Mer brød og sirkus på Visjon Norge med kontroversiell apostel og profet

Den kontroversielle “apostelen” og profeten Guillermo Maldonado skal gjeste Jan Havolds apostel-visjon-norgekontroversielle TV kanal den 20 og 21 april. Jan Hanvold forteller sine følgere at han forventer at flere tusen mennesker vil finne veien til de kommende møtene med apostelen og hans 25 mann store mirakelteam. I en Facebook oppdatering forteller Hanvold om de store forventningene man har til apostelen og hans mirakelteam.  Guillermo Maldonado som både er profet og apostel avleverte tidlig på nyåret noen profetiske ord omkring 2015 og det var mange og svulmende ord omkring året vi nå er gått inn i. Og om 14 dager slippes det hele løs for den gren av kristenfolket som benker seg foran tv skjermene for åndelig brød og sirkus i kjent TV Visjon Norge stil

Guillermo Maldonado er for mange en kontroversiell skikkelse. Mange omtaler ham som en bløffmaker, lykkereligiøs, falsk apostel, falsk profet og plasserer han i samme bås med menn som Benny Hinn, Creflo Dollar, Todd Bentley eller noen av de andre velstands-profetene det går 22 av på dusinet. Maldonado tar i likhet med mange andre forkynnere sosiale medier i bruk for å spre sitt budskap og hans kanal har innpå 40 000 følgere. I videoen nedenfor får vi presentert det Maldonado omtaler som profetiske ord for 2015. I sin innledning forteller Maldonado at de kom ut av en veldig kraftfull faste og at det som serveres er ord fra Herren. “2015 er året for mer,” Kirken vil ha en åpenbaring av Gud av “mer”. “De som har mye skal få mer,” slår Maldonado fast som punkt en. Hva Maldonado mener de troende skal få mer av kan vi bare spekulere i. Punkt 2 er at det er et jubileumsår. Punkt 3 er at Gud i dette året vil favorisere, gi god behandling, et år man skal Jonathan-Cahn-Mystery-of-the-Shemitahslippe å streve. Punkt nummer 4 er et år av hvile og punkt 5 er et år av “doble porsjoner”. Hvert sjuende år er et år sabbatsår (Shemitah) sier Maldonado og forklarer at 11 september 2001 var et slikt år, denne dagen falt på en av Guds festdager og alle vet hva som da skjedde med aksjemarkedene etter terrorangrepene mot USA. Neste “festdag” var i 2008 under finanskrisen da aksjemarkedet raste på dagen som indikerer begynnelsen på en syklus, (jamfør også Jonathan Cahns profetier om dette) I september 2008 ble økonomien rystet og siden 2015 er et år av doble porsjoner må vi dermed om seks måneder forvente en langt større økonomisk nedtur enn i 2008. Så i september 2015, vil vi stå overfor en nullstilling av økonomien, sier Maldonado som åpenbart har lest Jonathan Cahns bok.

Mer i 2015

Punkt nummer 8 i Maldonado’s profetiske ord er at 2015 blir året da “Guds sønner skal
manifestere seg”. Ikke Guds tjenere, Gud har aldri sagt at det skal bli en manifestering av Maldonadotjenere, eller manifestering av disipler. En ny bevegelse som aldri har blitt sett tidligere, manifestasjonen av sønnene over jorden. Guds Sønner vil gå inn på sykehusene, og i samme øyeblikk disse trer inn over dørterskelen, vil alle der bli helbredet,” sier  Maldonado til jubel fra sine tilhengere. Det vil bli den herligste, mest fremgangsrike og mest velsignede år noensinne. Dette er en sesong av supernaturlige hendelser, i dine finanser, i ditt hjem, på skolen. Gud sier til deg at dette er en årstid av superoverflod, forklarer apostelen og spør hva skal man med så mange penger hvis man ikke vet hva man skal bruke dem på. Jeg vil ha millioner, “så” inn i menigheten, “så” inn i min forretning og jeg vil putte penger i mine mål. Når du kjenner hensikten med ditt liv og vet at du er i sesongen vil alt komme uten strev, dører som du har banket på i årevis vil åpne seg, ” sier Maldonado og erklærer at en profetisk ånd er over ham.

Velstand og nye biler for oss, men ikke for …………..

fremgangs-hallikDette er hva Herren sier, dette er hva Herren sier: “Hvem sier at det skal bli resesjon (tilbakegang) for mitt folk?  Jeg vil komme til mitt folk i deres hvile, Gud sier til deg, sønn og datter: Du vil se meg gjøre det, du vil se det med dine egne øyne, -bli ikke overrasket at når du kommer på jobben -vil det stå noen der med en nøkkel til en ny bil. ikke bli overrasket, dersom noen kommer til deg og sier: Dette er tienden av min eiendeler, jeg vil gi den til deg, ikke tenkt smått, jeg er Gud som sørger for deg. Men tro, tro, tro roper apostelen på Guds vegne. “Jeg løser ut spådomsåndøkonomi, engelen av velstand, jeg sender det til dette hus. “Folk vil komme med penger, penger vil dukke opp,” roper apostelen mens forsamlingen danser av forventning. “Inn på bankkontoer, i dine lommebøker, fordi velstand er blitt skaffet frem, velstand er blitt gitt deg,” og se, dette er året for mer, sier Gud, Gled dere for jeg er Gud av mer, din gjeld er allerede kansellert, din gjeld er betalt, jeg betalte på korset. Deres områder vil bli utvidet, utvidet til høyre og venstre, sier apostelen til manipulerende tromming. “Jeg proklamerer det, å Jesus. “Si all min gjeld er betalt, si rikdommen i verden er flyttet til mine hender,  biler, hus, eiendom, de onde vil gi deg det i hånden, fordi det er året av begunstigelse. Når du er begunstiget er du uimotståelig. Når du har Guds gunst blir du uimotståelig. “Vet du hva Gud sa til meg før jeg kom her, dette er året av gunst og alt i din tjeneste vil akselerere, alt i ditt liv vil akselerere. Jeg profeterer: Landområder, eiendommer, biler vil bli løst ut over ditt folk. De ugudeliges velstand vil bli overført i hendene på de rettferdige, fordi du har sådd, fordi du har bedt, fordi du har trodd.

Og mer til er i vente

Når man hører slike budskap vet man knapt om man skal le eller gråte. Man kan le over at mennesker er så naive at de tror på en åpenbar bedrager og gråte over at mange mennesker faktisk åpner opp for slik urett som hostes opp av griske tunger. Verden lider og dør, i Syria bombes mennesker i filler, i India har foreldreløse ingenting -og så skal Gud, den rettferdige øse på med velstand og mer til rike i vesten som allerede har alt? Hvilken bespottelse av en hellig og rettferdig Gud? Hvilken bespottelse av Han som kjenner de fattiges tårer, hvilken hån mot Ham som er de faderløse og fattige Gud. Og så skal dette slippes løs på TV Visjon Norge -til norske kristne som gjerne vil høre på løgn? Hvor er Guds profeter som tydelig sier fra? Hvor er Herrens menn og kvinner som står for rettferd og kjemper mot slik forførelse?  Og profet apostel Guillermo Maldonado fortsetter: Jeg profeterer, jeg profeterer: Forretninger, forretninger som har gått dårlig,vil gå rett til himmels. Jeg kjenner en ånd av profeti, en salvelse, all min gjeld er borte, all min gjeld er betalt…skriker profet/apostelen som om to uker vil gjeste Norge og Visjon Norge for å spre sitt falske evangelium og penger, penger og atter penger.

https://youtu.be/SMbVOfMKkyI

53 tanker om “Mer brød og sirkus på Visjon Norge med kontroversiell apostel og profet

 1. At det kommer en ny kontroversiell predikant rekende inn dørene på Visjon-Norge er like sikkert som at
  det blir lagt ut et nytt tåpelig innlegg på himmelbloggen! Kanskje det er på tide å ignorere begge disse
  ukristelige personene; Christensen og Hanvold?

  Selv ser jeg aldri på Visjon-Norge. På hytta har jeg parabol, og får inn Gospel-Channel, og den er slett ikke
  verst. Hadde bla stor glede av å høre flere prekener av Derek Prince i påsken.-)

  • Nå er jeg forsåvidt enig i at himmelske blogg er et dødende og ferdigdebattert tema, når det gjelder Visjon Norge er jo ikke denne saken primært om Hanvold eller Visjon Norge, men om denne apostlene i en av verdens mest hurtigvoksende bevegelser. Hanvold er faktisk en av de forkynnere i Norge som gjennom sin kanal har et størst publikum. Det er beregnet at mellom 18 og 20 000 nordmenn hver eneste dag benker seg foran Hanvolds kanal, noe som gjør han til en Megakirke på en måte. Hvor mange som ser på Visjon Norge i Skandinavia er det ikke noe tall på, men vi snakker likevel om en kanal som påvirker titusener av norske kristne. Når det gjelder “apostelen” og profeten Guillermo Maldonado så har han en stor tilhørerskare og man forventer ca 2000 på hans møter i april. Jeg syntes faktisk det er nødvendig å vise hva denne bevegelsen står for, og i så måte syntes jeg denne apostelen var treffende.
   Dessverre er det også mye rart på Gospel kanalen, Benny Hinn, Creflo Jetfly Dollar for å ta noen. Bløffmakeren Peter Popoff som bløffet med kunnskapsord har jo også program der, så Gospel Channel er av samme ulla. For meg ser det ut som om kristen tv er plattformen for de aller meste av tvilsom religiøs forkynnelse. Derfor anbefaler jeg kun en kristen kanal som heter Doers tv: http://www.doerstv.com/

  • Jeg har bare hørt om og kjenner ikke til disse kanalene siden jeg bor i utlandet. Jeg synes det er ubegripelig at man på en og samme TV kanal kan komme med så mange forskjellige budskap som står i direkte motsetning til hverandre. Jeg lurer på hvor egentlig grensen går. Eller går det ingen grense i det hele tatt? Får alle tilgang bare de gir seg ut for å ha en kristen “ministry”?

   Profetier og lære skal man jo alltid prøve opp mot sannheten i Guds Ord. Man må være blind hvis man ikke ser at det disse velstandsforkynnere taler er nettopp det Gud hater og som Kristus advarer mot! Og hva i all verden er det å eie en Mercedes i forhold til det å eie Kristus?

   Er det folk i Norge som protesterer på dette som sendes? Kanskje noen kunne sende brev til kanalen?

  • Jeg frykter mange sover Hildi. Du setter ting i perspektiv. ” Og hva i all verden er det å eie en Mercedes i forhold til det å eie Kristus?” Jeg eier begge Hildi 🙂
   Kristus og en gammel Mercedes. Den ene holder gjennom tid og evighet, den andre
   er i ferd med å gå i oppløsning, og kan pelles av i flak.
   Du har 100 prosent rett, ta eksempelvis Gospel Channel. Benny Hinn, Peter Popoff, Joel Osteen, Morris Curello, Creflo Dollar og så har du Times Square Church og Joni som sitter i rullestol.
   Wilkerson og Carter Nonlon forkynte/forkynner mot velstandsevangeliet, hva Joni står for vet vi og så har vi Jimmy Swaggart som ikke akkurat er lykkereligiøs -og så har vi alle disse gribbene.. Her en en oversikt over hvilke “Guds” menn som er på Gospel Channel http://www.gospel.tv/programs/

   På Visjon Norge har vi samme blanding av sunt og usunt -men God tv tar kanskje kaka, for der er det stort sett bare velstandsforkynnelse.

  • Jeg mener ikke det er noe galt i å eie hverken Mercedes eller hva som helst… Men jeg vet at du forstår hva jeg mener:-) Jeg tror,særlig i den vestlige verden, må vi passe oss for hva som blir viktigst for oss. Jeg merker selv hvordan jeg må holde vakt over hjertet mitt hele tiden for å ikke dras med i verden og dets sorger. Og jeg må lære å være takknemlig for det jeg har( og det er mer enn jeg egentlig trenger) og gi Gud all ære for det!

   Heldigvis finnes det også god forkynnelse. Jeg er ofte innom Times Square Church og er blitt velsignet med både god forkynnelse og musikk derifra mange ganger.

  • Hildi: Mercedes må være galt.. Den ruster bare jeg ser på den, og kan vel snart samles sammen i brune biter. Jeg har forøvrig sansen for noe David Ravenhill skrev: Jeg gjengav et utdrag av det: https://www.sokelys.com/?p=9007

   Jeg har også sansen for mye av det som kommer fra Times Square Church og spesielt fra David Wilkerson, men Carter Conlon er faktisk og veldig bra.

  • Spørsmålet må da bli: Kan du navngi en eneste kjent amerikansk TV-forkynner som det ikke må advares mot og som kan godkjennes for TV-skjermene i Skandinavia?

  • Vi ser hvor skummelt lett det er å lede kristne bort fra evangeliet med ord som klør i øret. Det er mange baby kristne der ute som ikke kjenner hva bibelen sier, for kjenner man den så blir man ikke bedratt. Dessuten må en bruke SUND FORNUFT. Min sunne fornuft sier iallefall at ingen vil gi meg nøkler til en ny bil! Jeg måtte da være aldeles idiot om jeg trodde på det.
   Ja, det er MANGE det må advares mot. Det vrimler av dem bl.a. på God channel. Lytt til den enkelte og ta en liten analyse av det du hører.
   Trist at Visjon Norge inviterer slike sjarlatanar.

  • At en kristen TV-kanal formidler programmer som kan stå i skarp kontrast til hverandre er ikke så merkelig. VisjonNorge, Kanal10 og GospelChannel kjøper inn programmer fra forskjellige tilbydere, programmer som ofte har ulik forståelse av Bibelen. VisjonNorge sender f.eks. hver ettermiddag i ukedagene program fra Syvendedagsadventister. Disse har mye sunn bibelundervisning, men de lærer jo også bl.a. at de som ikke overholder sabbatsbudet lever i synd, ja sågar er underkastet Antikrist. Adventistene vil jo heller ikke i likhet med Jehovas Vitner og Smiths Venner ha noe fellesskap med andre kristne.
   Men tro meg – disse kanalene får allerede så mange protestbrev at å sende flere har liten effekt. De har antagelig heller ikke ressurser til å svare på slike brev.

 2. Jeg kjenner at jeg blir trist og sint når jeg hører om slike velstands-forkynnere få tilgang til å forkynne løgnen sin gang på gang. Det er ikke et nytt budskap. De bruker de samme ordene, samme manipulasjonene,gang på gang, år etter år, bare for å lure til seg jordisk rikdom til seg selv. Faktisk så advarer bibelen kraftig imot nettopp slike som forkynner et slikt budskap! Paulus taler skarpe ord i Filipperne 3:8-19; “For som jeg ofte har sagt dere, og nå sier med tårer; Mange vandrer som fiender av Kristi kors. De ender i fortapelsen. Deres gud er buken, og de setter sin ære i sin skam. De trakter bare etter jordiske ting”.

  Vi som tror på Jesus har noe mye bedre i vente enn all denne verdens rikdommer, som bare varer en liten kort stund. Paulus skriver videre; “Men vi har vårt hjemland i himmelen. Derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som frelser” (v 20).

  Og vår Herre og Frelser, Jesus Kristus sa; ” Samle dere ikke skatter på jorden, hvor møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men samle dere skatter i himmelen, der verken møll eller rust tærer, og tyver ikke bryter inn og stjeler. For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være” (Matt.6: 19-21)

  Visjon Norge får bestemme seg hvilken herre de vil tjene. For man kan ikke tjene både Gud og mammon!

  “Ingen kan tjene to herrer. For enten vil han hate den ene og elske den andre, eller han vil holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og mammon.( Matt. 6:24).

  En ting til som jeg kom til å tenke på var tørken de opplever i California nå. Det har ikke vært en slik tørke der på over 1000 år! Og i nyhetene hørte jeg nylig at de fryktet at det vil få konsekvenser for matforsyningen i hele verden. Men vi skal ikke være redde. Vår himmelske Far gir oss det vi trenger hvis vi søker Guds rike og hans rettferdighet først. (Matt.6: 31-34) Og med det menes ikke å så inn til noen rike velstandsforkynnere! Nei, vårt største ønske må være å søke Herren og la Guds vilje skje!

  • Jeg hørte gjennom denne “apostelens” budskap, og dette er et virkelig stort problem. Denne type tro vokser i rekordfart i Afrika, Sør Amerika, India (hvor enkelte tror de har funnet nøkkelen til himmelriket) og mange forstår ikke at slik type forkynnelse etterlater et hav av sjeler som er lurt og loppet for gods og gull. JKC blir bare en liten fis sett i sammenheng med dette, fordi denne type forkynnelse håner verdens millioner av fattige og lidende. Jeg forstår nesten ikke at kristne kan bli så bedradd. Vi ser på tv barn skutt i filler, vi ser de mest tragiske ting som skjer blant menneskene -og vi gråter ikke lenger. Jeg håper virkelig noen gråter innenfor Guds alter, for dette er en forførelse som griper om seg med stor kraft. Guds folk bør stå opp og rope nei til denne galskapen som dessverre har enormt dragende makt på et voksende antall mennesker.

  • Er det bedre at vi får høre at vi skal søke å leve i fattigdom og nød? Vi som har gått noen år på den kristne veien, trenger ikke “bare” å høre om og om igjen, at Jesus døde for oss osv.
   Vi trenger en mye bredere og grundigere forståelse av Guds Ord, Det betyr blant annet at vi trenger en blandet forkynnelse, som også innbefatter det å gi, og vissheten om at Gud sørger for oss(men innenfor rimelighetens og fornuftens rammer, og selvsagt innenfor Ordet). Vi trenger også forkynnelse om nådegavene og hvordan møte viktige utfordringer i livet. Hva med alle de som er avhengig av pornografi, også i kristne kretser? Hva med at det har sneket seg inn en aksept av bruk av alkohol blant kristne!
   Hva med kristne mennesker som er plaget av demoner, av svært mange ulike årsaker? Det trengs en bred og god forkynnelse og undervisning til kristne.
   Ellers tørker det ut, og vi står i stampe.
   Hosea 4, : ” Mitt folk går til grunne fordi det ikke har kunnskap”

  • I et rikt land som Norge har de fleste det bra. Problemet er at vi aldri blir fornøyde, men stadig vil ha mer. Vi er heldige som lever i Norge, men rikdommen kan også avspore oss fra samfunnet med Jesus. Streben etter bare mer og mer materiell velstand kan ødelegge vårt forhold til Han.

   Du har absolutt et poeng i at vi må ha en balansert forkynnelse. Det er nok av grøfter å falle i her. De som hevder at vi ikke skal eie noe, at livet stort sett skal være gledesløst, tar feil. Det er jo sekter som ikke engang skal pynte opp med blomster i vinduene?!!
   Når jeg ser på naturen og dens mangfold ser jeg at vi har en Gud som virkelig har gått inn for å glede oss. Se på vellet av farger, variasjonen, dyrelivet – for å nevne noe. Det er så mye vakkert i naturen, og alt er skapt bare for å glede oss! Ikke bare det, men han som skapte alt ønsker å ha et nært forhold til oss. Hvor fantastisk at universets Gud ga alt for å sette oss over i hans rike ved at han tok våre synder opp på korset og døde for oss. Tenk på hvor verdifull både du og jeg må være for Gud. Og han har lovet å være med hele livet og sørge for oss. Med ny Mercedes? Neppe, men jeg er fornøyd med den gamle bilen jeg har. Gleden ligger ikke i å samle statussymboler, men å ha den store gleden i hjertet over at Jesus er min far, min venn og bror. Og et evig liv i vente!

  • Du har misforstått mye her P.T.T; fremskrittspartiet er jo som kjent det mest kristne partiet, og de lover at alle skal få mer, og spesielt mye skal de som har mest få. Derfor er dagens Norge, styrt av frp, helt i tråd med det disse fremragende forkynnerne lærer oss. Vi skal stadig hige etter mer, og vi skal ikke måtte yte særlig. Et kjapt aksjesalg og med Gud på lag så var den Thailands-turen i boks:-)
   fremskrittspartiet er bra, men Gud er enda bedre:-)
   Fremskrittspartiets motto er “alle skal få”, og til og med de narkomane skal “løftes” opp. De vil gi dem gratis heroin. Er ikke det fantastisk:-)?
   https://www.youtube.com/watch?v=n7ezk1M0z6w

  • Paul. Det er ingen som forkynner at vi skal leve i fattigdom og nød. At Jesus døde og stod opp igjen er og blir det sentrale i den kristne tro. Det er en vrangforestilling at det kun forkynnes “Jesu lidelse og død” på bedehus og i vanlige forsamlinger. Det forkynnes dom, nådegaver, vandring med Herren, praktisk kristenliv osv osv. Alt som er matnyttig for en Jesu etterfølger. Det Guds folk i Norge ikke trenger å høre, -er at Gud vil pøse på med materialisme og velstand, slik denne falske profeten gjør. Slike budskap spiller på grådighet og egoisme, har ikke noe med kristendom å gjøre. Ellers er jeg enig i at vi trenger en bred forkynnelse som gjør at Kristus vokser i oss. Det som presenteres på Visjon Norge er åndelig prostitusjon og Hanvold og co er religiøse halliker.

  • Det går an å ha to tanker i hodet på en gang: At Jesus døde og stod opp igjen for oss, men også at Gud velsigner oss med all slags rikdom og helbreder oss! Vi må ikke gjøre Gud mindre enn han er. Hvem er disse fariserene her som gjør Gud til noe smått og stakkarslig, som ikke kan noenting? Som mener at kristne skal leve i fattigdom? Som er misunnelige på de kristne som har noe eller er noe??? Havesyke blant kristne er enda mer ukledelig enn blandt verdslige…

  • Igjen..les bibelen.

   Lukas 9:58 NB

   “Jesus sa til ham: Revene har huler, himmelens fugler har reder, men Menneskesønnen har ikke det han kan helle sitt hode til.”

   2 Korinter 11:23-27

   “Er de Kristi tjenere? Jeg taler i vanvidd: Jeg er det enda mer! Jeg har arbeidet mer. Jeg har fått flere slag. Jeg har oftere vært i fengsel. Jeg har ofte vært i dødsfare. Av jødene har jeg fem ganger fått førti slag på ett nær. Tre ganger er jeg blitt gitt stokkeslag, én gang steinet, tre ganger har jeg lidd skipbrudd, et døgn har jeg vært i dypet. Ofte har jeg vært på reiser – i fare på elver, i fare blant røvere, i fare blant landsmenn, i fare blant hedninger, i fare i by, i fare i ørken, i fare på hav, i fare blant falske brødre, i slit og strev, ofte i nattevåk, i sult og tørst, ofte i faste, i kulde og nakenhet.”

   Hva slags “velsignelse” levde Paulus i da? Jesus eide ingenting, og Paulus levde i nød og konstant forfølgelse..Men gleden var i Herren, ikke i denne verdens ting. Det du skriver er ikke bare ubibelsk, men løgn. Hvordan forklarer du dine påstander til de kristne i Syria, Iran, Afrika og Kina? Som må gjemme seg for å ha møter og ikke eier noe? Er de ikke “velsignet”? Måtte du komme til omvendelse..

 3. Jeg prøvde å se denne videoen, men etter ca 7 min. føler jeg meg så uvel at jeg ikke greier mer….. Hva skjer med denne flokken når det ikke inntreffer det denne apostelen lover? Hva skjer med dem når de har satt all sitt håp i rikdom, helse og velstand og alt kollappser? Det står jo såååååååååå tydelig i bibelen at vi skal holde oss borte ifra slikt og slike som kommer med slikt budskap!!!!! Vi har jo en Gud som har lovd oss noe som er så mye mye bedre og som varer i evighet! “For her har vi ikke en blivende stad, men vi søker den som kommer”Hebr. 13:14 Vi har et levende håp!!!

  Vær så snill, Jan Hanvold, ikke gi dette til Norge som går imot Guds Ord! Norge trenger et levende håp! Norge trenger Evangeliet!

  • Jeg pinte meg gjennom den Hildi. Penger Penger Penger! Velstand! Velstand Velstand! Han fikk seg til å si på Guds vegne: “Du skal ikke være overrasket dersom du møter en i døra på din jobb som kommer med et sett nøkler til en ny bil” eller “vær ikke overrasket dersom noen kommer med tienden av alle sine verdier til deg”.
   Dette var altså Herrens ord sagt av en person titusener på titusener av mennesker tror er en apostel.

   Dessverre er dette gangbar forkynnelse nesten på alle kristne tv kanaler. Det trengs virkelig et korreks!

  • Jeg ville ikke engang ha gledet meg over disse nøklene eller pengene. Hva skulle jeg med det? Flere ting, flere sorger…. Og det er jo bare materielle ting som er her i ett øyeblikk og kan være borte i neste. Hvis man ble mer lykkelig av å eie millioner eller å bli berømt og oppnå sukksess, ville Hollywood vært fullt av overlykkelige mennesker, noe vi vet ikke er tilfelle….

  • Grøss og gru! Videoen viser en falsk profet som skaper en massesuggesjon ved å spille på tilhørernes begjær etter penger. Hvordan folk kan kutte ut all sunn fornuft er en gåte for meg.
   Er det dette Hanvold ønsker? Folk som ødelegger sin egen økonomi og som vil lide skibbrudd på sin tro ved at de kaster pengene sine inn i Visjon Norge og blir sittende igjen på bar bakke?

   Skal se programmene den 20. og 21. bare for å se hvilke strenger denne falske profeten og Hanvold spiller på for å loppe folk for penger.
   Oppfordrer også andre til å følge med her, Til å foreta en kritisk analyse av det som skjer.

 4. Jeg tror det skulle vært satt et kritisk søkelys på Jan Hanvolds private økonomi og ikke minst sammenblanding med
  Visjon-Norges økonomi. Hvor får han inntektene fra?
  Eksempelvis så er bygningene hvor Visjon-Norge er, eid av eiendomsselskapet Øvre Eikervei 26 AS. Dette er et selskap som kun har som formål å eie og drifte denne bygningen.
  Det er to ting som er påfallende her: 1. Jan Hanvold eier 4,45 % av selskapet og kona Inger eier 14,45 %, mens Visjon-Norge eier resten.
  Dette er en svært utidig tilsniking av midler fra Visjon-Norge, og det er svært uheldig at de sammenblander økonomiene på denne måten.
  Det blir tatt ut 1.1 millioner kroner i lønn fra dette selskapet. Det er kun 1 – en ansatt i selskapet. Man kan jo kun gjette hvem som hever en million i lønn for å være ansatt i et selskap, hvis eneste oppgave er å sørge for at årsrapport og regnskap blir underskrevet av styret og innsendt Brønnøysund hvert år.
  Hallingskarvet Høyfjellshotel ble kjøpt av Hanvold privat, utelukkende for å benyttes til utleie til Visjon-Norge. Det eneste riktige her ville vært om hotellet ble organisert i et aksjeselskap som var heieid av tv-kanalen!
  Dette var det jeg fant på 2 minutter. Tror det er mye som ikke tåler dagens lys her…..?

 5. Det som er problemet, er at når man slipper inn mennesker med vranglære i sitt hus, så vil også huset ramle sammen, det vil ikke bli stående. Velsignelsene uteblir og menneskers liv vil gå fortapt, begrunn av griske og grådige ulver som fører lammene bort i fra det budskapet Jesus kom med. Fokus-et blir på velstand, og lykke, i stede for nåde og sannhet, Pengene til visjon Norge, hadde kommet inn uansett, fordi Gud hadde hatt behag i denne kanalen hvis den hadde blitt formidlet i Ånd og i sannhet. Jan Hanevold har før blitt tatt for juks når det gjelder penger. Derfor blir dette hus bygd på sand og ikke fjell for slike hyrder leder vill. Derfor vil også dette hus falle for sin egen grådighet, Penger er roten til mye ondt for mennesket. jo mer man fokuserer på mammon, jo mindre blir fokus-et på Kristus og evangeliet. Trist at man misbruker denne kanalen til å utnytte naive mennesker, det finnes noe lyspunkter i denne kanalen, men noe sunn formidling, men det drukner i alle fokusering på Mammon, man kan ikke både elske Gud og Mammon.

  • Så sant, R. Hvis ikke Hanvold slutter å invitere falske profeter med et annet evangelium så vil huset ramle sammen. Visjon Norge nærmest prostituerer seg for å få inn penger. At de slipper til Maldonado, en sjarlatan som kun fører mennesker bort fra Jesus er opprørende, og det er grunn til å rope et stort varsko her. Trist, for kanalen kunne vært så bra dersom Hanvold hadde hatt omsorg for hjorden, og ikke invitert såkalte ‘store forkynnere’ med et budskap som fører til fortapelse.

   Matteus 7,24-27 Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør efter dem, han blir lik en uforstandig mann, som bygget sitt hus på sand;
   og skyllregnet falt, og flommen kom, og vindene blåste og slo imot dette hus, og det falt, og dets fall var stort!

  • Har du merket deg HVOR dette skal holdes? I Smiths Venner på Brunstad. I lokalene til en religiøs sekt!!

  • Det synes som om Hanvold slipper til alt som minner om kristendom på sin kanal, unntatt katolikkene. Men, jeg ville vært langt mer komfortabel med å se en overføring fra en katolsk messe enn fra dette!

  • Her inne råder det så avgjort en ånd av havesyke! Man tåler ikke at mennesker blir velsignet med materielle goder og en god helse. De som ikke blir velsignet med dette, mangler tro.
   Og like mye havesyke som det er her, er det vantro! Her er det mange som må gå i seg selv!!!

   Det er fantastisk at Hanvold har klart å få denne fremragende forkynneren til Norge. I dette landet er vi dessverre blitt et “smått” folkeslag, som ikke unner folk noe, og er misunnelige på alle og enhver. Det er ikke lov å tenke stort, da blir man latterliggjort eller mistenkeliggjort.

   Selv er jeg heldig stilt, jeg har blitt velsignet med så store inntekter i aksjemarkedet, at jeg kan
   ta meg råd til å gå hjemme, selv om jeg såvidt har passert femti.
   Jeg passer alltid på å så inn 10 % av alt jeg tjener, og det gjør jeg. likt fordelt på Jan Hanvold, Creflo Dollar og
   Joel Osteen.Da VET jeg at jeg sår i god jord!

   Mens jeg ber Gud om ny bil eller finere båt på hytta, ber naboen, som går på tørre og åndsfattige bedehusmøter om at eksosen ikke skal ryke på hans halvgamle toyota!
   Det er passivt, smått og ikke slik Gud vil for oss! Gud vil at vi skal tenke stort, be om store velsignelser og en god helse!
   Jeg har allerede bestilt overnatting på Brunstad, og er sikker på at store mirakler skal skje:-)

  • Her er listen over de som Herren mest velsigner for tiden. Vi tar de i rekkefølge:
   1. Bill Gates, grunnlegger av Microsoft. Religion: Ingen kristen bekjennelse
   2. Carlos Slim Helu, telekommagnat Religion: Oppvekst i en katolsk sekt: Ikke spesielt religiøs -men Guds godgutt nummer 2
   3. Amancia Ortega, eier av blant annet kleskjeden Zara. Religion: Katolsk -lite tydelig og vag om egen overbevisning. Guds godgutt nummer 3
   4. Warren Buffet, investor. Religion: Agnostiker-men Guds godgutt nummer 4 og langt mer velsignet av Herren enn Creflo Dollar
   5. Larry Ellisson, grunnlegger av IT-firmaet Oracle: Religion: Judaisme ukjent bekjennelse: En mann Herren lar bade i velsignelser
   6. Charles Koch, konsernsjef for Koch Industries. Religion: Antatt katolsk
   7. Sheldon Adelson, eier av Las Vegas Sands, casino: Religion: Gambling og jødedom?
   8. Christy Walton, deleier av Wal-Mart Religion???
   9 David Koch, visekonsernsjef for Koch Industrie Religion: Antatt katolsk
   10. Jim Walton, deleier av Wal-Mart. Religion Ukjent

   disse ti er i følge din ideologi Frank A Herrens godgutter nummer 1- til 10 og dett http://www.forbes.com/sites/abrambrown/2014/03/03/forbes-billionaires-full-list-of-the-worlds-500-richest-people/e -er listen over de 500 Herren mest velsigner i år.

   Jeg finner verken Creflo Dollar, Jan Hanvold eller Joel Osteen på listen, så det er minst 500 som står nærmere Gud enn dem. Vi får jo anta at agnostikere har endel sterkere tro og litt mer av Guds gunst enn Dollar og Osteen. Absurd tanke du presterer å fremme Frank A

  • Frank A. Det er fantastiske ting som skjer. Selv har jeg nettopp fått en BMW 525i med 192 HK. Svart, med skinnseter og alt utstyr. Ikke dårlig for en halvgammel dame! Tror at Gud ønsker at jeg skal bruke bilen som eksempel i misjonering. Når folk ser hva jeg har fått, så vil det skape begeistring, for det er jo tilgjengelig for alle – du må bare ta ut ting i tro, ikke sant?
   Har også meldt meg på til Brunstad. Hyggelig om vi kan treffes der?

  • Ja, gjerne det. Alltid trivelig å treffe andre som ikke er trangsynte og åndelig forkrøplede:-) Gud velsignet meg nettopp med en flunk ny BMW Z4 Cabriolet, så jeg ber Gud velsigne meg med sol og vår i luften, disse dagene når jeg skal nedover til Vestfold:-)

  • Dette var en ren fleip fra min side. Ville bare illustrere hvor gal denne forkynnelsen kan bli. Vi må gå imot denne forførelsens ånd.

  • Hadde det ikke vært for at Hanvold er en horkarl som lever i synd med sin tredje kone (vil bruke ordet elskerinne) hadde jeg også tatt turen til Brunstad. Er det noen som vet om apostel Maldonado deler Hanvolds syn på dette å ta seg nye koner?

  • Synd at du lar din venns forkvaklede syn på ekteskapet, få ødelegge for at du kan få bli velsignet og få oppleve mirakler, rikdom og helse! Hva er viktigst; broder Jan Kåre? Eller materielle goder og evig god helse?

  • Frank A. Jeg håper virkelig du ikke tror at din rikdom kommer av at du har tatt ut ting i tro. Det er ikke slik det fungerer i Guds rike. Du har antagelig bare vært heldig i aksjemarkedet og det er jo hyggelig for deg. Når det gjelder det du kaller den fremragende forkynneren så kan du finne han på youtube. Du kommer til å bli sjokkert over det du ser der. Hvis du etter det fremdeles holder fast ved den falske læren så er det fordi du drives av din egen grådighet.

  • amen!❤️
   Ja her inne er det mye misforståelser, trangsynthet og dessverre liten åpenbarelse i Guds Ord!
   Bibelen er jo full av velstand og åverflod, det er jo da vi er istand til og gi tusenvis av kroner til de som lider og ikke bare hundrelapper! Slik Visjon Norge gjør i Moldovia! Halleluja, priset være Jesus som er stor og villig til å øse ut over den som gir med ett glad hjerte til hans arbeide!!!

 6. Jeg kjenner at jeg blir opprørt og sint helt inn i hjerterøttene. Hvordan tør denne falske profeten spotte Gud rett opp i ansiktet?!! Og dette har han gjort i 25 år!!!
  Hva feiler det Jan Hanvold som inviterer en slik mann til å tale på Visjon Norge? Tror han at denne mannen skal få mer sving på ‘innsåingen’?

  Her må vi som ser galskapen rope ut et varsko til de som vil høre. Kanskje må vi organisere aksjoner der vi stormer podiet, tar mikrofonen fra den falske profet og forteller hva evangeliet virkelig er.

  Ja, vi nærmer oss jubelårets start, et år med både favorisering – og fall. Skulle ikke forundre meg om det er dette året Visjon Norge faller med dunder og brak. Hanvold trekker dom over seg ved å utsette ‘fårene’ for et falsk evangelium.

  • Det blir et år av “mer” sier denne “apostel” Jeg syntes denne forkynneren skulle følge rådene fra David Ravenhill (sønn av den legendariske forkynneren Leonard Ravenhill) Disse burde begynne å “så inn” med å sende penger til sine partnere og prøve ut sine egne “oppskrifter”. https://www.sokelys.com/?p=9007

   Dette er en forkynnelse som preker løgn i Herrens navn, forfører hjorden og etterlater et hav av mennesker som tror det kristne budskapet er bløff fordi tingene rett og slett ikke stemmer.
   Hanvold og de andre lykkeforkynnerne lever på seernes og tilhørernes gaver -Min oppfordring til kristenfolket er: Slutt å gi til Hanvold og co og heller gi til menigheter som driver arbeid selv.
   Jeg har tidligere anbefalt folk å gi støtte til en norsk pinsemenighets barnehjemsarbeid i India og gjør det gjerne igjen. Disse barna har intet http://www.homeofhope.no/
   Jeg har ingen tro på å garantere deg at dersom man gir en hundrings til denne virksomheten vil man høste inn 300 eller 500 eller 1000 tilbake igjen, men man bidrar til at noen får hjelp og håp -og kanskje vi møter noen takknemlige indere i himmelen som sier takk!

 7. Det er litt vanskelig aa bli fortrolig med forkynnelse om “a prosperous life”,og ofte er det amerikanske forkynnere som har en tendens til aa love mer enn hva Gud og skriften lover. Det er heldigvis amerikanske forkynnere som forkynner et rent evangelium. En av disse er Paul Washer. Han er utdannet jurist, men fikk misjonskall. Han har vaert misjonaer i Peru noen aar, og har etablert en menighet i Lima. Jeg har vaert noen ganger i denne kirken. Paul Washer har jeg kun hoert paa YouTube. Hvordan vi skal forholde oss til forkynnelse som lover gull og groenne skoger, avhenger av hvor godt vi kjenner Skriften. Jeg er litt splittet i synet paa forkynnelse paa Visjon Norge. Jeg tenker dette er et médium som naar ut til hele det norske folk med Guds Ord. Men jeg ser jo at det er noe feil naar det loves helbredelse som koples til oekonomi. Vi lever i en vanskelig tid der menigmann/kvinne maa vurdere det talte ord ut fra Skriften. Hver enkelt maa vurdere dette mer i dag enn tidligere.Vi har en folkekirke hvor der er prester som lever i homofilt ekteskap, eller har en kjaereste. De er skraasikre i sin sak at det Paulus beskriver som synd det gjelder for losaktige forbindelser. Men naar det er et fast forhold, saa er det ikke synd. Noen av biskopene mener til og med at Paulus visste ikke noe om homofilt samliv. Til hoesten er det valg av medlemer til menighetsraad og bispedoemmeraad. Det er et skjebnevalg for kirken paa grunn av at dersom det blir flertall for “homosyn” blant bispedoemmeraadsmedlemmer, vil medlemmene gaa inn for utarbeidelse av liturgi for homoekteskap.Det var denne saken de tapte ved forrige valg. Dersom “homosynet” vinner frem i folkekirken, vil det bli en ulykke for det norske folk. Jeg oppfordrer lesere paa dette medium om forboenn for kirkevalget til hoesten. .

  • Jeg er også en av dem som lytter til Paul Washer og en rekke andre. Visjon Norge er i likhet med de andre “kristne” kanalene blandet drops. Noe bra, det aller meste bad eller “very bad”. Dog må vi erkjenne at denne type tro er hurtigvoksende og fra både Afrika, Sør Amerika og land i Asia har denne type religiøs tro vekst. Etter mitt syn er det direkte ødeleggende for Guds rike å forkynne slike velstandsbudskap da man vet av erfaring at deres svulmende budskap ikke blir oppfylt for hjorden, mens forkynnerne selv lever i velstand pga godtroende givere. Jeg er enig i dine vurderinger når det gjelder den norske kirke, Det blir et skjebnevalg for den norske kirke og troende som besøker Søkelys oppfordres til å be for de krefter i den norske kirke som holder igjen. Dersom folkekirken faller og åpner for homofile vielser og liturgi som skal nedbe velsignelse over homofile ekteskap -er det bare et tidsspørsmål før andre kirkesamfunn følger etter. Går kirken inn for en ytterligere liberalisering i forhold til homoekteskap bør frimenighetene i Norge straks bryte alt av fellesvirksomhet med kirken og de lutherske organisasjonene bør gå ut av kirken og danne egne lutherske kirkesamfunn som ikke har noe med kirken å gjøre.

 8. Jeg var akkurat som snarest innom Visjon Norge, og der dukket Hanvold opp og ba inn til stormøte med den falske profeten. ‘Ta med naboer, slekt og venner og møt opp’.
  Alle med åndelig gangsyn som hører på Maldonado forstår at denne mannen forkynner et annet evangelium, et menneskeskapt evangelium uten Jesus. Dette tror jeg også Hanvold forstår, så her må han ha han en second agenda. Hanvold er ikke uvitende og kan ikke unnskyldes for dette. Han er fullstendig klar over at han slipper til en sjarlatan, villeder og falsk profet som kun ønsker å forføre hjorden. Spørsmålet er derfor: hvorfor gjør han det?

  • Hanvold vet nok hva han gjør er jeg redd. Hva hans agenda er vanskelig å si noe om. Han er nok grepet av budskapet om fremgang og suksess og vet at stor oppmerksomhet bringer givere og partnere til tv kanalen. Jeg tror personlig at dette er hva Hanvold står for, selv om hans egne hjerteproblemer og sykehusbesøk forteller at kart og terreng ikke alltid stemmer overens for han selv heller.

  • Hanvold kjente godt Emanuel Minos og har sikkert mange ganger hørt om synet den gamle damen fra Valdres fikk i 1968. Der har vært skrevet om dette på Søkelys tidligere, men jeg tillater meg likevel å gjengi noe av synet.

   Hun sa: Det kommer til å oppstå en lunken holdning uten sidestykke blant kristenfolket. Et frafall fra sann og levende kristendom blant de kristne. Kristne kommer ikke til å være åpne for ransakende forkynnelse like før Jesus kommer igjen. De vil ikke som før i tiden høre om synd og nåde, lov og evangelium, bot og bedring. Isteden kommer det et surrogat:
   Det gjelder å bli vellykket. Det gjelder fremgang. Det gjelder materielle goder, ting som Gud aldri har lovet oss på denne måten. Kirker, bedehus og frikirkelokaler blir mer og mer tomme. I stedet for den forkynnelse som vi har vært vant til gjennom generasjoner – som å ta sitt kors opp og følge Jesus – er det underholdning, kunst og kultur som overtar kirker, bedehus og lokaler der hvor det skulle være vekkelse, nød og botsmøte. Dette kommer til å skje i sterk grad like før Jesus kommer igjen og ulykker bryter løs over oss, og menneskene kommer til å sove i sin ånd.

   Hanvold & Co. begår en fryktelig synd ved å la denne falske profeten få tilgang til å forføre hjorden. Visjon Norge legger opp til et mega arrangement i norsk målestokk, og veldig mange mennesker vil få denne vranglæren rett inn i stuene. Jeg har skrevet til kanalen og advart, noe sikkert også mange andre har gjort, men vi rikker ikke Hanvold. Han har ingen omsorg for hjorden og han vet så inderlig godt hva han gjør!

 9. http://youtu.be/-J03-MreOpg
  I dette hårreisende klippet fra Maldonados ministry lages det gull av olje. Samtidig på klippet avsløres det hvordan bløffen gjøres. Maldonado skriker som en gal, og forsamlingen er i ekstase.
  Jeg sier igjen, HVORDAN KAN HANVOLD FINNE PÅ Å SPOTTE GUD ved å gi denne svindleren rom på Visjon Norge????

  • Hei Bjørn. Hva begrunner du det med, sett ut fra Guds Ord? Blir litt oppgitt. liker godt å se visjon-norge jeg.

  • Dagny..Hanevold er en forfører på mange måter. Han bruker stort sett herlighets forkynnere som snakker mer om penger, suksess og velstand enn Kristus korsfestet. Sjelden hører du noe som minner om evangeliet på visjon Norge, altså mennesker som falne syndere på vei til helvete, og Jesu liv død og oppstandelse på deres vegne som eneste vei og redning. I tilegg har du manifestasjoner som følger både talere og Hanevold selv; som ukontrollert latter, falling i bakken, skriking og annen gal adferd. Dette er ikke Åndens gjerning, nei dette er en annen Ånd. Slikt finner du ikke i NT. Hanevold er også enormt pengekjær og lover mirakler hvis mennesker “sår inn” altså gir penger. Dette er heller ikke bibelsk, som om Herren tar betalt for å gi nåde til syndere? Dette sammen med det ENORME UBIBELSKE PENGEMASET konstant, viser at de egentlig ikke stoler på Gud, men på egen kraft og vinning. I tillegg er Hanevold gift 3 ganger, altså skilt 2 ganger og opererer som pastor. Dette er også stikk i strid med bibelens ord og han lever og praktiserer hor. På visjon Norge erklærer de mennesker frelst og på vei til himmelen fordi de har gjentatt en setning eller to etter programleder..Altså frelsesbønnen. Dette er ubibelsk og forførende, og totalt fremmed for apostlene og Herren selv.. Guds ord sier at på fruktene skal vi kjenne både de falske profeter og de sanne troende..Hanevold sitt fremgangs evangelie, (som er et falskt evangelium), hans rikdom og pengemas, hans samarbeid med falske profeter som Daryl Stott, Brandon Spiker, Rodney Howard Browne, Thurman Scrivner, og nå denne “apostlen” Maldando, og hans 3 ekteskap viser frukter av en forfører og en som ikke tar Guds ord på alvor. Slutt å se på
   den kanalen. De leder
   ikke mennesker til Gud.

  • takk for forklaringen. du har sikkert rett. Det er en farlig tid vi lever i. lett å bli lurt, dessverre. Må Gud velsigne deg.

  • Takk det samme Dagny. Du kan finne god forkynnelse og veiledning på min webside Jesuserherre.com

   Ellers så vil jeg anbefale forkynn.no og dybde.org

   Der finner du taler av Øivind Andersen og Carl Fredrik Wisløff. Solid bibelsk og evangelisk forkynnelse.

   Guds fred

 10. Leste litt fra Hanvolds inspirasjonstur til USA og til Howard-Browne. På turen traff han Maldonado og ble kjent med hans King Jesus Ministry, som Hanvold sier ‘forkynner det fulle evangelium’. Litt for fullt vel, sier jeg. Disse profetiene til Maldonado henger knapt på greip. Mannen har i beste fall god fantasi. Har sett taler av han fra Youtube, og det er en riktig moroklump som kommer til Brunstad. Kunne fått en god latter dersom dette ikke var så tragisk! Tragisk fordi han driver gjøn med vår Gud og bringer evangeliet i vanry.

Det er stengt for kommentarer.