Christensen er ikke alene, også milliarder Egil Stenshagen trues med store tvangsmulkter og pålegg etter å ha utført ulovlige terrengendringer på tomten

Det er ikke bare blogger Jan Kåre Christensen som er i ferd med å bli flådd av Plan og Bygnings-Etaten i Oslo. Milliardær og investor Egil Stenshagen (72) har i likhet med Christensen både fått tvangspålegg og trusler om store bøter, melder E24. Når PBE setter foten ned for ulovligheter, gjør de ikke forskjell på om du er bussjåfør eller investorprofil og tidligere rallycrosskjørerer. Og som i Christensens sak har konflikten versert noen år og blitt behandlet både av fylkesmann, PBE og andre offentlige etater. Alle gir PBE medhold og dermed har milliardæren ikke noe annet å gjøre enn å etterkomme PBEs vedtak eller punge ut med voksende tvangsmulkter. Dette viser  at PBE behandler både rike og fattige likt.

Blogger og evangelist får ikke media til å omtale sin byggekonflikt slik Egil Stenshagen gjør

Mens Christensen må rive muren og tilbakeføre tomten til slik den opprinnelig var, må milliardær Stenshagen tilbakeføre noen endringer han har gjort på tomten hvor det tidligere slo inn vann.  Det driver inn all slags søppel. Og verre kommer det til å bli, sier Egil Stenshagen (72). Investorprofilen og den tidligere rallycrosskjøreren står på Bygdøy-eiendommen med utsikt mot Lille-Herbern og den fredede Store-Herbern. Han sparker en tom plastflaske som har drevet inn. På plenen ligger det store klynger med søppel og drivved som har kommet inn med høyvannet. Tidligere var det verre, ifølge Stenshagen. Oslo kommune har i en periode på snart fire år hatt en sak mot Stenshagen angående utbedringer han gjorde på eiendommen. Nå har de gitt ham frist til 1. mai med å tilbakeføre eiendommen slik den var før arbeidene ble påbegynt. Selv forteller Stenshagen til E24 at han kjøpte eiendommen i 2016 av en eldre enke og oppdaget snart at det hadde vokst opp høyt siv, samt at det hadde samlet seg opp store mengder søppel og avfall på plenen foran huset. Dersom ikke millardæren etterkommer påleggene som er gitt, truer PBE med tvangsmulkter og har alt servert hvor omfattende bøtene vil kunne bli.

Oslo kommune fikk raskt tips fra publikum om at det var arbeid på gang på Stenshagens eiendom. – Kommunen ba om en redegjørelse i juni. Den fikk de umiddelbart. Arbeidet på eiendommen stoppet i sommerferien, og da vi ikke hadde hørt noe i august, fortsatte arbeidene. – Først i april året etter, nesten 10 måneder senere, kom kommunen tilbake til oss. Da var arbeidene avsluttet. De informerte da at dette var søknadspliktig, og varslet om ulovlighetsoppfølging. Vi søkte om tillatelse til det vi hadde utført, men fikk avslag på søknaden, ifølge Stenshagen. Siden da har saken rullet og gått mellom Stenshagen, hans advokat, byråkratiet i kommunen og hos Fylkesmannen. Fylkesmannen i Oslo og Viken har gitt kommunen medhold, og dermed er status at Stenshagen må tilbakeføre eiendommen til den stand den var i før han startet arbeidene. I et brev fra Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune datert 28. februar i år, heter det at «Dere må fjerne duker, fyllmasse og plen som er lagt ut og eventuelt andre tiltak – slik at området mot sjøen blir slik det var før arbeid med terrengendringer ble igangsatt». Fristen for å etterkomme pålegget er satt til 1. mai.

Kommunen har vedtatt en tvangsmulktsplan som følger:

35.000 kroner forfaller 1. mai dersom ikke eiendommen er tilbakeført
Ny tvangsmulkt på 70.000 kroner forfaller 1. juli
Ny tvangsmulkt på 100.000 kroner forfaller 1. september
Tvangsmulkt på 150.000 kroner forfaller 1. november
– For å unngå å måtte betale de nye tvangsmulktene, må du etterkomme pålegget innen fristene. Forfalte tvangsmulkter blir innkrevd uten ytterligere varsel, skriver kommunen. De opplyser også at de kan vedta nye og større bøter om ikke påleggene følges, skriver E24 videre. I følge Kapital er Egil Stenshagen god for omkring 2,8 millarder kroner.

Les hele oppslaget fra E24 her. https://e24.no/naeringsliv/i/K39MXy/investor-og-milliardaer-egil-stenshagen-oppgraderte-bygdoey-eiendom-trues-med-tvangsboeter-av-kommunen

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *