VG: Mads Gilbert utestengt fra Gaza på livstid

Den kontroversielle norske Palestina-aktivister og legen Mads Gilbert  sier han  ikke lenger får lov å reise inn og ut av Gaza av israelske myndigheter. Nytt ledd i Gilberts propagandakrig mot Israel -men er taus som vanlig når det gjelder Syria

Den norske legen Mads Gilbert som under de siste to Gazakrigene har figurert som gilbertmikrofonstativ for Hamas er nå utestengt fra Gaza for livstid, skriver avisen VG. Den
israelske beslutningen om å nekte den kontroversielle Palestina-aktivisten inngang til Gaza er gjort av sikkerhetshensyn. Mads Gilbert som hittil ikke har tatt seg tid til å dra til Syria og hjelpe den borgerkrigsrammede sivilbefolkningen raser ikke uventet mot Israel i VGs spalter. Selv om innpå 200 000 mennesker er døde, og ennå flere skadd i den syriske borgerkrigen har den kontroversielle Palestina-aktivisten ikke signalisert planer om å reise til Syria. Norske myndigheter hartatt opp utestengelsen av Gilbert fra Gaza og bedt Israel omgjøre beslutningen. Den humanitære situasjonen på Gaza er fortsatt vanskelig og det er behov for helsearbeidere, sier statssekretær Bård Glad Pedersen til Verdens Gang.

Å nekte Gilbert som forøvrig stod fram i Dagbladet i september 2001 og uttalte at han støttet terrorhandlingen mot Twin Towers, – er en klok avgjørelse. Gilbert hovedoppgave på Gazastripen har vært å sverte Israel i propagandaøyemed, noe han i hvert fall langt på vei har lykkes med her hjemme. Det var spesielt under forrige Gazakrig at Gilbert stod mads-gilbertfram som den reneste propagandaministeren for den palestinske terrororganisasjonen som kontrollerer Gazastripen. Da Gilbert etter å ha unnlatt å bry seg om Syria helt siden borgerkrigen startet i 2011 plutselig dukket opp på Gazastripen rett etter at Hamas hadde kidnappet og drept tre jødiske tenåringer, ble det selv for norske medier, litt for avslørende hva hans agenda egentlig var, -og derfor fikk han ikke samme oppmerksomhet i sommer. Imidlertid tok VG Gilbert til hjertet og lot den kontroversielle legen i fri dressur uttrykke sin forakt for den jødiske staten. At Israel ikke vil la denne Palestina aktivisten reise inn igjen i Gaza forstår vi godt og synes er en klok avgjørelse. Utestengelsen av Mads Gilbert er så langt ikke blitt omtalt i israelsk presse.

IDF: Ikke nektet for livstid

Pressetalmann Bjørn Herman i Det israelske forsvaret (IDF) reagerer slik på Gilberts påstand.– Dette er tøv. Ingen er nektet «på livstid», er Hermans korte kommentar til avisen Dagen. Til Dagen sier COGAT (Coordination of the Government Activities in the Territories), som koordinerer all trafikk mellom Israel og de palestinske områdene, at de avviser at nekten har noe med Gilberts syn på Israel å gjøre. – Dr. Gilberts innreise til Gaza via Israel ble avslått av sikkerhetsfolk av rene sikkerhetsgrunner, og har ingenting å gjøre med Gilberts antiisraelske og antisemittiske uttalelser, heter det i en uttalelse fra COGAT. Også den israelske ambassadøren i Norge har i dag understreket at utestengelsen er for en periode og ikke nødvendigvis livstid.

Bør reise til Syria i stedet

killing-in-syriaSiden Israel i denne omgang har nektet Mads Gilbert innreise til Gaza via Israel bør legen kanskje forsøke å gjenopprette noe av sin manglende troverdighet -ved å denne gang legge turen til Syria for å hjelpe krigsskadde barn der. Dersom ikke Gilbert ennå har oppdaget det pågår det en brutal og blodig borgerkrig i Syria samtidig som det også er mange ofre for konflikten mellom ISIS og den USA ledede koalisjonen. En oppfordring til Mads Gilbert fra oss alle må være legge turen til Syria eller Irak denne gang. I så fall ser vi at du har et ekte engasjement for å hjelpe skadde barn i krigsområder. Siden vi aldri har sett deg på TV fra Syria eller Irak har vi berettiget grunn til å tro at du utelukkende engasjer deg i Gaza ut fra ditt dyptgående jøde og Israel-hat. (Bilde av skadde og drepte barn i den syriske borgerkrigen)

 

 

5 tanker om “VG: Mads Gilbert utestengt fra Gaza på livstid

 1. Helt riktig gjort av Israel. Mads Gilbert er en fanatiker som støtter kampen mot Israels rett til å eksistere.

  1
  0
 2. Jeg ser i kommentarfeltene at svært mange støtter denne avgjørelsen, og de sikkert ikke kristne alle sammen heller.
  Mannen er kort og godt en hykler og en løgner!!!! Dersom han var så opptatt av å redde liv, så er det rikelig av andre steder han kan reise….. Hans innsats er utelukkende politisk motivert.

  • Helt klart Angar. Gilbert fungerer mer som en aktivist enn en lege når han opererer på Gazastripen. Det er nesten slik at man skulle tro at denne mannen aner når det går mot konflikt mellom Israel og Hamas. Det så vi i forkant av siste Gazakrig. Noen dager før det hele startet dukket Gilbert opp på Dagsrevyen, og begynte sin propaganda allerede da. Jeg sa det her hjemme. Nå blir det ny Gazakrig, for nå er Gilbert på plass. Han har kanskje kontakter høyt opp i Hamas som forteller: Nå vil vi sette i gang rakett-angrep på Israel. Kom. Vi trenger deg til propagandakrigen. Man skulle i hvert fall nesten tro det.

 3. Israels ambassadør sa at det ikke er for livstid, men for en periode.

Det er stengt for kommentarer.