Venezuela fordømte stadig Israel og høster nå Guds dom i form av økonomisk kollaps

Den økonomiske krisen i den Venezuelanske økonomien blir bare verre og verre og
venesuela.fattiglandet som under Hugo Chávez ledelse fremsto som stadig mer Israel-fiendtlig er nå under Guds dom, sier flere profetigranskere, Venezuela som i 1949 anerkjente opprettelsen av staten Israel, ble under Hugo Chávez ledelse, det mest Israel-fiendtlige landet i Sør-Amerika og i 2009 brøt landet alle diplomatiske forbindelser med Israel. Samtidig inngikk Venezuela fulle diplomatiske forbindelser med de såkalte palestinske selvstyre-myndighetene, og i FN har Venezuela gjentatte ganger stilt seg sammen med de mest Israel-fiendtlige muslimske statene i verden. Dette har mishaget Herren – “For se, Herren, Israels Gud, hærskarenes Gud, tar bort fra Jerusalem og Juda støtte og stav, hver støtte av brød og hver støtte av vann, (Jes 3,1) Venezuela har under Hugo Chávez brukt harde ord for å forbanne Israel -og høster nå Guds straffedom.

Venezuela som har verdens største oljereserve er nå under Guds dom. På tross av at landet er rikt på olje og har hatt verden 16. største gullreserve -er landet nå på randen kollaps og krise. Siden juni 2014, da oljeprisene nådde sin topp, har oljeprisene stupt med over 60 prosent, og var på sitt laveste i januar i år, ned 75 prosent. Denne økonomiske handling av dom har rammet Venezuela svært hardt, som nå i panikk selger ut deler av gullreserven i desperat jakt på penger.  Kombinasjonen av sosialisme, overforbruk og hatsk fordømmelse av Israel, har blitt en dødelig cocktail for landet som burde ha hatt ryggrad til å tåle den internasjonale nedturen i oljemarkedet. Virkeligheten er at Venezuelas økonomi allerede har kollapset -og dette synliggjøres av tomme butikkhyller, kraftig inflasjon og mangel på mat og medisiner. Herren har slått sønder støtten av brød og støtten av vann. Inflasjonen er skyhøy, i år ser den ut til å ende på nærmere 500 prosent, og dersom IMFs anslag for 2017 blir rett, vil Venezuela da se en inflasjon på vanvittige 1650 prosent. Landet er i hyperinflasjon og vil mest sannsynlig komme til å bryte sammen.

Hyllene i butikkene er like tomme som køene er lange. “Venezuelas økonomiske krise har tidligere blitt synliggjort blant annet ved at landet ikke lenger har råd til å kjøpe penger, og 20000at de skylder seddeltrykkeriet De La Rue 71 millioner dollar. Venezuelanerne trenger enorme mengder fysiske penger for å gjennomføre daglige transaksjoner, som følge av den venezuelanske bolivaren knapt har verdi lenger. “Det er et svært dårlig tegn når folk må løpe rundt med trillebårer fulle av penger for å kjøpe en pølse,” sa Steve Hanke, økonomiprofessor ved Johns Hopkins University til Bloomberg i slutten av april. Landet høster nå konsekvensene av å ha fordømt Guds nasjon Israel, og er et levende eksempel på at Herren ikke vil la de nasjoner som fordømmer hans utvalgte folk gå uten straff. Gjennom de siste månedene har seddelpressen løpt fullstendig løpsk, og virkeligheten er nå så grell at Venezuela er så blakke at de ikke er i stand til å kjøpe flere sedler og sette i sirkulasjon. Tidligere i år publiserte den uavhengige nyhetstjenesten “We are Change” denne reportasjen fra et land på kanten av stupet.

Sammenbrudd og kaos vil bli resultatet, spådde en blogger i fjor høst, en sannhet som er i ferd med å materialisere seg. En pengelens, sulten og desperat befolkning vil måtte ty til nær sagt hva som helst for å søke å overleve i nasjonen som nå i realiteten er et diktatur, etter at landets president, Nicolás Maduro, innførte en unntakstilstand som skal vare i 60 dager. Det er svært få som tror at presidenten skal kunne hoste opp en løsning, og derfor tror mange det bare er snakk om uker før landet kollapser fullstendig under byrden av inflasjon, gjeld og mangel på kontanter. Søndag ble situasjonen for landet ytterligere forverret etter at Lufthansa innstiller flyginger til Venezuela på grunn av krisen i landet. Lufthansa forklarer, ifølge BBC, ruteinnstillingen blant annet med at valutakontroller i Venezuela gjør det umulig for flyselskapet å konvertere inntektene til dollar og sende pengene ut av landet. Med litt andre ord ønsker ikke Lufthansa og bli sittende med store mengder verdiløse bolivars som ingen ønsker å sitte med. Venezuela kan stå som et forbilde på hvordan det går med en nasjon som vender Gud ryggen med å gå i mot Guds eiendomsfolk som er nasjonen Israel. I forkant av krisen som nå har oppstått opplevde den Venezuelanske aksjemarkedet en opptur og boble. Mens verdien av valutaen stadig ble mindre, opplevde aksjemarkedet en oppgang -bygd på at seddelpressen har løpt løpsk og pengene er blitt verdiløse. Nå er tilliten til Bolivar borte, og dette vil spre seg til andre land.

https://www.youtube.com/watch?v=oGTHO5TBYzI

 

 

Én tanke om “Venezuela fordømte stadig Israel og høster nå Guds dom i form av økonomisk kollaps

  1. Venezuela er i en meget vanskelig situasjon, både økonomisk og politisk. Det hele begynte for mange år siden. Det har gått nedover med økonomien i løpet av de siste årene mens Hugo Shavez var president. For det første leverte han olje gratis til Cuba. Dette var i bytte med helsetjenester fra cubanske leger. Videre så inngikk han avtale med Kina om å levere olje til lav pris selv om prisen på olje var på et høyt nivå. På grunn av disse avtalene, er Venezuela bundet til å levere olje i henhold til avtaler. Problemene har bare økt etter at Maduro overtok som president. Da oljeprisen begynte å stupe, prøvde Maduro å overtale OPEC- landene om å redusere oljeproduksjonen. Bla. var han i Saudi Arabia for påvirke landet til å redusere produksjonen. For et år siden, da butikkene begynte å tømmes for varer, måtte Maduro roe ned folkemengden. Store mengder av folket gikk ut på gatene og protesterte mot regjeringen. For å bedre litt på situasjonen, reiste president Maduro til Kina for å be om lån. På toppen av de økonomiske problemene, så har det blitt en veldig tørke, slik at det største drikkevannreservoaret har tørket ut. Denne tørken har oppstått på grunn av et klima-/vær fenomen som heter EL Niño. Dette oppstår hvert år med varierende grad. I år er det en veldig tørke nord for ekvator, mens det i sør er mye nedbør som medfører flom mange steder.

Det er stengt for kommentarer.