Verste dataangrep noensinne -120 land rammet -oppdater maskinen raskt sier NSM om det omfattende dataangrepet

Er du redd for å bli rammet av dataangrepet? Siden fredag har det som omtalt i media pågått et omfattende hackerangrep og så langt er mer enn 100 land rammet. Angrepene som begynte i går pågår ennå og på nettsiden til Norse kan man live følge med på hvilke land som akkurat nå er under angrep. Her i Norge har enkelte fotballag samt hotellkjeden Choice blitt rammet. I Storbritannia har en rekke sykehus måtte sende hjem sine pasienter fordi deres datasystem er rammet av en såkalt ransomware  som er et virus som heter  WannaCry. I følge Bitdefender er nå 120 land rammet av dette  dataangrepet så langt

Dette vil komme opp på skjermen dersom du er tatt over av dette løsepengeviruset.

Angrepet som startet i går er  verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner, Fredag ble private og offentlige datamaskiner i nær 100 land, inkludert Norge, angrepet av løsepengeviruset WannaCry. IT-sikkerhetsselskapet Avast opplyser at det har registrert nærmere 57.000 angrep, skriver VG. I britiske aviser har man allerede begynt å spekulere i hvem som står bak, og tradisjonen tro, er det Russland og Vladimir Putin som nå blir syndebukk. Dette på tross av at Russland også har vært ramme av dataangrepet. Viruset virker slik at at den krypterer filene i datamaskinen, slik at de ikke kan åpnes. For å få tilgang til dem igjen kreves det 300 dollar i løsepenger. Disse må betales i Bitcoin og det må gjøres innen en uke ellers vil filene gå tapt. Her kan du følge live med på virusangrepene slik de utspiller seg verden over.

Hvordan sikre seg fra å bli rammet av dataviruset

Det er flere ting vi enkelt kan gjøre for å forhindre at vi selv blir rammet av dette viruset. Ført unngå å laste ned vedlegg du får tilsendt fra avsendere du ikke kjenner. Videre oppdater operativsystemet ditt, og sett gjerne datamaskinen slik at den oppdater Windows automatisk. Videre kan det være lurt å oppdatere antivirus eller maleware programmene du har. Har du ikke et antivirusprogram, er SmadAV2017 et bra antivirusprogram som også er gratis. Kan lastes ned herfra: http://download.cnet.com/SmadAV-2017/3000-2239_4-75765016.htmlDet finnes også en rekke andre gratis virusprogram som kan lastes ned. “Kommunikasjonsdirektøren i NSM frykter at langt flere er rammet enn de har oversikt over nå, og alle kan i praksis bli rammet, dersom du ikke har oppgradert datamaskinen din. Privatpersoner som virksomheter.– Oppgrader datamaskinen din nå. Det haster, og du må gjøre det så raskt som mulig. Gjør det i helgen, før arbeids-hverdagen starter på mandag og det potensielt sprer seg videre. Dette er viktig, sier Arnøy.

 

 

 

 

Én tanke om “Verste dataangrep noensinne -120 land rammet -oppdater maskinen raskt sier NSM om det omfattende dataangrepet

  1. Jeg har selv de siste dagene brukt tid på å oppdatere de datamaskiner som brukes av Søkelys. Både Windows og de ulike virusprogrammene er oppdatert. Selvfølgelig ikke åpne vedlegg som blir sendt med mail med mindre jeg er sikker på hvor det kommer fra. Videre har jeg sørget for å ta backup av alt viktig. Burde nok ta backup oftere.
    Ellers gir du greie råd om datasikkerhet Sadoks sønn

Det er stengt for kommentarer.