Visjon Norge, anmeldt til statens helsetilsyn av varsler og debattant etter åndelig seanse på direktesendt på tv

“Den aktive varsler og debattant om den uakseptable utvkling i deler av livssyns-Norge, Cecilie Erland, har nå oversendt varsel og videoopptak om denne hendelsen på Visjon Norge igår kveld. Jeg har selv påpekt at det som nå skjer i dette miljøet er en sak for våre helsemyndigheter – og en skam for de deler av kirkelivet som støtter og legitimerer virksomheten. (Som pinsebevegelsen, Normisjon og Misjonsambandet,” skriver Levi Fragell på sin Facebook side. Bakgrunnen for hendelsen skal være en seanse der en ung jente rykker, skjelver og gråter under påvirkning av kundalini eller en form for åndelig beruselse.

Hendelsen som ble vist på direktesendt tv og et klipp fra seansen viser en ung kvinne/jente som ligger under bordet og ser ut til å gråte. Jan Hanvold og en annen figur hjelper så den jenta opp på beina hvor hun blir stående med ukontrollerte rykninger og skjelvinger i kroppen. Mens forsamlingen dels ler av det som skjer står Levi Jensen sammen med Hanvold som sier: “Dette er reality tv” hvorpå de fremmøtte ler på nytt. Etter det begynner en dialog mellom Levi Jensen og Hanvold som understreker at jenta er “full” i Den Hellige Ånd. “Jeg meldte saken til Helsetilsynet fordi jeg synes dette er et brutalt og mentalt overgrep. Kvinnen er jo tydelig ikke «seg selv». Det begynte med at kvinnen stor i ro ved siden av sin venn og kompanjong Daniel Haddal, mens han pratet. Kvinnen begynte plutselig å få krampelignende sammentrekninger i ansiktet.  Etter noen minutter falt hun om på gulvet, mens Hanvold, Haddal og folk i salen lo. At folk i det hele tatt kan finne på og le i en slik situasjon, er for meg meget trist. I ettertid har jeg fått vite at kvinnen reiser rundt og evangeliserer med Levi Jensen og Daniel Haddal, og er ungdomspastor i Fauske,” skriver Erland og fortsetter. “Flere mener også at dette er skuespill, men det tror jeg ikke selv. At man ved massesuggesjon kan sette seg selv i en transelignende situasjon som dette, tror jeg nok, men det vet jeg for lite om. Dersom det er skuespill, er det enda verre. Visjon Norge har ingen skrupler for hva de viser på TV, og dette synes jeg går langt over streken,” skriver Cecilie Erland i en melding til Søkelys. “At denne kvinnen, sammen med Jensen og Haddal, også reiser rundt og evangeliserer for ungdommen i landet, er også ganske ukomfortabelt å tenke på. Er dette stabile mennesker? De oppsøker skoler, ifølge Levi Jensen selv, og stiller seg opp like ved utsiden av skolene, slik at de kan fange opp elevene når de går ut av skolegården. Jeg hadde slettes ikke følt det som trygt dersom de dukket opp utenfor skolen til mitt barn. Jeg har respekt for både troende og ikke-troende, men et sted må grensa settes,” skriver Erland og det er ikke tvil om at det er flere som deler Cecilie Erlands uro over det som skjer i regi av Jan Hanvolds kontroversielle tv-kanal.

https://www.facebook.com/cecilie.erland.9/videos/10156245579600988/?t=1

 

Brukte You Tube til å snakke om det å være “full” i Den Hellige Ånd.

Fenomenet med å være “drunk in the spirit” har lenge vært populært i deler av kristenheten. En ung karismatiker som var under påvirkning av den samme ånd ble i 2015 arrestert av amerikansk politi og siktet for å ha planlagt et massedrap mot kirken han hadde vært aktiv i. Nicholas Amrine hadde gjennom flere år brukt sin You Tube kanal til å promotere dette med å være “full” eller “beruset” av Den Hellige Ånd. I juni 2015 ble den unge karismatikeren pågrepet av politiet etter at han hadde fremsatt trusler på sin egen Facebook side. I følge Daily News planla 19 åringen å gjennomføre en massakre etter mønster fra Columbine massakren i 1999 som krevde livet av 12 studenter samt en lærer. Nicholas Amrine skrev tidlig i juni en rekke foruroligende innlegg på Facebook og han kalte også Columbine drapsmennene for sine egne helter. 19 åringen var medlem av Convergence Church og det var også der han hadde planlagt å gjennomføre massedrapene. Den unge mannen presenterte en blanding av bibelske oppmuntringer, oppfordringer til å bli “fulle” i ånden og trusler på sin Facebook side. På sin egen You Tube kanal snakket Amrine mest om å være full i Ånden og i følge seg selv tok han del i lignende seanser ala hva som presenteres på Visjon Norge. Fenomenet med å være full i ånden var noe som preget blant annet Kenneth Hagins virksomhet, og at Jan Hanvold og Visjon Norge fortsetter denne praksisen er ingen stor overraskelse. Hendelsen som involverer Jan Hanvold og Levi Jensen er nå meldt til statens helsetilsyn, men det er intet som indikerer at helsetilsynet har mandat til å gripe inn overfor dette som helt klart sorterer under religionsfriheten. Selv om mange reagerer med avsky og vemmelse over det som ble presentert på Visjon Norge er dette noe statens helsetilsyn neppe har mulighet til å stanse. Som omtalt tidligere har Visjon Norge blitt politianmeldt på grunn av påståtte demonutdrivelser på barn uten at dette har ført til annet enn henleggelse. Imidlertid er det svært uheldig at slikt promoteres på tv som tv-underholdning.

Bitt av åndelig drukkenskap, arrestert for å ha planlagt massedrap i sin egen menighet

10 tanker om “Visjon Norge, anmeldt til statens helsetilsyn av varsler og debattant etter åndelig seanse på direktesendt på tv

 1. Jeg forstår godt at Fragell og flere sier fra.
  Hvor er kristne brødre og søstre som skulle tatt det opp med Visjon Norge…sukk.. Hvor er dere kristne kjente ledere? Ser dere heller ikke showet som foregår i kveld? Hvorfor får jeg lyst til å gråte? Enten er det noe galt med meg eller dere.
  Jeg vet noen virkelig har forsøkt, takknemlig til dem.

  1
  1
  • Søkelys er kritisk til det som skjer. Jeg er kritisk til at man stiller ut unge mennesker slik på tv.. Hva vet man om man i fremtiden angrer seg. Svært mange arbeidsgivere vil ikke ansette folk som offentlig rister og skjelver og ligger under bordet og gråter. Visjon Norge bør virkelig tenke seg om hva de sender på tv. Når Hanvold kaller det “reality tv” så er det talende. De fleste vet at mye av det som kalles “reality tv” er avtalt spill.

   8
   1
  • “Hvor er dere?” skrev jeg i stad. Jeg mente ikke deg Kjell, du gjør sannelig ditt 🙂 Enig i det du skriver.

   Men så lenge de tror at dette er den rette læren, så nytter det kanskje ikke om andre ledere sier fra. (V.N. mener jo at når møtene ligner en fyllefest så stemmer det med Bibelen)

 2. “Et hus som er i strid med seg selv kan IKKE bli stående”

  “Det må IKKE være splittelse blant dere, men dere må være fast forent i samme sinn og samme mening”.

  Det er på bakgrunn av blant andre disse to skriftstedene åpenlyst at den bunnfalske kristenheten er Satan Djevelens hjemmebane.

  5
  3
  • Ja JV, noen er bunnfalske mens noen elsker Jesus. Det gjør jo alt bare enklere.

   Det er ikke noe som heter den bunnfalske kristenheten 🙂 Det er enten/eller vet du -utfra Guds Ord. Glem ikke å teste deg selv, for å se hvor du står. Det haster.

   4
   1
 3. Det virker som flesteparten av kristne i Norge ser på denne kanalen. Selv om det sendes gode programmer, som mange sier, så må kristne våkne opp og se ånden bak denne TV-kanalen. Jeg tror faktisk ikke den er fra Gud. For ikke å snakke om alle de menigheter og organisasjoner som bruker kanalen. Våkn opp!

  6
  2
  • Mitt inntrykk er at svært få ser på kanalen. Og at flere heldigvis har våknet og sluttet å se. Selv prøver jeg å advare flere. Men mange vil ikke høre. Noen eldre ensomme har stor glede i kanalen og tv’n står på halve døgnet. Disse vet ikke hva de skulle gjort om V.N skulle gå i svart.

 4. Jeg har aldri sett på Visjon Norge. Hvorfor skulle jeg det. Jeg har jo Bibelen – Guds eget ord:

  For du har ikke lyst til slaktoffer, ellers vilde jeg gi dig det; i brennoffer har du ikke behag. 19 Offere for Gud er en sønderbrutt ånd, et sønderbrutt og sønderknust hjerte vil du, Gud, ikke forakte.

  Og

  Kom til mig, alle I som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi eder hvile!

  Og

  og det som er lavt i verden, og det som er ringeaktet, det utvalgte Gud sig, det som ingenting er, for å gjøre til intet det som er noget

  Synes dette er så fantastisk. Jesus priste Faderen for at han har skjult dette for de vise og forstandige, men åpenbart dette for de umyndige.

  10
  2
 5. Jeg prøver å forstå dette med denne dama her øverst. (Jeg vet det er ulike meninger. Jeg liker ikke hva jeg ser) I går kveld så jeg bare et par minutter da hun ble intervjuet av Hanvold, og der så jeg den vanlige dama lik fra når Levi legger ut videoer.

  • Har problemer med dette som jeg ser, har sett på mye rart som jeg før ikke tenkte på. Dette med Kenneth Hagin, hadde jeg aldri sett før inntil for et par år siden. Jeg kan ikke dømme det, men jeg kjenner meg heller ikke komfortabel med det. Når jeg ser denne jenten/damen her, virker det veldig rart. Det er bare en masse forvirring, og veldig trist.

Det er stengt for kommentarer.