Ytterligere 21 armenske soldater drept i kamphandlinger med den tyrkisk/aserbajdsjanske allianse

Sivilbefolkningen og sivil infrastruktur er legale mål for den tyrkisk ledede alliansens angrep på armenske områder

Ytterligere 21 soldater skal være drept i kamphandlinger mellom armenske og aserbajdsjanske styrker i Nagorno-Karabakh melder armenske medier. Krigen mellom de tyrkisk støttede muslimske aserbajdsjanere og armenske forsvarere krever både sivile og militære liv. Tyrkia som sitter med nøkkelen til å avslutte krigen har så langt avvist alle oppfordringer om våpenhvile. Den tyrkiske presidenten som i helgen skapte kontroverser fordi han sa at “Jerusalem er vårt” sier at krigen først blir avsluttet når Aserbajdsjan har fått kontroll på de okkuperte områder. Et stort flertall av dem som bor i den omstridte enklaven er armenere som vil kjempe til siste mann.

Armenske ledere reagerer sterkt på at Aserbajdsjan også bevist angriper sivile mål i den blodige krigen som ble utløst av et aserbajdsjanske angrep søndag 27 september. Både Tyrkia og jihadister fra borgerkrigen i Syria deltar nå i krigen på aserbajdsjansk side og krigshandlingene ser ut til å bli trappet opp og spredd til nye områder. En sivil aserbajdsjaner skal ha blitt drept i et armensk rakett-angrep mot Gandjza som er den nest største byen i det muslimske landet. Samtidig er det meldt om flere aserbajdsjanske angrep mot sivile mål i byen Stepanakert i Nagorno-Karabakh. I følge de siste meldinger fra Moskva har Russlands president ingen planer om å drøfte saken direkte med den tyrkiske presidenten som sitter med nøkkelen til å stanse konflikten. Internt i Russland er det nå stadig flere røster som tar til orde for at Moskva må engasjere seg direkte i krigen

Facebook Comments

1 tanke om “Ytterligere 21 armenske soldater drept i kamphandlinger med den tyrkisk/aserbajdsjanske allianse

  1. Putin er vel kvist mellom to stoler ,hans venskap og lojalitet til Erdogan, samtidig trur eg at hans personlige sympati ligger hos armenerne. Dette fordi dei har lange kristne ortodokse røtter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *