Var Frp virkelig et parti for kristne?

Endel kristne og Israelvenner gav i 2013 sin stemme til Frp mens eksempelvis 0,6 prosent partiet “De Kristne” stilte seg i kø for å regjere sammen med partiet som har gjort seg som garantist for dagens abortlov. I onsdagens utgave av den kristne avisen Dagen har stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad en tankevekkende innlegg med overskriften “Frps advarsel mot Bibelen”. “Frp og Per Sandbergs utsagn i Dagbladet kan ikke tolkes annerledes enn en advarsel mot å lese Bibelen. Det er de unge denne advarselen går til. Jeg vil heller advare unge mot å ikke bli kjent med Bibelen. 

“Per Sandberg oppfordrer unge til å lese bøker som utfordrer til å stille spørsmål ved selve
livet. Det motsatte av hva Bibelen visstnok gjør, ifølge Frp og Sandberg. Er det en bok som virkelig utfordrer oss til å stille spørsmål og grunne over meningen med livet så er det vel nettopp bøkenes bok – Bibelen,” skriver KrFs stortingsrepresentant og fortsetter: “Det er på Dagbladet.no 27. mars Per Sandberg sier følgende: «Valget mellom ekstrem overtro og moderat overtro er fremdeles et valg mellom to onder. La oss heller lokke de unge med bøker og ideer som utfordrer dem til å stille spørsmål ved selve livet, la de filosofere og utforske meningen med ingenting og alt. Altså det motsatte av hva bøker som Koranen og Bibelen gjør,” skriver Robstad i sitt innlegg i Dagen

Så langt har Kjell Ingolf Robstads innlegg i Dagen fått sju kommentarer hvorav en skriver disse sannhetens ord:  “Greit å få bekreftet at Frp – og Per Sandberg – sin lefling med kristenfolket aldri var annet enn hykleri for å sikre seg stemmer fra lettlurte velgere. Noen av oss gjennomskuet denne strategien fra dag én,” og vi kan ikke si oss annet enn å være enig i denne oppdagelsen fra Arendalsmannen som sier tingene som de er. Rent personlig vil jeg si at det har vært mange saker som gjør at Venstre og ikke minst KrF som gjør at de to sentrumspartiene bør bryte samarbeidet med Høyre, Frp regjeringen. Det er nok å nevne utsendelsen av asylbarna i strid med inngått avtale, utsendelsen av flere kristne konvertitter og Per Sandbergs hårreisende utblåsning mot KrF tidligere i vinter. (foto: faksile fra NRK Dagsrevyen)  I tillegg har vi saken om søndagsåpne butikker og ikke minst de borgerlige partienes kutt i trygdeytelser og skatteskjerpelse for pensjonister og uføre. Les resten av Kjell Ingolf Robstad innlegg fra avisen Dagen her 

 

9 tanker om “Var Frp virkelig et parti for kristne?

 1. Hvorfor forsøker du å sverte oss- Partiet De Kristne- på denne måten? Vi er et verdikonservativt parti som er kompromissløse abortmotstandere, mot dagens ekteskapslov, mot aktiv dødshjelp og andre viktige verdispørsmål som FRP er for. At FRP, i likhet med alle partier, har noen politiske ideer som vi er enige i, er en annen sak. Vi også er et tydelig ikke- sosialistisk parti, og deler f.eks en del av den liberale økonomiske tankegangen med FRP. Gå inn på nettsiden vår, dekristne.no og les politikken vår før du kritiserer oss.

  Oddgeir Haugen
  Fylkessekretær PDK Møre og Romsdal og listetopp ved kommunevalget 2015 for PDK i Ålesund

  • Dette er ikke et forsøk på å sverte partiet “De Kristne”.

   Jeg skriver følgende: “….eksempelvis 0,6 prosent partiet “De Kristne” stilte seg i kø for å regjere sammen med det kontroversielle partiet som har gjort seg som garantist for dagens abortlov. Dette er en relativt kort gjengivelse av noe som var tema i forkant av valget i 2013. Vi er klar over at partiet “De Kristne” står for mange gode kristne verdier, -men jeg vet at det har uroet eksempelvis Per Kørner og abortmotstandere som finner det problematisk å gi sin stemme til et parti som vil sitte sammen med en regjering som har fremstått som garantister for abortloven. Vi gjengav en kort sak om dette etter samtale med Ludvig Nessa. https://www.sokelys.com/?p=839
   Her kom det frem at Per Kørner skrev dette til partiledelsen: “Kjære ledere i partiet De Kristne!
   Vi venter med lengsel og smerte på at partiet De Kristne skal gå ut med en
   klar melding om at de ikke ønsker å sitte i en regjering og bli ansvarlig for
   administrering av fosterdrapsloven. Det er i Stortinget de kan gjøre en gjerning for Herren mot den grusomme drapsloven, ikke i regjeringsposisjon. Kjære ledere i partiet De Kristne! Det er ikke for sent å snu! Da kan vi gi dere vår stemme, ikke hvis dere fastholder at dere kan tenke dere å sitte i den nye regjeringen.”
   Per Kørner

   Det naturlige for “partiet de kristne” er å søke sammen mot sentrum og bidra som et konstruktivt sentrumsparti med tenner for kristne verdier. En naturlig samarbeidspartner burde her ikke være Frp som prinsipielt står fjernt fra kristne verdier på mange områder. Se blant annet innlegget overfor fra Arthur -men søke å gjøre Sentrum i norsk politikk sterkest mulig. Et sterkt sentrum vil kunne holde AP i ørene.

   Jeg oppfatter ikke den liberale økonomiske tankegangen som Frp representerer som spesielt preget av kristne verdier, da jeg tror det kristne grunnsynet vektlegger litt andre verdier.
   Jeg er overrasket over at partiet De Kristne såpass lett lukker øynene for den problematikken Per Kørner reiste i sitt spørsmål -som da saken ble omtalt her https://www.sokelys.com/?p=839 var forblitt ubesvart pr 3/9-13

   Red

  • Oddgeir Haugen; Kan du forklare meg hvordan i alle dager et parti, som kaller seg kristent kan regjere med FRP, som står for stikk motsatt av kristne verdier på absolutt alle områder?(se mitt innlegg over).

  • Artigt at kvinnen “ansgar” som ikke skulle skrive mer på søkelys, har gjenoppstått etter en dag som “Arthur”. Jeg må bare le..

  • Hei..Nei. Jeg synes stort sett der nesten er umulig å kunne stemme på noen idag i lys av Guds ord.

  • Der er du inne på en kjerne Bjørn. Som kristne som tror på Guds ord er det vanskelig å finne noe å stemme på. Det blir for mye kompromiss i politikken, men selvfølgelig ser jeg at partiet “De kristne” har mange bra verdier som jeg er enig med dem om. Samtidig blir det problematisk når de vil regjere sammen med Frp som har veldig mange ubibelske verdier, noe som kommer til uttrykk i innlegget fra stortingsrepresentant Robstad. Her etterlyser jeg en grundig redegjørelse fra partiet De Kristne.

 2. Selvsagt kan ingen kristne stemme FRP. Da vil jeg si at enten har de ikke forstått hva partiet står for, eller de kjenner ikke Guds Ord!
  Jeg har stemt KRF i alle år, men ved forrige valg gjorde jeg det ikke, da de ikke tydelig tok avstand for et regjeringssamarbeid med FRP. På samme grunnlag var partiet De Kristne utelukket(men de ville ikke vært aktuelle uansett.

  Her er et lite utvalg av gode grunner for at det er uforenelig for kristne å stemme FRP:
  – De er tilhengere av fosterdrapsloven
  – De støtter homofile ekteskap
  – De er for gentesting/sortering av menneskeliv
  – Tilhengere av kunstig befrukting, og at lesbiske og homofile skal få hjelp til å få barn
  – De er for aktiv dødshjelp
  – De vil kutte mest mulig av u-hjelp/bistand
  – De er for en svært liberal alkoholpolitikk
  – De syns det er ok med pornografi, og utbredelse av dette
  – De vil at det skal være lov å kjøpe/selge sex

  I tillegg er de for en svært usosial økonomisk politikk, som gir mer til de som har mest fra før, og mindre til de fattigste av oss. Det så vi tydelig i det siste statsbudsjettet.

  En annen viktig årsak til å ikke stemme frp, er etter mitt syn, at de vil kutte drastisk i støtten til landbruket. Dette vil medføre at vi ville vært svært avhengig av import, og meget sårbare i en internasjonal krisesituasjon. Det er også et prinsipielt verdispørsmål, at vi bygger ned landbruket, så lenge det fortsatt er mange millioner av mennesker som sulter i verden.

  Når det gjelder den såkalte “støtten” til Israel, så er jeg ikke så sikker på hvor dypt den stikker. De er jo beryktet for legge ut agn i alle leire, for å høste naive velgere. Faktumet er nok nærmere at de misliker muslimene rundt Israel, enn at de har en Bibel-basert støtte til landet, slik feks KRF har!

  Jeg gremmes når jeg tenker tilbake til nitti-tallet når Carl I Hagen sto på talerstolen til Enevald Flåten i Bergen. Det var direkte flaut. Eier han ikke skam i livet?
  Siv Jensen kaller seg kristen, men hun drikker og hun har sagt at hun ønsker seg en samboer. Sexskandalene har florert i partiet, med horehusbesøk og andre episoder!
  Det er ikke mye kristent i det partiet. Med, Ketil Solvik-Olsen, som et hederlig men dog forunderlig unntak.

  Jeg ser at denne regjeringen har sviktet på en rekke områder, og jeg tror ikke de blir sterke nok til å danne regjering i 2017.
  Samtidig er det min betraktning at bytte av Stoltenberg med Støre er positvt sett med kristne øyne. Jeg håper inderlig at vi i god tid før neste valg, får se at de tre partiene AP, SP og KRF samles og lanseres som et regjeringsalternativ. Da vil det selvsagt være ønskelig at de to sistnevnte er forholdsvis store!

  • For å si det slik. Denne regjeringen og det borgerlige samarbeidet har bare vært kaos. Det har vært kontinuerlig bråk, kaos og uenighet. Jeg sitter og ser på Nyhetskanalen til TV2 og må nesten le av denne politiske farsen. Både Frp, KrF og Venstre sluker så mange kameler at de holder på å sprekke. Jeg må si at tilliten til de borgerlige nå for min del er mer enn tynnslitt.

Det er stengt for kommentarer.