USAs John Kerry med dobbeltadvarsel til Israel over skepsis til Iran-avtalen

USAs utenriksminister John Kerry advarte sterkt Israel mot å gjennomføre et militært angrep på egen hånd mot Iran samtidig som den amerikanske utenriksministeren også advarte at Israel ville bli mer isolert i verdenssamfunnet dersom de amerikanske lovgiverne velter atomavtalen som er inngått mellom 5+1 landene og Iran. Dette skriver den israelske avisen “Times Of Israel” i to nyhetssaker fredag. I følge den amerikanske utenriksministeren vil Israel som nå håper på at  kongressen vil stemme ned den omstridte atomavtalen som ble inngått i Wien i forrige uke. “Jeg frykter at dersom det skjer, hvis kongressen forkaster avtalen, vil våre venner i Israel ende opp med å bli mer isolerte og den part alle vil skylde på. Vi vil i tillegg miste Europa, Russland og Kina’s respekt overfor de militære virkemidler vi eventuelt vil måtte ta, sa Kerry i følge Times Of Israel

“-Dette fordi vi har snudd ryggen til et legitimt opplegg som tillater oss å teste deres vilje over atom-programmet deres de neste få årene, sa Kerry til en gruppe tilhørere
i Council of Foreign Relations i New York fredag. John Kerry’s uttalelser ble kontant avvist av Israels tidligere ambassadør til USA, Michael Oren som nå er medlem av sentrumspartiet Kulanu. “Dersom de amerikanske lovgivere avviser atomavtalen, vil de gjøre det på basis av amerikanske interesser. De trusler utenriksministeren, som tidligere har uttalt at Israel stod i fare for å bli en apartheid stat, kan ikke avskrekke oss fra å utføre vår nasjonale plikt til å være motstander av en farlig avtale,” sa Oren i en uttalelse. Tidligere fredag advarte John Kerry at enhver fremtidig militær aksjon mot Iran over landets kjernefysiske program ville være “et stort feilsteg”. Avtalen som ble inngått i forrige uke har møtt “voldsom motstand både i Israel, Saudi Arabia og andre land i regionen som mener at avtalen ikke går langt nok i å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. I Israel har ledere fra hele spekteret av politiske retninger fordømt avtalen.

Opposisjonsleder Isaac Herzog har gjentatte ganger uttrykt at han står sammen med Netanyahu i motstanden mot avtalen og uttalte tidligere at “når Iran er ute av buret vil de bli en regional tiger.”  Statsminister Netanyahu oppfordret tidligere i uken de amerikanske lovgivere til å forhindre iransk aggresjon med å forkaste avtalen som Israel mener ikke vil forhindre presteregimet i Iran fra å skaffe seg atomvåpen. Mange mener at Obama administrasjonen med denne avtalen har dolket sine nærmeste allierte i Midtøsten i ryggen.

 

3 tanker om “USAs John Kerry med dobbeltadvarsel til Israel over skepsis til Iran-avtalen

  1. For oss som tror er det viktig å be for Israel og statsminister Netanyahu i disse tider. Guds folk må stå sammen med Israel og be om at Gud må gi israelske ledere visdom. Iran har lurt Amerika og jeg tipper at Obama også vet at Israel vil kunne komme til å betale en høy pris for dette feiltrinnet. Gog krigen nærmer seg. Så i dag en artikkel i E24 om at Putins valutakasse går tom før 2017, og hva gjør et land som blir hardt presset? Ser krig som en mulighet. Kanskje.
    I såfall kan vi stå overfor Gog krigen snart.

    • Tror ikke Iran har lurt Amerika, men at muslimen Obama ønsker å utslette Israel.
      Du har rett, vi må be for Israel.

  2. Iran-avtalen er Obamas prestisjeprosjekt nr. 1. for sin 8-årige presidentperiode og som han ønsker å bli husket for. Ti ville hester vil ikke kunne stoppe ham fra å få denne gjennom Kongressen. Siden Obama er Democrat, vil heller ikke den jødiske lobbyen klare å overtale nok Kongressmedlemmer til slutt å stemme nei til avtalen, siden jødene også tradisjonelt har stemt med Democrats og de fleste jøder i Kongressen er Democrats. Dessuten har Obama for lengst gitt opp å løse Israel – Palestina-konflikten.

Det er stengt for kommentarer.