sabbat av straffedom i form av økonomiske kollaps,” sier Weather i sin video. Med andre ord kan vi stå overfor en kraftig nedtur i 2015 samt en ekstra sterk en i 2016. Se Bill Weather video og døm selv. Har Bill Weather rett må vi stålsette oss for at “to dødelige hendelser vil inntreffe, først mellom august og oktober 2015 og deretter en mellom august og oktober 2016. Er du forberedt?

https://youtu.be/5VsKQQc57IQ?list=WL

 

 

 

 

 

6 tanker om “128 dager til et eller annet skjer som vil ryste amerikansk økonomi

 1. Slikt kan fort bli en selvoppfyllende profeti hvis mange nok tror på den. I aksjeverdenen er det enorme penger å tjene på store børsfall. Det skjer via s.k. “shorting” av aksjer som betyr at man låner aksjer av aksjemegleren, selger dem til dagens pris og kjøper dem tilbake etter kursfallet til en lavere pris, og differansen blir nettogevinst. Dette skjedde i forkant av 11. september 2001, så noen visste altså om det kommende børsfallet på forhånd.
  Det som nå kreves er at mange nok tror at 13. september vil man få et ras på børsen, så vil også raset komme. (Men det skulle vært interessant å vite hvordan raset kan komme på en søndag da børsene er stengt).
  Men Jonathan Cahn vil overleve om det ikke kommer noe ras. Pat Robertson kom også ut med en illevarslende bok om et formidabelt verdensomspennende økonomisk kollaps i 1985. Slik blir det gjerne når menn og kvinner som er kalt av Gud til å forkynne evangeliet beveger seg inn på områder de ikke mestrer.

  • Jeg har påpekt det i teksten. 13 september er er en søndag og jeg skrev: . “I følge Cahn vil USA nettopp søndag 13 kunne oppleve noe som fører til en større økonomisk rystelse mens banker og aksjebørser er fysisk stengt for handel.”

   Dette må bety at et eller annet skjer denne dagen enten i form av et rykte eller noe annet som vil skape et kursras påfølgende dag.
   Vi får bare telle ned og se.

  • Men da er jo allikevel datoen feil hvis det økonomiske raset først kommer dagen etter. Som kjent kan det ikke skje noe økonomisk ras på en dag hvor børsene ikke handler.

  • Har forstått de ulike prekenene om temaet dithen at noe skal skje på denne dagen som får konsekvenser i form av en nedtur. Om eventuelt krasj kommer dagen etter behøver ikke det å endre på at noe skjedde den søndag den 13 som fikk konsekvenser dagen etter. Vi får gjøre som den gammeltestamentlige profeten Jonas og bygge oss hver vår løvhytte å ventende se hvorvidt det skjer eller ikke.

 2. Krakket som var og det som kommer har ingen ting med selvoppfyllende profetier å gjøre. Det er resultatet av en vanskjøttet økonomi.
  Jeg tror absolutt det kommer et stort økonomisk krakk, slik bl.a. pastor Wilkerson så på 70-tallet. Økonomen Peter Schiff forklarer klart hvorfor krakket vil komme og sier at det kun er et tidsspørsmål før det skjer. Han sier at den kunstig høye dollaren vil falle som en sten og at det vil påvirke nesten hele verden. Om det blir i forbindelse med 29. elul vil tiden vise. 29. elul er en søndag og børsen er stengt, men Cahn sier at en uønsket hendelse kan skje mens markedet er stengt, noe som kan føre til et børskrakk- slik det var med terrorangrepet 11. september. Han sier også at det er en mulighet for at en ødeleggelse kan ramme utenfor og atskilt fra de finansielle og økonomiske sektorer, men likevel føre til kollaps i dem begge. Videre sier han at det er verd å merke seg at slik det var i 2001, slik vil det også være i 2015 da siste dagen børsen vil være åpen før den 29. elul vil være den 11. september.
  Cahn nevner også at det i løpet av 2015 er to solfornørkelser. Den ene markerer tidspunktet nøyaktig halveis i Shemitah-året og den andre markerer klimakset 29. elul. Forrige gang en solformørkelse falt på den 29. elul i et Shemitah-år var i september 1987. Som nevnt innledet den dagen det største prosentkrakket i USA’s historie samme måned.

  Det kan være at Cahn faktisk har rett. Kanskje vi burde forberede oss.

 3. Man trenger ikke være “profet” for å forstå at Amerika er på vei utforbi det økonomiske stupet. Før eller siden er det nødt til å gå helt galt.
  Vil være fryktelig ille om det skjer samtidig med at din “profeti” om Bush inntreden som president slår til. Bush som skal rydde opp i økonomien, Hm…:-)
  Heldigvis vet vi at Bush aldri kommer til makten igjen:-)

Det er stengt for kommentarer.