Vidar Kleppe og Makvan Kasheikal vurderer å politianmelde bystyremedlem Jannicke Arnesen (AP) for hatefulle ytringer

Nestleder Vidar Kleppe og partileder Makvan Kasheikal i Demokratene vurder å politianmelde bystyrepolitiker Jannicke Arnessen (AP) for hatefulle ytringer på sosiale medier. Dette skriver Demokratene på Facebook i kveld. Bakgrunnen for saken er innlegg bystyre-representant Jannicke Arnessen (AP) har postet på Facebook. Det var Facebooksiden Sørlandsnyhetene som tidligere onsdag brakte nyheten om hva Arnessen hadde postet offentlig. Flere sentrale politikere og tidligere ordfører Harald Furre har trykket “liker” på det kontroversielle innlegget Arnessen. Nyheten om at Vidar Kleppe og Makvan Kasheikal nå vurderer å politianmelde AP politikeren for hatefulle ytringer kommer samtidig med AP ledelsen i Kristiansand og andre som er en del av den politiske sumpen er i krisemodus. Tidligere onsdag gikk Mette Gundersen som er sentral i AP hardt ut mot Sørlandsnyhetene og mener at Facebookinnlegget “overgår ondskap”

I en pressemelding lagt ut på Facebook for kort tid siden skriver Demokratenes leder og nestleder dette:

1. Vidar Kleppe og jeg vurderer nå å politianmelde Jannicke Arnessen for hatefulle ytringer i sosiale medier.
2. Det vil også vurderes om vi vil politianmelde andre for hatefulle ytringer.
3. Bakgrunnen er at Jannicke Arnesen insuerer at hun setter likhetstegn mellom drapene på Utøya gjort av Anders Behring Brevik og Vidar Kleppe, meg og de som har stemt på Demokratene.
4. Vi må ha takhøyde for et mangfold i samfunnet og ulike ytringer. Men å antyde at Vidar Kleppe har samme ideologi som Anders Behring Breivik er en hatefull ytring og er noe vi nå vil be politiet vurdere om er straffbart.
5. Det er en stor beleastning for både meg og Vidar og våre familier å bli fremstilt som mordere.
6. Vi er overasket over flere politkere i bystyret støtter slike hatefulle ytringer, og vi vil også be politiet vurdere om de også har gjort noe straffbart. Men i hovedtrekk så vil politianmeldensen gjelde Jannicke Arnessen.
7. Vi regner med at Jan Oddvar Skisland også tar sterk avstand fra slike hatefulle ytringer som nå er utført av Jannicke Arnessen.
Makvan Kasheikal og Vidar Kleppe
Leder og nestleder Demokratene

Anmeldelse får støtte

Flere personer har i etterkant av Jannicen Arnessen ondskapsfulle innlegg gått ut og støttet en eventuell politianmeldelse for hatefulle ytringer. Andre igjen har reagert på at sentrale og fremtredende personer, deriblant tidligere ordfører Harald Furre, faktisk har gitt sitt “likes” til det dypt krenkende facebookinnlegget til en arbeiderparti-politiker som konstant tar offerrollen og trekker Utøyakortet.  “Omtalt i Fædrelandsvennen for to års siden. «Politiker Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen (26) ønsker ikke å være kjent som Utøya-overlever eller «dattera til ??????» (sitat slutt).
Men, hun vil kanskje bli kjent som Arbeiderparti-politikeren i Kristiansand, som stadig kommer med hetsende løgnaktige og alvorlige usannheter om at, Vidar Kleppe og Demokratenes folkevalgte, dets medlemmer og tusenvis av velgere – at disse skal ha likhetstegn med ideologien til «massemorderen på Utøya i 2011».
Arbeiderparti-politiker Jannike Arnessen og alle dem som støtter hennes påstander om at Demokratene ideologi er en skyggeideologi av «massemorderens tankegang», må tenke seg både en og flere ganger før de «spyr ut» og støtter slike alvorlige påstander som overhode ikke har rot i virkeligheten. Det som «massemorderen på Utøya 2011» utførte mot uskyldige mennesker, var en avskyelig og barbarisk handling, som overhode ikke har sin forankring i noen ideologi, men var «kortslutning» i en gal manns hode.
På bakgrunn av dette bør Jannike Arnessen anmeldes til Politiet:
«»for å spre løgnaktige, hetsende og hatefulle påstander om grupperinger av menneskeheten», -skriver Harry Jørgen Haraldsson Teige

Fake-News Fædrelandsvennen snur om virkeligheten

I går var en av toppsakene med 24055 lesere her på SN at politikeren Jannike Arnesen (AP) ble så sinna over en meningsmåling at hun beskyldte Vidar Kleppe og Demokratene for medvirkning til 22. juli-tragedien.Avisen Fædrelandsvennen snappet opp saken og skriver, sitat:
“Nils Nilsen (Dem) bruker tragedien på Utøya når han går til angrep på Ap-politiker Jannike Arnesen for hennes utspill mot Vidar Kleppe. Det skaper sterke reaksjoner.” sitat slutt. Er dette sant? Er det hold i FVNs tekst?
Var det ikke Jannike Arnesen som brukte 22. Juli til nok en gang til å angripe andre med løgn og egen offerrolle, og Nilsen som tilbakeviste hennes grove løgner? Mette Gundersen (AP) får deretter slippe til, og mener Nilsens forsvar, sitat: “overgår ondskap”. Javel? Så et forsvar mot Arnesens absurde løgner om Kleppe, er altså verre enn holocaust, 22. juli og alt annet?
Tendensiøse eller falske nyheter fra Fædrelandsvennen er ikke noe nytt.
Det var derfor SN oppstod. Det er også derfor SN i stor grad definerer nyhetsbildet og den redaksjonelle politiske agenda i mediebildet.
Takk til alle lesere som er kloke nok til å ikke la seg skremme bort fra sine meninger av netthetserne i Arbeiderpartiet. Hva ondskap angår så har både Gundersen og Arnesen mye å svare for. Kanskje Fædrelandsvennen burde fordype seg litt i dette?,” spør Sørlandsnyhetenes administrator.

Én tanke om “Vidar Kleppe og Makvan Kasheikal vurderer å politianmelde bystyremedlem Jannicke Arnesen (AP) for hatefulle ytringer

  1. Denne saken handler egentlig om konsekvensen av at mange leser Fædrelandsvennen og/eller stemmer AP. Hvis ingen stemte AP eller leste Fædrelandsvennen ville saken vært ikke-eksisterende. Spørsmålet er om, eller hvordan slike verdslige saker bør omtales i et “organ for bibeltro kristendom”.

    En ting er ren vranglære men like skummelt kan det være med overdrevet fokus på, eller kanskje partiske omtaler av politiske konflikter. Når det aldri sies noe om hvordan ting skal forstås i lyset av Guds Ord så blinker det en rød lampe. Da er man på vei fra det åndelige til det verdslige.

    Når vi skal forsvare vår tro må vi være ydmyke står det i Bibelen. Og så står det vel også at vi ikke har noe med å dømme “dem som står utenfor”. Det viktigste er at vi hele tiden vurderer oss selv, vår tro og våre liv i lyset av Guds Ord.

Det er stengt for kommentarer.