USA valget: “Kristne må se mer på sak og mindre på person og slik unngå Hillarys valgkampfelle

hillary-white-clintonMange kristne amerikanere gjør nå den farlige tabben å se mer på hva personer har gjort enn på de saker de søker å fremme, og dette viser bare at kristne litt for lett går i fellen til Hillary Clinton og hennes valgkamp-strateger.” sier Eric Metaxas som er overrasket over hvor lett kristne er til å se på person fremfor sak. Årets valgkamp har vært preget av skandaler og de massive avsløringer som Wikileaks nå nærmest daglig publiserer om Hillary Clinton og hennes skitne forbindelser blir så og si glatt oversett av mainstream media. Årets valgkamp har nådd et historisk lavmål etter at Hillary valgkamp-strategene har iveksatt en omfattende svertekampanje mot Donald Trump. Både Hillary og Bill Clinton skal ha vært rasende etter at Donald Trump kom slepende på flere damer som angivelig skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep av Bill Clinton, og hevnen har vært nådeløs i form av at kvinner med tvilsom troverdighet har stått frem for å sverte Donald Trump. 

Mange amerikanere ser ut til å bry seg langt mindre om påstandene om Donald Trump enn man først skulle ha trodd og store skarer samler seg fremdeles når Donald Trump holder sine valgkampmøter. I tillegg til de titusener som møter opp på arrangementene er det like mange som følger Donald Trumps kampanjemøter på livestream og ropene “Lock her in” blir ropt av titusener som mener Hillary er så kriminell at hun hører hjemme i fengsel. De massive rundene av mer eller mindre troverdige påstander om Donald Trump har fått enkelte kristne til å gå tilbake på sin støtte til den republikanske kandidaten og en rekke figurer i det republikanske partiet har signalisert at de vil stemme på Hillary -og dette viser bare at de er mer opptatt av egen posisjon enn av de saker man angivelig sier man kjemper for, sier en Trump supporter i en kommentar på Facebook.

franklin-graham2-351 En av dem som har bedt kristne amerikanere om å se mer på sakene enn på personene er Franklin Graham som på Facebook slo fast at det viktigste elementet i det kommende valget er hva slags høyesteretts-dommere kandidatene vil ha.  Det er ventet at Hillary Clinton vil fortsette Obama’s policy med å søke å utnevne liberale og progressive kandidater til det som er USAs viktigste instans, mens Donald Trump har signalisert en mer konservativ linje. At kristne amerikanere er skuffet over Donald Trumps feilgrep og garderobepratet som nylig ble avdekket er forståelig, men for en bibeltroende kristen må det være komplett umulig å stemme eller støtte Hillary Clinton som så entydig søker å utrydde kristne verdier og holdninger. Selv kristne blir foraktet og sett ned på av Hillary’s kampanjestab og en rekke evangeliske og konservative katolske kristne ledere krever nå en unnskyldning av Hillary Clinton etter at de eposter lekket av Wikileaks avslører en åpenbar forakt for kristne og deres verdier

Gå for sak og ikke på person

Årets valgkamp har så langt vært fokusert på person og ikke på hvilke saker som er viktige for folk flest. Med Hillary vet vi at det vil bli en fortsettelse av Obamas linje og Donald Trump har signalisert store endringer, dette uten helt å fortelle hvordan. For kristne amerikanere bør de viktigste sakene være de saker som angår tro, moral og kristen etikk. Man må spørre seg følgende spørsmål: Hvilken kandidat er mest kritisk til homo-agendaen og hvilken kandidat er pro-life og vil fjerne den offentlige finansieringen av Planned Parenthood som driver med kjøp og salg av organer høstet fra aborterte barn. Det neste spørsmål kristne amerikanere bør spørre seg er hvilken kandidat er mest positiv til Israel og vil omgjøre den katastrofale Israel politikken som er ført under Obama. Et fjerde spørsmål er hvilken kandidat som søker minst avkristning av USA og som vil stå opp for den religiøse tros og ytringsfriheten kristne nå ser er truet av sekteriske ateistiske pressgrupper. Videre bør kristne amerikanere stille spørsmål om hvilken kandidat som vil innsette de mest konservative dommere i høyesterett. Alle disse spørsmål bør for et Guds barn være viktige enn hva Donald Trump har sagt eller gjort for 10-20 år siden. I følge flere kristne pastorer skal Donald Trump ha uttrykt seg svært positivt om kristne og selv hevdet at han ikke lenger er den personen han var da dette lydbåndopptaket ble gjort, og selv om en rekke kvinner i ettertid har kommet og påstått at Donald Trump har krenket dem seksuelt, så har alle disse store problem med troverdigheten. Det virker veldig søkt at disse først dukker opp nå, etter at Donald Trump allierte seg med en rekke kvinner som hevder seg å ha blitt voldtatt av Bill Clinton. Tilslutt, det er mye som er uklart med Donald Trump, men det som er klart er at vi med Hillary Clinton vil få i hvert fall en fundamentalt umoralsk “førstedame” i det Hvite Hus med Bill Clinton. Hans fundamentalt umoralske livsstil samt Hillary Clintons mange løgner, påstått korrupsjon og progressive holdning i forhold til viktige kristne og etiske spørsmål, gjør at ingen sann kristen kan stemme for denne kvinnen. Dr Michael Brown som ennå ikke formelt har gitt sin tilslutning til Donald Trump, er likevel svært tydelig på at han ikke kan stemme på den ugudelige Hillary Clinton. Dette er et standpunkt Søkelys deler, og om jeg hadde kunne gitt min stemme i det amerikanske valget, er det i hvert fall bombesikkert at Hillary Clinton ikke hadde fått min stemme. .

Mainstream medias ensidighet under dette valget er svært tydelig. Wikileaks har avslørt at en rekke kjente amerikanske journalister er kjøpt og betalt av Hillary Clintons kampanje, og deres dekning av valgkampen er preget av dette. I videoen under slår den kjente kristne taleren og forfatteren Steve Cioccolanti at amerikanske velgere er under massiv hjernevask av et media som fremmer et spesielt syn. I videoen er Steve Cioccolanti meget tydelig i sin veiledning til amerikanske kristne, og det er ikke vanskelig å være enig med den kjente taleren og vitne for Jesus Kristus. Verden trenger flere tydelige menn av Gud som tør si sannheten.

I videoen under taler Donald Trump om sitt syn på kristne og deres manglende innflytelse i amerikansk politikk

https://www.youtube.com/watch?v=QOi5HvJkzZI

5 tanker om “USA valget: “Kristne må se mer på sak og mindre på person og slik unngå Hillarys valgkampfelle

 1. Hvor naiv kan man bli? Trump er da såvisst den samme i dag. Kristne verdier er langt mer en symbolske holdninger til abort. I kristne verdier ligger Clinton milevis foran Trump.
  Hvordan kan du tillate deg å hevde at alle kvinnene som nå står frem lyver? Inkl Vendela Kirsebom…

  Det er påfallende, Kjell, at du fortsatt foretrekker Trump, etter at han så til de grader har blitt avslørt, ikke bare som en overgriper men også som udugelig, kunnskapsløs, trakkaserende mot svake grupper og en sosiopat?

  Du og Myhren er vel blandt de 5 i Norge som heier på Trump??

  • For ordens skyld; de andre 3 er Arne Ulf Breen, Abraham Fjeld m/frue.
   Dermed er du den eneste reelle personen i landet som heier på Trump, da de 4 andre jo er fiktive…

 2. De av oss som har levd siden 1980 tallet er ikke i tvil om at Trump har et menneskesyn der halvparten av menneskene, dvs kvinner, er fratatt den mest basis menneskerettigheten som finnes. Dette har kommet frem helt siden Trump ble kjent. Dagens “nyheter” om han er bare toppen av isfjellet.

  Og det er noe som alle er kjent med.

  Hillary Clinton har sikkert gjort mye galt. Men hun har ikke fratatt halvparten av menneskeheten verdighet og rett til basis menneskerettigheter. Og dette vet Andersen og Myhren veldig godt.
  I dag tar vi veldig avstand fra nazistenes personlige drap av 6 millioner jøder i tillegg til deres politikk. Her mener altså Andersen og Myhren at vi skal glemme disse myrderiene og bare ta den nasjonal-sosialistiske politikken og ideologien i betraktning når vi gjør oss opp en mening om nazisme.

  Ditto for Trump og Clinton. Jeg finner det underlig at Andersen og Myhren er tilhengere av Trump som den ene dagen er i mot sorthudede og den andre dagen fullstendig omfatter sorthudede og deres rettigheter. Den ene dagen er han i mot homofile mens han dagen etterpå er for alle deres krav og de homofiles aller beste venn. Hva er det man finner så bra i en slik politikk ?
  Eller “politikk” for å være mer presis.

  Men mest av alt er det bekymringsverdig at Andersen og Myhren mener at det er bra og endog støtter en mann som behandler kvinner med forakt. Endog som “mennesker” som bare er der til å tas med vold og nytes seksuelt på den måten. Det sier endel om de etiske og moralske standardene til Andersen og Myhren.

  Jeg kan ikke se at Trump har lagt frem en eneste troverdig politikk som han står for mer enn ei uke før han skifter den ut med en motsatt mening. Men jeg ser hva han står for. Voldtekt og utbytting av kvinner. Og jeg liker ikke det menneskesynet. Det i motsetning til Andersen og Myhren som åpenbart liker det da det ikke finnes en politikk de kan støtte Trump på. Og hva ellers enn hans personlige standarder er de da de støtter han for ?

 3. Det fremkommer også mye svært feilaktig informasjon fra pro-trump. Som påstandene om at Obama har doblet statsgjelden. Dette er langt på vei riktig. Men, sannheten er vel nærmere en økning på 80 %.
  Men, det søkelys “glemmer” å nevne i denne sammenheng er bakgrunnen for dette. Bush innførte kraftige skattelettelser i 2001. Dette sammen med at han startet en omfattende krigføring i Irak og Afganistan påførte Amerika en stor økonomisk byrde. Obama hadde IKKE flertall i kamrene for å senke skattene, og han kunne heller ikke trekke styrkene ut på dagen! Samtidig måtte han sette inn tiltak etter finanskrisen i 2008.
  Kan ikke se at han kunne håndtert dette særlig anderledes?

  Vil forresten nevne at statsgjelden under Reagens to perioder ble tredoblet!!!

Det er stengt for kommentarer.