WW3: «Forlat Moldova og Transnistria umiddelbart»: Stor militær mobilisering av Polen, Romania og Ukraina!

Den tredje verdenskrig eller det som ser ut til å være preludet til dem, er i ferd med å spre seg. Flere vestlige land ber nå egne borgere i Transnistria og Moldova om å forlate republikkene i forkant av militær konflikt. Natolandene Polen og Romania sammen med Ukraina vil etter alt å dømme angripe Transnistria som et ledd i krigen mot Russland. Russland har fredsbevarende styrker i den selverklærte republikken som også huser et gigantisk lager av våpen og ammunisjon.

Polen kunngjør massive militærøvelser og utplassering  av militære styrker i en måned. Situasjonen viser at vi snart vil ha et militært engasjement. Samtidig har Ukraina mobilisert styrker på grensen til Transnistria, det samme har Romania på grensen til Moldova. Russland på sin side skal være klar til å flysende styrker til republikken har flere nyhetssider tidligere meldt. “Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, USA, Israel, Bulgaria, Romania og Russland har oppfordret alle innbyggere til å forlate Moldova og Transnistria-regionen så snart som mulig.” -Dette gjorde de også i forkant av den russiske militære operasjonen mot Ukraina. Det at nasjoner ber egne borgere forlate et land eller område er en viktig indikasjon på at krig og militær konfrontasjon er rett rundt hjørnet. Også det franske UD skal ha oppfordret sine borgere til å forlate Transnistria umiddelbart.

Storbritannia og Canada har utstedt et reisedirektiv som oppfordrer de som oppholder seg i Moldova til å være spesielt forsiktige. Moldovas visestatsminister sa at regjeringen hans hadde sett «en farlig forverring av situasjonen» og advarte om at «unavngitte styrker gir næring til spenningen i den russisktalende utbryterregionen Transnistria». Befolkningen i Transnistria er russisk talende med bånd til Russland og under en folkeavstemning var det et overveldende flertall for selvstendighet og bånd til moderlandet som er Russland. Tidlig på 1990 tallet ble det utkjempet krig som resulterte i en våpenhvileavtale undertegnet av daværende president Boris Jeltsin og den daværende moldovske leder. Denne våpenhvileavtalen vil bli brutt dersom Ukraina, Romania og Polen angriper.


Samtidig begynte de ukrainske væpnede styrkene militærøvelser nær grensen til republikken Transnistria. I følge den russiske journalisten Yuri Podolyaki er ikke disse styrkene til de ukrainske væpnede styrkene i stand til raskt å bryte motstanden til de transnistriske væpnede styrkene uten hjelp fra moldovere og rumenere. I tillegg må disse styrkene ved et angrep handle raskt da fronten i Nikolaev-området er i ferd med å brytes, med den konsekvens at de vil bli angrepet av russiske styrker. Dersom rumenske militære styrker krysser grensen inn i Moldova er det en alvorlig alarmklokke som betyr krig, sier en russisk militær ekspert. Regimet i  Kiev samler militære reserver i Odessa-regionen. Mer enn 2000 ukrainske tropper er nå på grensen mellom ukrainsk og transnistrisk, og antallet øker. Akkumuleringen av styrker og midler, samt utstyret til stillingene til Ukrainas væpnede styrker, fortsetter etter hvert som nye styrker og forskjellig utstyr dukker opp. Kiev prøvde å gjøre denne prosessen så “usynlig” som mulig, men forberedelsene kunne ikke skjules. Overføringen av et “Tochka-U” missilsystem fra de væpnede styrkene i Ukraina ble til og med observert. “I tillegg til disse styrkene har Kiev flere tropper i Vinnytsia-regionen som kan bistå på den transnistriske fronten,” sier den russiske militære eksperten i følge WarNews 24/7.

I Polen, fra 1. mai, vil militært utstyr bli transportert på nesten alle veier i landet i en måned, innbyggerne ble bedt om å ikke fotografere, ikke publisere informasjon om utstyret og dets bevegelser. Overføringen av utstyr vil hovedsakelig skje nord og øst i landet, det vil si til Kaliningrad-Litauen og Hviterussland. Hensikten med den første fasen er å blokkere eventuelle aggressive handlinger fra russerne fra Hviterussland og Kaliningrad. “Militære kjøretøy vil bli funnet på motorveier, motorveier og motorveier, ” sa militæret. “Ankomst og transitt av militære konvoier vil også bli brukt av deltakere i øvelser for å være vertskap for og utvikle allierte styrker, for å koordinere aktiviteter på tvers av landegrensene og for å samarbeide med vertsland,” la han til, uten å spesifisere hvilke “vertsland”. vil være med på øvelsene.

Apokalypsens rytter på den røde hest raser nå over verden -for å ta freden bort fra jorden og hisse til krig og hat. Selv om åpenbaringsbokens tredje rytter skal ta freden bort fra jorden, kan den likevel ikke ta bort den fred vi troende har i våre hjerter på grunn av Jesu død og oppstandelse. Midt i flommen av nyheter om krig og rykter om krig, står Menneskesønnen og sier “min fred gir jeg dere” og den apostoliske fredshilsen fra Paulus brev ligger fast: “Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far og fra Herren Jesus Kristus”. Mitt i strid, krig og uro kan et Guds barn hvile i Guds fred -selv om det stormer rundt og trengsler forestår. Som kristne kan vi hvile i visshet om at Guds kjærlighet bærer gjennom alt som Erik og  Jacob Liljeroos her synger vakkert om.

Én tanke om “WW3: «Forlat Moldova og Transnistria umiddelbart»: Stor militær mobilisering av Polen, Romania og Ukraina!

  1. Jeg ser i kommentarfeltene her at det kappes om å gi skylden til konflikten vi ser i Ukraina. Foreløpig leder Putin som skurk. Ytterst få- om noen- nevner den egentlige skurken, nemlig Bill Clinton. Og hvorfor er han skurken? Jo, som nyslått president i Russland, i år 2000, møttes Putin og Clinton til en samtale. Putin la fram en politikk som i grove trekk la opp til et nært samarbeid med vesten, og endatil foreslo en mulighet for å bli medlem i NATO. Alle punkter ble blankt avvist av Clinton. I stedet for innførte Clinton en politikk der Russland skulle “arve” Sovjet- Unionens fiendestatus. Dette fordi USA og vesten trengte en fiende for å konsolidere sin egen makt som verdenspoliti og for å styrke sitt økonomiske hegemoni. Og Europa fulgte opp Clinton- doktrinen. De hadde vel ikke noe annet valg. Den gang var USA bortimot gjeldfritt og hadde overskudd på budsjettene sine, og var en virkelig supermakt, både militært og økonomisk. Kina var ikke sterkt den gang nok til å kunne konstrueres som fiende, og dessuten lå de for langt unna geografisk. Konsekvensen av denne politikken ser vi nå. Russland har blitt herset med siden oppløsningen av Sovjet, og nå er grensa nådd, forståelig nok. Alle senere presidenter har fulgt opp Clinton- doktrinen, bortsett fra Trump. Derfor måtte han fjernes. Og hadde de greid å avsløre valgjukset i 2020 og Trump rettmessig fått en periode til, hadde vel Trump endt sine dager som JFK.

Det er stengt for kommentarer.