Usedvanlig slett og tvilsom opptreden av redaktør Øyvind Rygg i Kanal 10 -et grovt overtramp

Nettsiden til Partiet De Kristne kunne søndag fortelle at deres partileder Erik Selle som hadde deltatt i et direktesendt program torsdag, i ettertid ble sensurert og dolket i ryggen av redaktør Øyvind Rygg i Kanal 10. I en sending dagen etter går redaktør Øyvind Rygg ut og beklager Erik Selles ord, og begår med det noe som mest kan minne om et direktesendt karakterdrap. “Det ble sagt ting fra denne politikeren som ikke var respektfull når det gjelder Erna Solberg og Kjell Ingolf Robstad. Jeg vil bare på vegne av kanalen få be om tilgivelse for det som ble sagt i går,” messet Øyvind Rygg og fortsatte: “Dette er ikke noe vi står for, -vi vil bare beklage på vegne av kanalen og legge oss flate,” Dette her skal ikke skje igjen, sier Rygg som med dette viser hvor trange kår ytringsfriheten har i den religiøse kanalen

Partiet De Kristne reagerer sterkt på Kanal 10s Øyvind Rygg  som innfører en ny type journalistikk med dette. Først inviterer man gjester i studio for deretter å sensurere dem, ta avstand fra dem og i realiteten begå karakterdrap på en kristen partileder. Dette er sjelden kost i norsk media -og forteller om en tv-kanal som er mer enn politisk korrekt. Vi kan godt forstå at Partiet De Kristne og partileder Erik Selle reagerer sterkt på denne behandlingen. Hvilke vettuge mennesker med tydelige meninger vil uttale seg til en slik kanal -for å bli dolket i ryggen i ettertid? Denne type pinglejournalistikk demonsterer med all tydelighet hvor politisk korrekt Øyvind Rygg og Kanal 10 er blitt og vi kan godt forstå at PDKs tilhengere nå finner andre prosjekt å støtte økonomisk enn denne tv-kanalen.

Ytringsfriheten burde stå høyt også blant kristne og Kanal 10 befinner seg på ville veier når de sensurerer politiske ytringer av sine gjester. Det å be om tilgivelse på vegne av en kanal fordi en gjest har uttalt noe kanalens redaktør ikke er enig i, er å gå langt over streken. Når Erik Selle kritiserer regjeringen ved ansvarlig statsråd Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Statsminister Erna Solberg for sin arroganse overfor den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, etter dommene mot norsk barnevern, er dette noe de fleste allerede har sett. I en politisk debatt kan både en statsminister og en barneminister bli kritisert -og det er på ingen måte respektløst og påpeke slikt. Norge er ikke Nord-Korea eller et muslimsk kalifat hvor politisk kritikk av lederne ikke er tillatt. Dette Erik Selle sier i klippet fra aktuelle program under er på ingen måte respektløst eller over streken. Det er faktisk lov å kalle noen arrogant og ansvarliggjøre noens politikk, -“og dette er et grovt overtramp og en underlig opptreden fra en redaktør,” skriver PDK på sine nettsider. Og vi er enig! Det er en uhyre pinlig og ynkverdig opptreden av en redaktør for en landsdekkende tv-kanal som vil være en røst til hele folket. Øyvind Rygg selv ser ut til å forsvare den ynkelige opptreden med ordene “Kan bare si at en del har faktisk takket for beklagelsen jeg gjorde da de var svært opprørte over det som skjedde i studio. -Når det gjelder gjengifte går vi ikke ut på lufta om det. Grunnen er at svaret her ligger i sjelesorgrommet hvor vi får høre hva som faktisk har skjedd hjemme…Ovegrep? Vold? Psykopater? Når vi vet dette kan man gi et råd,” skriver Rygg i en epost Søkelys har fått tilgang til.

Du (mottaker av eposten) burde ha snakket med meg før du sprer dette videre.
Dette dreier seg ikke om politikk eller forholdet mellom partier osv…
Dette dreier seg kun om hvordan vi omtaler folk i media som ikke er til stede. Gjør vi det med respekt eller forakt. Dette var saken.Ingenting annet. Derfor tok vi klippet vekk. Han snakket respektløst om politikerne,” mener Øyvind Rygg som dermed gjør seg selv til dommer over hva slags ytringer som er dekket av ytringsfriheten. Vi har i de siste månedene sett hvordan politisk korrekte mediamoguler har sensurert avgått president Donald Trump, konservative kristne og evangeliske røster. Det er oppsiktsvekkende at også religiøse tv-kanaler ser ut til å legge seg på det samme linje vi har sett fra PK-media. Vi gir honnør til partileder Erik Selle og PDK som selv forteller åpent om hva som skjedde på sine nettsider. https://dekristne.no/kristen-tv-kanal-sensurer-politisk-leder-for-kristent-parti/

24 tanker om “Usedvanlig slett og tvilsom opptreden av redaktør Øyvind Rygg i Kanal 10 -et grovt overtramp

 1. Reagerer litt på uttalelsene: «når det gjelder gjengifte går vi ikke ut på lufta om det»! Det er helt greit at det er mange tragiske skjebner bak en skilsmisse, men spørsmålet er jo ikke hva som ligger bak, men om det er riktig å gifte seg igjen. Hvorfor er ikke det noe å gå på luften med, et så viktig tema som er med å gjøre mange så forvirret at man ikke vet hvem man skal låne øret til (utenom Guds ord da). Synes absolutt det hører hjemme å ta diskusjonen og fronte sine synspunkter for offentligheten, der man har mange følgere på en tv-kanal.

  • Gjengifte, ytringsfrihet, abort og en rekke tema er ikkesaker i de fleste medium. Kristne ledere er livende redde for å mene noe som tråkker noen på tærne. Derfor vil du ikke få servert skikkelig undervisning om noe som helst. I stedet bader disse tv-kanalene oss i velstands og lykketeologi. Jeg syntes tidligere at Kanal 10 var mer moderat når det gjaldt falske lærere de slipper til. Jeg tok feil. Kanal 10 slipper til mye mer velstands og lykketeologi enn det Visjon Norge gjør.
   Kona har sendt litt av og til til Kanal 10, men nå er det slutt.
   Det blir for mye lykke teologi og for mange falske lærere som tuter tilhørerne fulle av løgn

  • Har sett litt tidligere, men ikke så mye. Var nok litt mer åpen og ikke så kritisk til endel ting tidligere, sikkert fordi det var mye som ikke var så aktuelt da som nå. De siste årene er det blitt så mye mer gjennomsiktig, og internett har også gjort at det er mulig å få informasjon tilgjengelig på en helt annen måte. Det triste er all den forvirringen som følger i kjølvannet av så mye, noe jeg selv har kjent veldig på, dessverre.

  • Hei RJ, takk, skal sjekke de ut. Har lest noe for lenge siden han skrev om det i en eller annen artikkel. Det er jo litt ulike syn på gjengifte før og etter frelsen også.

  • Jeg har tatt gjengifte opp med Øivind Rygh for noen år siden. For meg virket det ikke som han stod for det Bibelen sier klart. Husker ikke helt hva han skrev. Men han oppfattet tydelig at han så menneskerlig på det. Det er det vanlige synet i dag at det kommer inn under nåden. Jeg har snakket med flere forkynnere og er sjokkert. Noen må våge å tape ansikt nå og fortelle Sannheten om hva Guds Ord sier. Jeg har just tatt kontakt med forkynnere som bruker Storstua som plattform for bønn og forkynnelse. Der er det gjengifte både i ledelsen og blandt faste forkynnere. Jeg har nylig lagt ut en undervisning av en prest på min Facebookside.

 2. Dette var stygt gjort av Øyvind Rygg. Drive slik sensur bak noens rygg i ettertid vitner om manglende dømmekraft.
  Erik Selles utsagn var ikke respektløse overfor Solberg og Robstad.
  Regjering, statsminstre og barnestatsråden er ikke hevet over kritikk og det Kanal10 her gjør er et overgrep mot ytringsfriheten og ikke minst overfor Erik Selle og PDKs velgere. Dette var et lavmål av Kanal 10 som bør finne seg en ny redaktør snarest mulig. I et demokratisk samfunn med ytringsfrihet skulle ikke dette være mulig.
  Norge minner stadig mer om Sovjet 1960 tallet

 3. Enig, på tide at det tales opp. Kjenner få nå, som ikke mener det er ok. Jeg er så lei av vranglære om alt nå at…

  • Vet faktisk ikke om det finnes menigheter i dag der problemstillingen diskuteres, det er som å stikke hånden inn i et vepsebol og det er det få som gjør. Hadde ønsket å høre fra menighetsledere hva de mente og hvor i bibelen det står at det er klokkeklart at gjengifte er greit, men det får man vel ikke.

  • Vepsebol ja…
   Vet hva du mener.

   Har også opplevd at det ble stille som i graven. Det var en ekkel stemning, er ikke i tvil om at satan hatet det jeg sa til dem. Man har i deres øyne sagt noe galt, «du dømmer!» får man høre, og de kan sørge for at du ikke trives i menigheten lenger. Sånn holder satan på…. Da kan man bare fortsette å gå. Og si hva Guds Ord sier. Hvis man makter da….Men kun hvis man vet at man er på rett plass.

 4. Jeg mistenker at lederskiktet i Norsk kristenhet har en helt annen forståelse av “kristen tro” enn det de gir utrykk for. De ser på tradisjonell kristendom som religiøse forestillinger fra oldtiden. Forestillinger som bygger på datidens veldig begrensede virkelighetsforståelse og som trenges å moderniseres. De forstår at tradisjonell kristen tro fremdeles har stor betydning for enkelte og de ønsker selvsagt å spille på denne sterke tilhørigheten. I stedet for å gjøre seg selv urelevante prøver de å “modernisere troen” i hodene på folk litt etter litt. Og med modernisering mener jeg å tilpasse den et sekulært samfunnsliv. Vi ser dette over allt. Jeg har ofte lurt på hvor mye evangelisk tro avisen Vårt Land har transformert til sekulær religiøsitet. Og Dagen følger etter i samme spor. Tilfeldig?

  I over hundre og femti år har man sagt at vitenskapen har motbevist eksistensen av Gud. “Opplyste folk var ikke lenger overtroiske”. Men det spesielle er at det fremste av forskning innen mange vitenskapsdisipliner i dag beviser eksistensen av en Gud. Mange innser at det sannsynligvis finnes en virkelighet som er langt mer virkelig enn vår. Det skapte vi ser rundt oss består av praktisk talt ingen ting. Men dessverre. “Dagens opplyste mennesker” ønsker å sette seg inn i partikkelfysikk, kjemi og biologi eller astronomi.

  Veldig mange i dag er offer for en slags autoritær påvirkning som kun er ment å styre folks egen sysning. Synsing som ikke relaterer seg til fakta. Litt som tradisjonell vranglære faktisk. Vranglære har ofte utgangspunkt i noe som kan kalles “profetisk synsing”. Det er noe “alle skal forstå” men som ingen kan lese seg til i Bibelen selv. Og det er med dette akkurat som med “den moderne forståelsen av kristendommen”. Det er noe som av en eller annen grunn får et veldig sterkt tak på folks tankeliv.

  Tror dette har noe med det store frafallet å gjøre. Eller antikrists ånd.

  • Jeg tror at mr. A her har rett.

   Omskrivninger av ord, og eller gi ord en annen betydning har vært en av satans strategier fra Edens hage, og hele veien til nå.

   Hvis vi tar ordet Kjærlighet som er godt definert i Bibelen, og lar en homofil bruke det, så blir det en helt annen betydning, og blir til begjær.

   Hvis vi gir ordet Sannheten til en i New age, blir det en kosmisk og universell greie.

   Hvis du gir ordet mord til en nazist så blir det til deportering.

   Slik er det også med utrykket kristen tro, det blir til noe almen religiøst, som kan omfavnes av alle, katolikker, muslimer, New ager, satanister osv.

   Men troen på Jesus og Han korsfestet, kan ikke gies en annen betydning eller moderniseres.
   Da blir det et helt annet evangelium, og ikke kristen tro.

   Det samme skjer med vitenskapen, som er blitt det nye evangeliet.

   Da blir spørsmålet, var det vitenskapen som ble korsfestet for oss, slik at vitenskapen kan bringe oss frelse?

   Jeg vil vel tro at dette har med frafallet å gjøre, fordi folk ikke leser i Bibelen, les kristne.

   Mvh RJ

 5. Så utrolig feige mennesker i kanal 10. Kan de ikke stå for bibelen, for å tekkes myndighetene, kan de like gjerne legge ned kanalen. Da er de hverken bedre enn den norske «kirke» eller den forferdelige kanalen visjon norge.

 6. Den artikkelsen til han Tore om skilsmisse/gjengifte er det mye Bibelske sannheter i, men også en del menneskelige tanker, som jeg ikke kan se stemmer med Bibelen.

  • Jeg tenker litt som deg her Jorunn, det er noe av det som skrives angående gjengifte der jeg ikke helt er enig med utifra bibelen. Tenker da på om man har vært gift og skilt som ufrelst, og at man da er fri til å gifte seg på nytt når man blir frelst. Uten å være bastant, ser ikke jeg at det utgjør noen forskjell i dette tilfellet, bortsett fra at man får alle sine synder tilgitt i frelsen. Skal som sagt ikke være skråsikker, men det er sånn jeg leser og forstår det.

  • Hei Betina og Jorunn,

   Det var et godt spørsmål. Som ufrelst gjør man mye tull, men kontrakten, løftet man gir står fast etter min mening. Det skal man ikke bryte, for som ufrelst har man også et moralsk kompass innebygd i hjertet, loven som er skrevet der. Men så har vi Hr. og Fru psykopat, som kan ødelegge et menneske helt, En psykopat vil også gå etter troen til sin ektefelle og barn,

   Hva da?

   Mvh RJ

  • RJ, i nevnte tilfeller du beskriver må man selvfølgelig tenke på eget og eventuelle barns liv og helse. Det som er spørsmålet om en er skilt, er bibelens ord om gjengifte.

   Da jeg var ny på veien, var dette noe jeg visste, at om jeg giftet meg, kunne ikke jeg giftet meg på nytt ved en skilsmisse. De seinere år etter at skillsmissestatistikken er gått til værs også blant kristne, er jeg blitt ganske forvirret av det hele.

   Selv står jeg fast på mitt eget standpunkt og hadde aldri hatt samvittighet til gjengifte, det hadde vært helt feil utifra hva jeg leser i min bibel. Dette er for de fleste i dag gammeldags og utdatert tankegang, noe man ikke skal mange tiårene tilbake til før det var motsatt. Jeg velger å tro det som det står, og linken Birgir viser til, var glimrende utlagt og enkelt å forstå,

  • Hei Betina.

   Jeg er enig med ditt standpunkt og da er vi like gammeldagse, og har samme syn og samme tanke. Nå har jeg ikke lest linken til Birger, men det skal jeg gjøre.

   Mvh RJ

  • Hei RJ, linken Birgir refererte til var grundig og enkelt forklart, og må si meg enig i at det er en av de bedre forklaringene om saken.

 7. Kanal 10 er overflødig. Vi har allerede TV2 og NRK som er en del av sensur og løgnmedier. Trenger ikke flere som kanal 10. De kan avvikles i all stillhet.

  5
  1
 8. ser lite på Kanal 10, Visjon Norge, Gospel Channel & Miracle R.Channel! Det er mye ved K10 jeg ikke liker & forstår! Selvom K10 ikke er som VN! Det kan være falske smil i alle kristne tvkanaler som lover det & det! Alle disse tvkanalene er ulike, men har sitt utspring i det pinsekarismatiske miljøet! Øyvind Rygg jobbet for Hans Bratterud!

 9. Jeg har sett på kanal 10. ( God Søndag P7.) en del ganger og kan trygt anbefale det, men etter at jeg plutselig begynte å se at en viss forkynner Benny Hinn dukket opp med sine programmer og fikk mye sendetid, så sluttet jeg å bruke kanal 10. Og fikk faktisk hjelp til å ta den beslutningen av Øyvind Rygg selv da han svarte meg kort og stramt, etter mitt brev til kanalens ledelse angående Benny Hinn med ordene ” Hallo! Hva er galt med Benny hinn?”
  Og jeg bare sa til meg selv oisann!!! du er der ja!! Et utrolig kort og bastant
  Og arrugant svar til en såkalt kristen kanalleder å være må jeg si!

Det er stengt for kommentarer.