Vil ikke omtale drapene på 1,5 millioner aramenere som folkemord

USAs Barack Hussein Obama har igjen forrådt kristne, denne gangen ved å avstå fra å omtale massakren av to millioner aramenere i 1915 som folkemord

obama-devil-hornDen amerikanske presidentens knefall for tyrkisk press skaper både sinne og frustrasjon blant de mange som har oppfordret den amerikanske presidenten til å oppfylle sitt valgløfte om å uttale tydelig og klart at de tyrkiske muslimenes massakre av mer enn 1,5 millioner kristne armenere i 1915 var et folkemord og forbrytelse mot menneskeheten. 100 år er nå gått siden Tyrkia gjennomførte sitt holocaust på armenere, men fredsprisvinner Obama er ennå for feig til å omtale drap på to millioner mennesker som folkemord, og nå høster den amerikanske presidenten sterk kritikk.

“President Obama’s overgivelse til Tyrkia representerer en nasjonal skam. Det er ganske enkelt er forræderi mot sannheten., og et alvorlig tillitsbrudd,” sier Ken Hachikian, talsmann for den armenske nasjonalkomiteen i Amerika. Obama administrasjonen gikk igjen i mot å omtale massakren som fant sted i 1915 som folkemord, etter motstand fra RETRO-ARMENIAN-GENOCIDEutenriksdepartementet og Pentagon. Obama skal mens han var senator og presidentkandidat ha omtalt massakren som folkemord, og lovet også å bruke termen som president, men etter at han ble valgt har han bevist valgt å unnlate å omtale massedrapene som folkemord, dette for å unngå å støte president Erdogan som er en amerikansk alliert og venn av presidenten. I følge CNN skal California representanten Adam Schiff som er demokratenes leder for kongressens etterretnings-komité ha uttrykt skuffelse over beslutningen til Det Hvite Hus. “Hvor lenge må ofrene og deres familier vente før vår nasjon er modige nok til å konfrontere Tyrkia med sannheten om den morderiske fortiden til Tyrkia og det Ottomanske imperiet,” spurte den demokratiske representanten i en ferdigskreven uttalelse. “Dersom ikke denne presidenten, som snakket så velformulert og lidenskapelig om å anerkjenne fortiden vil gjøre det, hvem vil da gjøre det? -spurte Adam Schiff i sin uttalelse.

Det arameniske folkemordet

erdogan2Folkemordet på armenerne (armensk: Հայոց Ցեղասպանություն, tyrkisk: Sözde Ermeni Soykırımı) (også kjent som den armenske deportasjonen, Armenia-massakren(e) eller det armenske holocaust) er den tvungne massedeportasjonen av osmanske armenere i Det osmanske riket under det ungtyrkiske styret fra 1915 til 1917, noe som førte til at et omstridt antall armenere omkom. I følge ulike kilder skal så mange som 1,5 millioner mennesker ha blitt drept av tyrkerne mellom 1915 og 1917. Den tyrkiske presidenten Recep Erdogan som er venn av dem amerikanske presidenten reagerer med sinne på dem som omtaler massakren som folkemord. Land som Sverige, Frankrike og Tyskland har anerkjent drapene på armenere som folkemord, men det har ikke Norge gjort.
Statsminister Erna Solberg (H) voktet seg vel for å bruke ordet under et møte i regi av Unge Høyre i Oslo i mars.