Børspanikk og minikrasj på Oslo børs, -Oljeprisene stuper med mer enn 20 prosent -verdens børser på vei mot stupet?

Oslo børs ned 12 prosent ved åpning Dramatikken på verdens børser vil ingen ende ta. På Oslobørs pågår det nå panikkselging og børsen har så langt stupt med over 7 prosent. Panikk i markedene:Børsene, kronen og oljeprisen stuper. Over hele verden har det i natt vært en bekmørk mandag hvor Tokyobørsen har stupt med 5 prosent, Hong Kong med 4,5 prosent. I Seoul falt børsen nærmere 4 prosent med i Sydney stupte aksjekursene med over 7 prosent. Etter at oljeprisene kollapset med over 20 prosent og selges nå for 36 dollar fatet, har kronen stupt kraftig målt mot andre valutaer. Det er ventet at de dramatiske børsfallene vil forplante seg til Europa og USA og muligens vil dette bli en ny Black Monday.

Verdens bører står foran en blodig mandag. I Europa er det blodrødt overalt og future indiksene peker på et bratt og stygt fall når børsene åpner i ettermiddag norsk tid.  Priskrasjet på olje og korona-viruset ryster verdens aksjemarkeder, og for president Trump kan denne inngangen til en større resesjon bli et stort problem ved valget til høsten. Det amerikanske aksjemarkedet har lenge vært overpriset og fair value vil bety at indeksene vil falle ytterligere 30-40 prosent. Konsekvensene av krakket på Oslo børs og krakket i oljeprisene kan bli en ny finanskrise og resesjon i økonomien.

 

14 tanker om “Børspanikk og minikrasj på Oslo børs, -Oljeprisene stuper med mer enn 20 prosent -verdens børser på vei mot stupet?

 1. Vi er i starten av Trengselstiden ; tror jeg. Om det er korrekt , så skal det bare bli verre og verre å være jordboer. De siste dagene har jeg undret meg over følgende : Mange kristne tror at opprykkelsen skjer før Trengselstiden – jeg tror at opprykkelsen og Jesu gjenkomst skjer etter denne grufulle tiden. Derfor spør jeg : Om opprykkelsen vil skje før Trengselstiden ; så skulle vell opprykkelsen allerede ha funnet sted ?
  I dag tok man i bruk ordet børskrakk på det som skjer i Norge for tiden. Om den amerikanske økonomien havarerer ; så blir det langt verre her hos oss. Alle firma som driver med persontransport og turisme blir rammet og kan gå konkurs. Videre kan oljenæringen komme i store vansker. Norge har en selvforsyningsgrad på bare 38 %. Før 2003 hadde vi en forskrift som sa at Norge alltid skulle ha korn på lager til minst ett års forbruk. Nå er lagrene små : Bare korn hos møllene og forhandlerne og ingen andre lager.
  Til slutt : Når går den første banken i Norge konkurs ? Hvor stort blir Pensjonsfond utland etter børskrakk verden over ? Nei , å satse vår framtid på å kjøpe aksjer er som å gi havre til en død hest !

  • «Nei, å satse vår framtid på å kjøpe aksjer er som å gi havre til en død hest !» Sa Ture.

   Nå er det forhåpentlig vis en kjent sak, at døde hester spiser svært lite havre, så det skulle egentlig ikke være noe problem.

   Når det gjelder penger, så er det ikke sikkert det er så lurt å penger på aksjer. Her hos oss er ikke det noe problem, for lite penger er det noe jeg har mye av.

   Så var det tiden.

   I Guds Ord er det mange forskjellige tidsbegreper så jeg tror at det oppstår begreps forvirring om de forskjellige begrepene, skal nevne noen av dem.

   Trengselstiden, endetiden, verdestiden, vredes dagen, dagenes ende, de siste tider, forkortet den tiden, når tiden er inne, når den tid kommer, fremtiden, tidenes fylde, den første tiden, for nå er tiden da dommen skal begynne,

   Eks. hva er forskjellen på trengselstiden og vredestiden, og eller dagenes ende osv. Så det kan hende noen mener noe om dette, som andre mener noe annet om. Som til syvende og sist ikke betyr noe som helst.

   For det står skrevet: Han svarte: «Det er ikke deres sak å kjenne de tider og stunder Faderen har fastsatt av sin egen makt»

   Mvh RJ

  • Ja , RJ : Man kan undres over mye i denne tiden. Men situasjonen er uhyre alvorlig. En norsk kvinnelig lege bosatt i Nord-Italia ble intervjuet på Nyhetskanalen i ettermiddag. Hun har bodd der i 28 år. Der patruljerer soldater i gatene og folk må holde seg inne. Sykehusene har ikke pustemaskiner nok ( som i Norge ) slik at legene der må avgjøre hvem som skal få leve og hvem som skal dø. På sykehuset der hadde 160 nye syke pasienter blitt innlagt siste døgn. Hun uttrykte også forbauselse over den norske likegyldigheten til denne pesten.
   Jeg mener helsedirektøren bør sparkes umiddelbart. Han greidde ikke ta standpunkt engang om opphør av hånd-hilsing på sykehusene – noe som ikke ville koste fem øre.
   Jeg er 78 år om noen dager : så blir nok ikke prioritert med pustemaskin om jeg blir innlagt på sykehus i Bergen. Men : Jeg setter alltid min lit til Herren – les salme 91.
   Ser vi fremover ; kan vi vente både jordskjelv , hungersnød og krig.
   Som pensjonist er det slett ikke sikkert at Norge har råd til å utbetale pensjoner som i dag – kan bli sterkt redusert i fremtiden. Tenk om viktige nøkkelpersoner i samfunnet avgår ved døden : El-strøm , vann , leger ….
   Dette er Trengselstiden og starten på denne vi nå skimter – tror jeg.

  • Amen. Jeg tror vi er kommet lenge enn vi aner. Jesus hadde ikke advart kristne så sterkt om trengselstiden om vi bare skulle rykkes bort og ikke oppleve den. Det er en farlig forkynnelse, spør du meg.

  • Vi vet begge at i storting eller regjering sitter mennesker som bare er opptatt av sin egen lønn og maktposisjon, og ofrer ikke en tanke på den etniske kristne Norske befolkning,

   Men bare har sine tanker om at Norge skal bare bli litt brunere. Eller som Erna Solberg uttrykte det, at nordmenn ikke har noen rett eller krav på Norge.

   Kjell Inge Røkke sa en gang: Makan til inkompetanse, skal man lete lenge etter. Så sant, så sant.

   Jeg er nylig ferdig med salmenes bok og stoppet litt opp ved salme 91 i disse virustider, og undret med meg selv.

   Sal 91:1-2
   Den som sitter i Den Høyestes ly og bor i Den Allmektiges skygge,2 han sier til Herren: «Min tilflukt og borg, min Gud som jeg setter min lit til!»

   Dette verset gjelder ikke for alle.

   For det står: «Den som» så står det videre: «han sier»

   Så salme 91 handler spesielt om de mennesker som sitter i JHWH`s ly og skygge, det er dette menneske som kan si til Gud, min tilflukt og borg.

   Så jeg satt og lurte på om jeg sitter i Guds ly og skygge, det er jeg usikker på, men jeg ber daglig om at Jesus må være mitt skjold og vern.

   Men jeg tror at løsningen ligger i siste del av vers 2 der står det: «min Gud som jeg setter min lit til!»

   Så handler det egentlig om jeg har denne tilliten til Gud at Han er med meg hvert sekund hele livet, og vokter og verner meg.

   Mvh RJ

  • RJ
   Når det virkelig røyner på så er det ingen andre å lite på enn Jahve og Yeshua – og sette vår lit til Dem. Da går det bra gjennom trengsler ! Videre må vi ikke bli grepet av frykt – dette understreket Yeshua ofte.

  • Mange gode refleksjoner fra dere alle her, noe å ta til seg fra hver av dere. Ja, det er merkelige tider som er kommet brått over oss. Selv har jeg lurt på når de alvorlige problemene ville komme til syne. Nå ser det ut til at man ikke trenger lure på det lengre, for det er åpenbart at verden er kommet inn i et stort mørke det er vanskelig å snu. Det opp til enkeltmenneske å snu sin ferd og omvende seg til Jesus, klamre seg til troen og håpet.

  • Betina
   Så sant , så sant !
   Jeg har advart i lokalavisene her i mange år om det som nå er i ferd med å skje i Norge. I 2019 hadde jeg en hel sides oppslag i avisa Nordhordland med overskrift : Beredskapen i Alver kommune.
   Krig ligger nok frem i tid – tror jeg. Pest har vi fått og det neste er nok jordskjelv. Ja , det var et jordskjelv ved Volda for kring en uke siden med styrke på 2,9 . Folk i området ble vettskremt : Det kom to kraftige slag i husveggene og de trodde at stor stein var grunnen.
   Oslo-området har hatt kraftige skjelv før : I 1904 en søndag midt under gudstjenesten – da presten stod på prekestolen – kom skjelvet og Johannes kirke i sentrum av Oslo sprakk i murene og menigheten ble vettskremt. Kirken ble revet i 1928.
   Ja , jeg venter på nytt jordskjelv i Oslo !

  • Følger med på oppdateringer på bloggen din Ture, og det som skjer nå er ganske uvirkelig. Mange tar lett på det, men det klarer ikke jeg. I dag når vi var ute og handlet, reflekterte jeg over at livet gikk sin vante gang og så nokså bekymringsløs ut. Da tenkte jeg: « er vi virkelig blitt helt paranoid», men så kom vi hjem og leste siste nytt om denne pandemien som det nå defineres som og er, da tenkte jeg på David Wilkersons bok om visjonene han fikk.

   Alt ser tilsynelatende normalt ut, men det er mørke skyer i horisonten som åpenbarer seg fra dag til dag. Jesus kan komme når som helst, selv om jeg har tenkt som deg, at det kan godt være at kristne også kommer til å måtte gå gjennom noe av denne trengselstiden som det står om. Vi får oppmuntre hverandre om å være klar til å møte Jesus, som kan komme når som helst.

 2. Trengselstiden kommer med antikrist. Men antikrist kommer ikke på banen før DHÅ er borte fra jorden. Det skjer når Jesus henter de frelste opp til himmelen. Da er Ånden tatt vekk fra jorden og antikrist kan stige frem. Det er alle sperrer tatt bort og satan og ondskapen kan få fritt utløp. Da snakker man trengselstid. Millioner vil bli drept. Spørsmålet er da enkelt. Tror du på Jesus ? Svarer man JA, vil du umiddelbart bli drept.

 3. Har det falt i tankene på noen av dere at Corona hysteriet kan være brekk stangen , for og få innført merke i hånden og på pannen ?

  • Det eneste som er innlysende er at teknologien er ferdig til å brukes, og flere har allerede tatt i bruk en ship på hånden i noen land. Hvis det økonomiske systemet rakner, er det absolutt en stor mulighet til å ta det helt ut, dvs, tvinge befolkningen over i et annet system grunnet situasjonen da man ikke får ut verken kontanter eller kan bruke kort.

  • Hei Betina, i Italia er over 17 millioner mennesker satt i streng karantene, de risikerer store bøter og fengsel i inntil 3 måneder på brud på karantene.

   Med ett en chip i hånden eller på pannen kan myndighetene ha total kontroll på alle , i dag så er ikke det mulig selv med bøter og fengsel.

   Om helle verden får panikk, som den er i ferd med å få , så vil verden tigge etter en løsning som kan få verden på skinner igjen, her trengs en verdens leder som tar styring og alle land vil godta han for en global pest er alle lands felles fiende.

   Corona viruset er som skapt for å fremskynde en sånn proses.

   Jeg håper virkelig dere ser og forstår alvoret , det er ikke Corona viruset som er farlig her , dvs det er farlig omtrent like farlig som en vanlig influensa.

   Nå må vi virkelig våke og be .
   Følg med hva som skjer med flyktningene , les Valdres profetien.

   Jesus gjenkomst står for døren og 3 verdens krig.

Det er stengt for kommentarer.