Vekkelsesluft over Vestlandet -Levi Jensen

Vekkelsen begynner på Vestlandet -Og det nye året har begynt med Vestlandsturne. Levi snakker om Vestlandsvekkelse som innfallsport til en større norsk vekkelse blant unge, som kan føre til Jesus-tog i gatene og møter på større arenaer om vekkelsen får bygge seg opp.  Levi har hittil i år besøkt 23 steder på Vestlandet. 1296 ungdommer har bedt frelsesbønn. Det er også ved de 23 skolene plantet Gloryteam.
Gloryteam er det samme som skolelag der de leser bibel sammen og ber. Gruppene er under sterk vekst. Flere ungdommer på skolen legger seg til Gloryteam på nett,” skriver avisen Norge i Dag.

— Tilslutningen til After School opp og ned langs kysten fra Bergen, har vært formidabel, forteller Levi. — Nytestamentet går ut som varmt hvetebrød på alle After School. I Levis rapport som vi nylig mottok, finner vi flere episoder som viser at ungdommer ikke vil gå glipp av Guds Ord.

— Da vi besøkte en skole i Bømlo ble rundt 30 ungdommer frelst. De spurte om jeg ville gå med dem til bussterminalen i sentrum. Jeg sa ja til det. Jeg marsjerte først med barnevognen og spilte musikk, rett fra barnevognen. Bak meg dannet ungdommene en formasjon og de ropte ut: Jesus! Jesus! Jesus!

Hele artikkelen i Norge i Dag kan leses her: https://idag.no/nyheter/kristenliv/kun-pa-nett/vekkelsen-begynner-pa-vestlandet/19.41249

At Levi Jensen når haugevis av ungdommer med sitt budskap er det ikke tvil om. Og på samme måte som Aage Samuelsen var omstridt og foraktet av mange i sin samtid, blir Levi Jensen både hånet, spottet og foraktet av mange. Men han gjør noe mange ikke gjør. Nemlig å tale til ungdommer der de ferdes -og disse flokker seg rundt ham.

Aage Samuelsen som skrev sangen “det er vekkelsesluft over landet” samlet skarer av mennesker til sine møter. Levi Jensen samler skarer av ungdommer til glede og forargelse.

Skrik, skrål, ekstase, tungetale og lovprisning med Aage Samuelsen og flokken. Dette opptaket er fra Turnhallen i Oslo 1980, hvor Aage Samuelsen har ett av sine mange vekkelsesmøter. Opptaket gir et godt inntrykk av tonen og stemningen på møtene hans.

 

19 tanker om “Vekkelsesluft over Vestlandet -Levi Jensen

 1. Forstår ikke hvordan Norge I Dag kan skrive gang på gang om dette uten å stille litt spørsmål ved noe av det. Avisen fremstår for meg ofte som en litt merkelige greie.

  Skal man ikke som journalister oppsøke ungdommene, høre DERES story m.m? Eller referere fra et fredag/søndagsmøte eller ungdomsklubb hvor det nå er full rulle??
  (Eller går det i samme trakten som før? Bare de samme 12 ungdommene som fremdeles møter opp eller? )

  30 ungdommer frelst på Bømlo kreves en del. Det er 3 ganger så mange enn de som ofte møter opp der i småbygder på kristne ungdomsklubber.

  Ingen story i Norge I Dag om pastorer som nå trenger flere i menigheten til å hjelpe til på fredagskvelden der? Om at slikt har de ALDRI opplevd… At det er vekkelse i menigheten…
  (Eller HAR det kanskje ikke skjedd noe allikevel? Lurer jeg på)

  Ingen story om arbeidet i menigheten som har vokst nå etter alle som har blitt frelst? Jeg leser ikke om vekkelse i noen menigheter(?)
  For ER det slik, så skriver vel kristenpressen om det? Kristne ungdomsklubber skulle nå -i følge Norge I Dag, ha doblet seg svært mange steder.

  Hvor er vitnesbyrdene fra ungdommene fra Norges talerstoler? Noen her kan sikkert linke til noen vitnesbyrd, men hvor er de tusener av andre vitnesbyrd fra alle ungdommene som påstås har blitt frelst?

  Mon tro om Norge I Dag kan følge opp nå…

  5
  1
 2. Finnes det noe som helst tegn på noen frukter av Levis arbeid?

  Finnes det noe som helst som tyder på at disse ungdommene ikke bare trollet og ler av han?

  Hvor mange er tillagt og nå aktive i lokale menigheter?

  Finnes det noen dokumentasjon på at noen som helst deltar i disse glory gruppene og at de ikke bare trioller Levi?

  Sannheten er jo at for disse ungdommene er Levi en vits og et freakshow. Jeg har ikke sett noe som helst tegn på at noen ungdommer tar han på alvor.

  Har noen sett fruktene? Har noen hørt om noen som har sett fruktene?

  2
  2
  • Fruktene er vel nettopp at ufrivillig komiske forkynnere og konspirasjonsteoretikere gang på gang bekrefter overtro og kunnskapsmangel?

   Selvsagt er det søkende ungdommer som lar seg fange, de fleste fordi de vokser opp i religiøse miljøer, men den overveldende majoriteten innser at religiøse dogmer ikke snakker sant om virkeligheten.

   Kristendommen er på vikende front i i det opplyste, velfungerende Vesten, mens herlighetsteologien vinner oppslutning blant undertrykte, fattige og uskolerte i Afrika og Latin-Amerika.

   Uansett: Fruktene av ungdomsarbeidet blant karismatisk kristne i Norge er ikke kjempestore. For å bruke Levis ungdommelige språk kan fruktene kanskje kalles «smårips».

   Men underholdende er det! Sminketips, life hacks, kattevideoer og komiske dommedagsprofeter!

   😘

   3
   1
  • Istedenfor å bare stemme tommel ned, kan du jo forsøke å imøtekomme argumentet mitt?

   Jeg er helt likegyldig til tommel opp eller ned, men jeg er oppriktig interessert i å høre om noen kjenner til noen frukter av hans arbeid, eller kjenner til noen som kjenner til det?

   Noe som helst tegn på noe varig, eller at de ikke bare betrakter han som en underholdende, psykisk syk skrulling.

   Et eneste glory team som er reelt og ikke bare trolling? (Eller bestående av allerede aktiv kristen ungdom, som jeg strengt talt heller ikke tror finnes.)

   Jeg tror jo detta er Olga Marie effekten. Sangeren som solgte ut fulle saler i Norge, men sang som en kråke.

   Folk kom dit for å se et freakshow og å le av henne, men hun trudde hun kunne synge siden det kom så mange folk.

   1
   2
  • Roperid, kanskje svaret til Aril ikke var så verst🤔Tror heller ikke han er den første her til å gidde å trykke 👎 her.
   Det er det heller nok av andre her som gjør😊 Jeg hadde egentlig ventet meg 4 👎 med en gang på det jeg selv skrev.

   De tar det jeg skriver som kritikk mot Levi. (Det er det ikke). Det bryr meg lite. De som kjenner mitt hjerte her inne vet hva jeg mener om Levi.

   Han er modigere enn de fleste av oss. og står på, men det betyr ikke at jeg er enig i alt han gjør. Gud ser til Levis hjerte. OG de rundt ham burde ledet bedre og hjulpet ham.

   Sett mer pris på Aril og de som ikke er enig med deg😊 Man lærer av de fleste👍

   Roperid, personlig tror jeg ikke noen vet sikkert angående fruktene av Levi’ Ministry. Rett og slett fordi Norge I Dag m.fl. har null interesse for å vite den egentlige sannheten. Noe av det viktigste for dem og veldig mange andre trosøsken er å rope om vekkelser som er og som snart kommer -og alt det store som er på gang her og der (men som egentlig IKKE skjer??)

   3
   1
  • For ordens skyld, jeg svarte ikke Aril, men hvem enn som stemte tommel ned. Og det er kjempefint å stemme tommel ned! Jeg er bare i tillegg interessert i å høre hva vedkomne mener.

   Og igjen, jeg ser på Levi først og fremst som Olga Marie. Jeg tror på at han tror han utretter noe.

   Men resten av oss burdte vel hjelpe han med å beskytte seg mot seg selv. Og jeg kan ikke se for meg at noen andre tror det annet enn i et slikt perspektiv du skisserer.

   Tolket i beste tenkelige mening: de har lyst til å tro at Levi utretter noe annet enn underholdning og å være et mobbeoffer som ikke skjønner det selv. Akkurat som Olga Marie.

   https://no.wikipedia.org/wiki/Olga_Marie_Mikalsen

  • Matt 13,3-9 Og han talte meget til dem i lignelser og sa: Se, en såmann gikk ut for å så, 4 og da han sådde, falt noget ved veien; og fuglene kom og åt det op. 5 Og noget falt på stengrunn, hvor det ikke hadde meget jord; og det kom snart op, fordi det ikke hadde dyp jord; 6 men da solen gikk op, blev det avsvidd, og da det ikke hadde rot, visnet det. 7 Og noget falt blandt torner, og tornene skjøt op og kvalte det. 8 Og noget falt i god jord; og det bar frukt, noget hundre fold, og noget seksti fold, og noget tretti fold. 9 Den som har ører, han høre!

   Levi Jensen minner litt om Aage Samuelsen. Dere Roperid og Hannah oppfører dere på samme måte som vi som opplevde da det stormet rundt Vekkeropet Maran-ata på 1980 tallet.
   Jeg var bare en ungdom i Maranata og fulgte med Aage ut av Maran ata templet i Oslo og inn i vekkerropet.
   Jeg glemmer ikke hvordan religiøse fra andre forsamlinger snerrende kritiserte og fordømte broder Aage. Dere er snerrende på samme måte.
   De likte ikke stilen, likte ikke Aages måte å forkynne på. De likte ikke når ånden falt og kritiserte og fordømte slik dere kritiserer Levi Jensen. Levi Jensen er som Aage en såmann.
   Han deler ut nytestamentet. Han samler de unge. De gamle kirkene gjør ikke noen forsøk på det.
   Jeg kan godt forstå at de unge som blir frelst ikke oppsøker de tradisjonelle menighetene. Hvorfor skal de gjøre det da?
   Det er jo ingen av disse som har gjort forsøk på å møte ungdommen der de er. Disse tradisjonelle kirkene og bedehusene er døde sandkasser. De er fulle av kritikk som dere er.
   Herren har gitt Levi Jensen en tjeneste på utsiden av de religiøse leirene. Det at ungdommer som blir frelst skal oppsøke menigheter som ledes av pastorer og prester som kritiserer Levi Jensens virksomhet er absurd.
   De nyfrelste ungdommene samles der de er, på sosiale plattformer, i Facebookgrupper som får servert Ordet av Levi Jensen.

  • Men hvorfor tilføres da heller ingen av disse ungdommene menigheter med prester og pastorer som støtter Levi?

   Jeg kan i farta ihvertfall nevne 3 av disse menighetene. Har noen ungdommer blitt tillagt disse?

   Eller husgrupper som støtter Levi?

   Parallellen til Aage er ikke bare dum. Mange kom til møtene hans for å le, eller la seg underholde av hva de så som galskap,

   Skal sies at mye av familien min var med i først maran ata og senere vekkeropet maran ata.

   Men i motsetning til Levi hadde Aages arbeid frukter,

  • EG, du trenger ikke fortelle hva Levi gjør. Jeg har fulgt med😀 Han har også vært her flere ganger. Kjenner svært mange ungdommer som var der og kun ser på ham som show. Dessverre du EG. Kjenner INGEN som ble frelst. Men de ba frelsesbønn. «Vend om» står det i Bibelen. Kjenner INGEN av ungdommene som gjorde det. De er som før.

   «fulle av kritikk som dere er» skriver du.
   Og «slik dere kritiserer Levi Jensen»
   Og «Dere er snerrende» Og «dere liker ikke at ånden faller»

   Er jeg full av kritikk mot Levi? Snerrer jeg? Hva vet du om meg ang. Åge S? Har du i det hele tatt lest hva jeg skrev? VET du at ånden faller ang. Levi? Er disse ben,armer, øyne helbredet på disse ungdommene? Levi er i god tro og har fått mye av samme undervisning som meg. Mye av undervisningen er vranglære. Jeg kom meg videre. Jeg har ikke dømt Levi. Jeg tror Gud gjør mer enn vi ser om ikke alt er på rette måte om vi står på for Jesus. Og Gud ser til hjertet til Levi.

   Men nå gjentar jeg meg selv. Dette kunne du ha lest i det forrige jeg skrev.

   Levi Hanvold m.fl. har vært i mine bønner. Håper i dine også.

  • Vet vi hvilken menighet i Grenland som Levi vokste opp i. Hanvold sier han har kjent Levi siden Levi var et lite barn.

 3. Jeg lurer også på hvorfor han har en så stor forkjærlighet for et språk han helt åpenbart ikke kan. (Engelsk).

  Minner meg litt om den gangen mange predikanter i trosbevegelsen under livets ords storhetstid snakket svorsk (blanding av norsk og svensk) fordi jeg antar de følte det var mer åndelig.

 4. Det er godt å se at noen tar Guds Ord og misjonsbefalingen på alvor.
  Dere kritikere har mye å lære av Levi Jensen.
  Han gjør det som dere selv skulle gjøre fremfor å sitte å dømme og kritisere.
  Det er et merkelig fenomen, men alle de som Gud bruker til sitt verk blir automatisk kritisert av de religiøse.
  Vi ser Levi Jensen vinne sjeler og kan vise til frukter i form av unge som tar kontakt med ham. Hva slags frukter har dere bortsett fra kritikkens illestinkende frukt?
  https://www.facebook.com/reel/1236339903908296

  2
  1
  • Men har noen møtt en eneste person som har blitt frelst gjennom Levis tjeneste?

   Tarcungdom kontakt fordi de er søkende, eller fordi de ser hva som for dem fremstår som en psykisk syk person det er underholdende å trolle?

  • Har du spurt alle de han vitner for? Gud jobber på innsiden av mennesker, der Han lokker og drar, det kan ta tid, men Guds ord er levende og virkekraftig og hvem som blir frelst eller ikke, vet Gud. Det er Guds kjærlighet som driver mennesker til omvendelse, og Hans ord er skarpere enn noe tveegget sved. Gud ønsker ikke ugudeliges død, Han ønsker at alle skal bli frelst å komme til sannhets erkjennelse.

   2
   1
  • Roperid:

   Enig. Levi Jensen mobbes. Det er både underholdende og vondt å se.

   Samtidig har Jensen funnet seg en livsnødvendig identitet og oppgave i rollen som frilynt ungdomsforkynner. Dessuten får han støtte fra mange mektige og like fargerike kristenpersonligheter. Det må være bra for ham. Unner ham selvsagt alt godt.

   Kjærlighetsbudskapet er bra, men det forvirrede og virkelighetsfjerne tullpratet om synd, satan og åndsmakter kan selvsagt virke unødvendig negativt på sårbare unge og voksne. Dessverre. Vel, så lenge han har minimal gjennomslagskraft gjør det neppe noe 🙂

 5. Hvem vet noe om hvilke frukter dette kommer til å bære. Ja, såmannen sår og Gud gir vekst. Det var sikkert en del av folket som synes at flere av profetene i GT som de så på var «merkelige». Også Jesus selv ble anklaget for å være både det ene og det andre. Gud bruker hvem Han vil, og Hans hjerte er å frelse så mange av disse ungdommene som mulig.

  Levi går i det minste UT der de er, og sitter ikke i på en stol i et lokale og venter på at de skal komme inn. Høsten er utenfor og det er der den må høstes. La Gud ta seg av sitt eget ord som blir sådd, det tar tid å høste det man sår. Hvis man skal tenke at Gud ikke frelser noen lengre fordi det er så mye «vranglære» (jeg skal ikke dømme noen for det), så gjør man Gud liten, noe Han ikke er. Gud elsker alle bortkomne ungdommer som trenger en hyrde, et håp og noe som gir livet mening. Det samme gjør Han med alle andre bort (forkomne) mennesker i alle aldre.

  1
  1
  • Han er vel strengt talt der ute fordi han ikke kommer inn og vet at når han gjør det, så klarer han ikke å komme overens med folk.

   Han rettet seg jo egentlig ikke mot ungdom, men det er der han ble et (underholdnings)fenomen.

   Alle andre trakk på skuldrene og gikk forbi.

   Det er jo egentlig ganske stygt også, for hele fenomenet dreier seg jo om at ungdommer mobber Levi uten at han skjønner det.

  • Jeg kjenner ikke Levi personlig, ikke har jeg sett han annet enn via ulike kristne medier og noen YouTube snutter. Men får henge meg på det Paulus skriver, «evangeliet forkynnes om det er sånn eller sånn» ( ikke helt ordret» «og fortsetter han, det gleder jeg meg over».

Det er stengt for kommentarer.