Vil stoppe utplasseringen av smartmålerne i de tusen hjem, -har satt i gang innsamlingsaksjon

“30. mars braker det løs og vi trenger støtte til utstyr, materiell, porto og markedsføring. Bidra med det du vil! Hvis 500 gir 300 kroner hver så når vi målet. Hver krone teller! Alle vi som jobber for STOPP smartmålerne gjør det helt gratis og det blir mange timer…Vi oppfordrer alle om å melde seg inn i organisasjonen. Sammen er vi sterke!,” -heter det på en nettside som er opprettet for å samle inn penger hvor formålet er å forsøke å stanse utplasseringen av smartmålere i de tusen hjem. Det er frykt for at privatlivets fred vil bli krenket av de nye smartmålerne som “kartlegger deg og dine vaner, som ser ut til å være en av flere årsaker som motiverer initiativtakerne til å sette i gang en innsamling

Endel nordmenn er ikke fornøyd med de nye smartmålerne strømselskapene nå plasserer ut. Disse har startet en innsamlingsaksjon for å forsøke å stanse utplasseringen. Det har hittil blitt samlet inn 35 000 kroner til formålet, mens de som står bak håper på 150 000. Besøk nettsiden her dersom du leter etter informasjon eller ønsker å bidra.

Hvorfor sier vi STOPP?
Skal man fatte en avgjørelse, trenger man informasjon. I saken om installering av smarte strømmålere (AMS) har ikke folk fått informasjon. Vi har fått et brev i posten om ny strømmåler, og at den er smart. Men smart for hvem? Strøm er en handelsvare og personopplysninger er en handelsvare. Våre personopplysninger som hentes ut av smartmålerne lagres nå i tre år i Elhub – det sentrale “navet” for strømforsyningen i Norge. Men hvorfor så lenge? Hvem eier våre personopplysninger, blir det EU eller Norge? Verden over har installering av smarte målere ført til høylytte protester fra flere som har hatt anledning til å skaffe seg info og fra andre som har blitt syke. I Nederland og Storbritannia er ordningen frivillig, i USA fjernes målerne nå i noen delstater og på Hawaii må man søke om å få en. Det har vært budsjettsprekker og misnøye, først og fremst fra forbrukerne selv. STOPP smartmålerne representerer alle som ønsker at utrullingen av smartmålere skal være frivillig eller stanses helt, og det umiddelbart. Fellesnevner er at vi vil bestemme i eget hjem!

Mer informasjon kan du lese her: https://stoppsmartmaalerne.no/

 

 

5 tanker om “Vil stoppe utplasseringen av smartmålerne i de tusen hjem, -har satt i gang innsamlingsaksjon

 1. Det er det kjekkeste jeg har fått i mitt hus, trenger ikke lenger lese av på måleren.
  Ikke mye av privatlivets fred har blitt forstyrret heller, tvert imot.
  Hvor mange har interesse av å finne ut når mor skal steke brød i ovnen??

 2. Strømmålere kan helt klart brukes for å spionere på folk. De kan analysere brukermønster for et stort anntall mennesker eller familier. Når pc’er skrus av og på, når mobiler lades, når tv’er eller lys slås av og på osv osv. Slik informasjon har blitt handelsvare og omsettes for milliarder. Akkurat som facebook, google og flere andre samler inn, eller rettere sagt stjeler informasjon om folk og selger den for store beløp. Det skjer også når man besøker sokelys.no.

  Hva kan de finne ut? Mye mye mer enn folk flest tror. Grunnen er at de finner mønster i folks adferd som kan sammenlignes med millioner av andre og analyseres. Bare ved å registrere hvordan folk skriver på tastaturet kan de finne ut utrolig mye.

  Hva kan de bruke informasjonen til? De kan i mye større grad enn folk aner påvirke folks adferd, meninger, tro, handlevaner osv osv.

  Kan dette bevises? Ja, det kan bevises statistisk. Både google og facebook tjener tusenvis av milliarder på bla reklame. Og hver eneste investerte krone i slik reklame blir evaluert nettopp med tanke på verdien av påvirkningseffekten. Store selskaper kaster ikke penger ut av vinduet. De vet reklamen har en uhyggelig makt over folk.

  Det nye nå er at de vil påvirke folk på andre måter også. Man kan trygt si det pågår en påvirkningskrig i hele den vestlige verden. På den ene siden står storkapitalen, milliardærene, den politiske venstresiden, politiske aktivister og politiserte emedsverk, de fleste mediene og muligens diverse mer eller mindre skjulte nettverk som koordinerer det hele. Tradisjonellt er dette krefter som i liten grad ser seg tjent med at folk styrer livene sine selv. På den andre siden befinner det seg stort sett bare vanlige folk som tenker selv. De er ikke mange igjen av.

  I tillegg finnes det et stort ingenmannsland hvor alle de likegyldige befinner seg. Og disse utgjør det store flertallet i mange vestlige land. Disse er det like lett å styre som sauer. Deres tanker er grunne og sentrert om nære enkle ting. Man kan bare plante noen antipatier eller sympatier i hodet på dem så har man dem på kroken og kan dra dem dit man vil.

  Er det noe håp? Jeg for min del er veldig usikker. Ingen ser ut til å forstå alvoret. Mange av de som tror de forstår har et trosliv som kun bygger på urealistiske forestillinger. Slik som disipplene før de alle flyktet bort fra Jesus og de som kom for å korsfeste ham. Det er ikke vanskelig å tenke seg at vi går inn i den tiden som bla beskrives i Joh åp. Da skal normløsheten ta overhånd og de aller aller fleste faller fra den sanne troen.

  I den gamle delen av Bibelen står det en del om avgudsdyrkelse. Pr. definisjon har vi et stort omfang av det samme i dag. Nesten alle ønsker og tro at de tror på Bibelens Gud. Men det gjør de ikke. De tror på en gud som har en helt annen karakter enn den som beskrives i Bibelen. En gud de har utformet selv.

 3. Underlig – det er nett denne saken jeg skal ta meg av i dag.
  Vi fikk montert ny smart-måler i vårt hus den 27.11.2018. Nå viser det seg at alle strøm-rekninger etter denne dato er blitt stipulert. Videre viser det seg at måleren viser nesten 5000 kwh mer enn den stipulerte.
  Fjordkraft er så frekke at de kaller stipulert avlesning for ” omforent avlesning “. De har overhodet ikke hatt kontakt med oss om slik avlesning. Omforent betyr jo at vi er enig.
  I dag har jeg tenkt å kontakte toppledelsen i Fjordkraft.

  • Har hatt telefonisk kontakt med Fjordkraft. De har ingenting med avlesning å gjøre – sier de – og henviser til BKK som eier nettet.
   Ringer så til BKK. Noe så tafatt er sjelden : De trodde at de skulle få slutt på problemene pr.01.06.19. Videre spurte de etter målerstanden – som er ca 5000 kwh større enn stipulert. De skulle prøve å fordele tilleggs-rekningen utover året…

   Da ringte jeg til avisa Nordhordland – og regner med at de tar saken.
   Skal måleren avleses manuelt av oss : Vil det koste kr. 2000.- ekstra pr. år ifølge nettsiden til BKK.

   Altså : BKK har montert en automatisk strømmåler som ikke virker ; og dette skal koste oss kr. 2.000.- ekstra pr. år.

Det er stengt for kommentarer.