Våpenhvilen i Nagorno Karabakh har igjen kollapset, -aserbajdsjanske styrker angrep sykehus

Mens Covid-19 hysteriet fortsetter i Norge og Europa fortsetter krigen mellom armenske styrker og alliansen mellom Tyrkia og Aserbajdsjan. Etter at nok en våpenhvile har kollapset angrep aserbajdsjanske styrker onsdag  fødselssykehuset i Stepanakert, melder armensk presse. I følge myndighetene i den armenske enklaven skal aserbajdsjanske styrker som blir støttet av Tyrkia ha gjennomført mer enn 15 forskjellige angrep mot mål i Stepanakert og byen Shushi. Blant målene som skal være bombet er helsesentre for barn og boliger til sivilbefolkningen.

Den islamistiske Recep Erdogan har reagert med sinne etter at det franske satiremagasinet Charlie Hebdo publiserte denne karikaturen av despoten som styrer Tyrkia

Det lokale forsvaret i Nagorno Karabakh offentliggjorde onsdag at ytterligere 59 armenske soldater skal ha falt i den pågående krigen mot Tyrkia og Aserbajdsjan. Tyrkia er som tidligere omtalt tungt involvert i krigen og president Recep Erdogan, her avbildet som en karikatur i det franske satirebladet Charlie Hebdo, er den som sitter med nøkkelen til å avslutte lidelsene i området. Ombudsmannen for menneskerettighetene i Nagorno Karabakh uttalte onsdag at aserbajdsjanske styrker begår krigsforbrytelser i mot sivilbefolkningen med å angripe helsesentre for barn og et fødselssykehus. “Disse krigsforbrytelsene er et resultat av at det internasjonale samfunnet har vært tause til tidligere krigsforbrytelser, og dette har gjort at Aserbajdsjan har kunnet fortsette å angripe sivile mål. Dette gjør at både Aserbajdsjan, Tyrkia og det internasjonale samfunnet er medskyldige i krigsforbrytelsene som blir begått. Selv om Russland har en forsvarspakt med Armenia er det intet som tyder på at Vladimir Putin vil involvere seg i konflikten. Russland som har solgt sitt avansert luftforsvarssystem S-400 til Tyrkia ser ikke ut til å være en troverdig alliert for det kristne Armenia som nå står alene i krigen mot det muslimske Aserbajdsjan som blir støttet av det islamistiske regimet i Nato-landet Tyrkia.