Wall Street stanset handelen i 15 minutter etter gigantisk kursfall -indeksen henter seg noe inn etter intervensjon i markedet

Dow Jones indeksen, SP500 og Nasdaq falt alle med 7 prosent ved åpning og handelen i aksjer er nå stanset for 15 minutter for å gi panikkslagne investorer tid til å kjøle seg ned.  Det er ventet at aksjekursene vil fortsette å falle når handelen igjen starter. Mekanismen med å pause handelen i 15 minutter med massive børsfall kom på plass i etterkant av “Black Monday” den 19 oktober 1987 da børsen krakket med hele 22 prosent. Dagens krakk i markedet kom etter massiv Korona frykt og det faktum at oljeprisene har kollapset. For verdensøkonomien vil det som nå skjer kunne få svært alvorlige følger. Det amerikanske aksjemarkedet vil åpne igjen klokken 1449 lokal tid.

Presis klokken 1455 norsk tid gikk det såkalte “Plunge Protection Team” (PPT) inn i markedet for å forsøke å dempe kursfallet. Klokken 1505 er Dow Jones indeksen ned 6,40 prosent og har hentet seg inn 400 poeng.

5 tanker om “Wall Street stanset handelen i 15 minutter etter gigantisk kursfall -indeksen henter seg noe inn etter intervensjon i markedet

 1. President Trump tok jo æren for de gode tidene på børsen, så da må han selvsagt ta skylden for nedgangen også.
  Han bagatelliserte Corona, tok ikke dette på alvor. SAD(som han selv ville sagt).
  Jeg solgte meg ut av aksjemarkedet på 944 poeng for 3 uker siden. Trengte ikke være økonomiprofessor for å se hvilken vei det gikk?

 2. Så lenge det er Corona hysteri , så bør alle banker bli pålagt innkreving stopp på renter og avdrag også bør de pålagt null forrenting på eksisterende lån, dette bør også gjelde i en oppstart periode etter Corona hysteriet har lagt seg , grunnen til dette er for at folk ikke skal ikke skal undra seg karantene , fordi de er avhengig av og ha inntekt til og betjene lån og avdrag, så av hensyn til de eldre og svake i samfunnet , bør dette skje.

  • I bibelen står det at du skal ikke ta rente av din lands mann , når jeg ser på spekulasjons galskapen, så forstår jeg hvorfor.

  • Vi kan ikke ha en gjeng med rike parasitter, som tror de vet alt best og suger blodet ut av slitere . Ve dere som har brukt ende tiden til å gjøre dere selv rike.

  • Jeg er enig, bankene burde være rause med avdragsfrihet og rentefritak, slik at folk får seg en buffert.
   Dersom børsene fortsetter å falle, vil konsekvensene bli dramatiske for folk flest.
   Folk vil miste jobben, oppleve reell inntektsnedgang, få problemer med å betjene gjelden og prisene på forbruksvarer vil stige.
   Dette kan bli en skikkelig pest.

Det er stengt for kommentarer.