USA kutter all støtte til UNWRA og palestinerne raser -Norge fortsetter som før

President Donald Trump beordret stans i støtten til  UNRWA som bruker pengene til å sponse palestinerne. USA står for 30 prosent av budsjettet til UNWRA som i realiteten brukes for å holde liv i konflikten i Midtøsten

225 000 000 norske kroner vil i 2018 gå til å sponse de palestinske  til palestinske selvstyremyndighetene som fremdeles gir 10 000 kroner hver eneste måned i belønning til palestinske terrorister som sitter fengslet i Israel for terror og drap på israelske borgere. Hvert eneste år har verdenssamfunnet, inklusiv vår borgerlige regjering spøttet inn enorme summer til å hjelpe palestinske flyktninger. “Årsaken til at USA nå kutter støtten er misnøyen med hvordan FN-byrået fungerer, blant annet ved at flyktningstatus går i arv til stadig nye generasjoner med palestinere. “Som mange har påpekt i en årrekke bidrar ikke UNRWA til å løse det palestinske flyktningproblemet. Tvert imot holder de i liv i problemet og forsterker det,” skriver organisasjonen Med Israel For Fred, på sine nettsider. “I en erklæring skriver de at USA «ikke ikke lenger vil bidra til denne håpløse og mislykkede operasjonen”.

Store summer har vært eneste år blitt tilført UNWRA og andre organisasjoner som opererer med å hjelpe palestinske myndigheter i å opprettholde nåværende status i konflikten mellom Israel og palestinerne. USA som har stått for 30 prosent av budsjettet til UNWRA sier nå stopp. USA vil nå jobbe sammen med andre internasjonale organer for å finne en bedre måte å hjelpe palestinerne på, understreker utenriksdepartementet. Nesten 30% av UNRWAs budsjett kommer i dag fra USA. Det betyr at FN-byrået står overfor en stor økonomisk krise. Saudi-Arabia, Qatar, De forente arabiske emirater og andre har bidratt med 1,7 milliarder kroner i støtte for å få årets budsjett i havn, men framtiden er uviss. Spørsmålet nå er om USAs avgjørelse vil være en vekker for andre giverland som EU og Norge, eller om de kommer til å øke sine bidrag for å holde liv i byrået. Da USA kuttet i støtten tidligere i år, svarte Norge med å gi ytterligere 125 millioner, samtidig som vi ser at stadig flere norske familier og enslige faller under fattigdomsgrensa.  “Mahmoud Abbas og de andre lederne i den palestinske selvstyreadministrasjonen ler hele veien til banken. Og det er faktisk oss de flirer av,” skrev Dagen redaktør Vebjørn Selbekk i en leder fredag.  “Hvorfor skulle de egentlig la være? De har jo all mulig grunn til å glise fett og smile bredt over hvor lett det er å lure vestlige regjeringer. Utenriksministrene våre legger nok ansiktet i bekymrede folder og uttrykker hvor uakseptabelt det er at palestinske myndigheter betaler lønn til terrorister og deres etterlatte. Men med en gang de har forlatt møterommet så fortsetter de å pumpe enorme pengebeløp inn på de samme myndighetenes kontoer, slik at palestinerne kan fortsette praksisen med å utbetale månedlige bidrag tilsvarende omkring 10.000 norske kroner til de som utfører terroraksjoner mot Israel,” skriver Selbekk videre. Les hele Selbekks lederartikkel her. 

En evig konflikt holdes i live

Hvert eneste år har de palestinske myndighetene i Judea og Samaria, kalt “Vestbredden” i PK pressen, -og Hamas myndighetene på Gaza stripen blitt tilført enorme summer fra det internasjonale samfunnet. En god del av pengene som har blitt spyttet inn og som fremdeles blir tilført Gaza og Vestbredden går sikkert til å hjelpe med å forbedre levekårene til vanskeligstilte palestinere, men mye går også til å utstyre terrorister (spesielt på Gaza stripen) med bomber, raketter og våpen som brukes til å utføre terrorhandlinger mot Israel. Samtidig vet vi også at våre skattepenger går til å “belønne” fanger i israelske fengsel som har utført drap og terror mot Israel. En stor andel av pengene går også til å holde liv i korrupte ledere eller bygge et enormt palass til den forhenværende palestinske terroristen, president Mahmoud Abbas som tok over makten etter terroristen Yasser Arafat døde i 2004. På tross av at norske myndigheter er klar over at mye av pengene forsvinner, enten til korrupte palestinske ledere eller gis som belønning til palestinske
Ine Marie Eriksen Søreide (2017-03-11 bilde02)

mordere og terrorister, fortsetter Norge anført av utenriksminister Ine Eriksen Søreide (bildet) fra Høyre å spytte inn store summer for å opprettholde status quo. Verken Hamas eller de “moderate” selvstyremyndighetene i Ramallah ønsker reelle forhandlinger med Israel og situasjonen er i realiteten fullstendig fastlåst så lenge palestinerne gjør krav på Jerusalem som hovedstad. Jerusalem var for nærmer 3000 år siden byen hvor kong David regjerte fra og helt sentral i jødisk tenkning. Det var nettopp i denne byen og i templet i Jerusalem hvor Jahve (Gud) ville la sitt navn bo. “Men jeg utvalgte Jerusalem til bolig for mitt navn, og jeg utvalgte David til å råde over mitt folk Israel.” (2 Krøn 6,6) Ca ett tusen år senere, da Jesus ble født, var Jerusalem fremdeles byen som huset både kongen og Herrens tempel. I år 70 etter Kristus ble templet ødelagt og jødene fordrevet, akkurat slik Jesus profeterte, og så, i 1948 som Jesus profeterte fikk jødene tilbake sitt land. I 1967 kom hele Jerusalem under israelsk kontroll -og ble landets hovedstad -selv om verden nektet å anerkjenne. I en historisk hendelse den 6 desember 2017, anerkjente president Donald Trump og USA Jerusalem som Israels hovedstad. En anerkjennelse som vakte glede i Israel og blant millioner av bibeltroende kristne verden over som gjenkjenner Guds hånd i det som skjedde. Norske myndigheter og vår borgerlige regjering har ikke uventet tatt avstand fra den amerikanske anerkjennelsen og står fremdeles i opposisjon til Gud og det profetiske ord.

På tide at Norge kutter støtten

At Norge fremdeles spytter inn store summer til korrupte palestinere og dømte terrorister forteller sitt tydelige språk. Norge står på feil side i konflikten, og det er på høy tid at Norge tar lærdom av USA og kutter støtten til palestinerne. Bruk pengene her hjemme i stedet, det er store behov selv i vårt eget land.

 

11 tanker om “USA kutter all støtte til UNWRA og palestinerne raser -Norge fortsetter som før

 1. Hvis det skjer et mirakel ja, så lærer Norge av USA.
  Jeg urer på om de vet selv at de gjør galt…

 2. TIDEN RYKKER NÆRMERE

  Globaliseringsarkitektene som står bak dagens utvikling VET meget godt hva islam står for. Men islam til vesten er nødvendig for å vippe kristenhetens hegemoni av pinnen. Grunnen til dette er at kristenheten tradisjonelt har stått for ”Gud, Konge og Fedreland” – institutter som følgelig er globalinteressenes viktigste antagonister. Kristenheten er vestens siste bolverk mot one world order.

  Når islam først har fått fotfeste i den vestlige sfære blir det enklere for importørene å dele deres syn på nasjonen Israel. Helst håper globalarkitektene at Israel og de muslimske landene rundt barker sammen og utrydder hverandre. Da blir man kvitt arnestedene for tre store verdensreligioner i en smell og veien ligger åpen for en verdensregjering.

  For egentlig er både globalkapitalister, globalsosialister og globalliberalister hardbarkede ateister. Men islam er altså nyttige idioter i det store spillet om verdensherredømmet der Satan Djevelen ligger bak og utfordrer Guds himmelske rike i kampen om hvem som har rett til å styre over menneskene og universet – Bibelens store stridsspørsmål.

  Når den politiske eliten snart ser seg nødt til å forby all offentlig religiøs praksis, er sannheten at det er Gud selv som står bak og legger denne beslutningen i deres sinn og hjerter.

  Da vil elitene komme med et kraftig rop om ”fred og sikkerhet”. Deres plan om ”first we take the West, then we take the rest” vil gi dem incitament til å angripe kristenheten med alle midler. Da vil de kristne som ikke feiger ut være i samme situasjon som jødene foran Rødehavet med Farao i ryggen. Tilsynelatende uten håp. Men flittige Bibellesere vet hvordan det gikk. Og slik vil det gå nå også når Gud ved Kristus atter en gang kommer til unnsetning.

  Tiden kommer. Vær edrue og våk!

  • Må le. Evangelikale har en forbløffende utholdende tro på Jesu snarlige gjenkomst. Helt siden 1800-tallet har fromme tåkefyrster og fanatiske dommedagspredikanter fablet om bombesikre endetidstegn i en fullstendig frafallen verden. Uttalige seere, gjerne beåndet med seg selv, har kommet med profetier om verdens undergang, garantert i løpet av kort tid, høyst et par-tre år. Like ofte har samtlige tatt feil. Merkelig at de skriftlærde ikke tar virkeligheten inn, er mer forsiktige i uttalelsene og ser ting an.

   Regner med at håp, lengsler og drømmer om tusenårsriket, om endetidsslag og opprykkelser vitaliserer hverdagen for de mest innbitte innbilte. Tipper samtidig at de religiøse fantasiene skremmer mange og gjør livet unødig bekymringsfullt.

   1
   3
 3. Jeg satte så pris på Søkelys’ siste nytt fra ang. Damaskus og Israel for litt siden.
  Det er så lite i VG, NRK og kristne aviser. (Trenger ny PC, den sliter med Jerusalem Post og andre nettsteder)
  Har nettopp fått sett Amir Tsarfatis (Behold Israel) siste nytt på You-Tube. Siste nytt ang. Damaskus, Nord-Koreanske missiler smuglet inn og broren til Assad blir nevnt. Videoen er interessant. Steven Ben- DeNoon’s Israeli News Live YouTube er jeg innom, men håpet også denne gangen på litt fra Søkelys 🙂

 4. Hei Jakobs stige. Du er han som var i Zarons Dahl på 80-tallet 😉
  Du skrev kommentaren din kl 04:21. Sjekk det verset i Salomos Ordspråk.
  Ta med verset foran og bak.
  Denne “religiøse fantasien” skremmer nok ikke meg, men andre:
  https://youtu.be/qyKx4PMUqXo

 5. Lederen for giverlandsgruppen for palestinerne ; er det norske utenriksministeren.
  Hun er i disse dager i Ukraina – nær landsbyen der kamphandlinger foregår. Hun ble stoppet på sin ferd pga fare for hennes liv. Vi vet at Norge gir 200 mill. norske kroner til Ukraina hvert år.
  Da spør jeg : Hva gjør hun der ? Dette er en konflikt Norge ikke er part i. Eneste forklaring jeg har ; er at hun dukket opp ved fronten der for å terge russerne.

  Om fem dager starter den største militærøvelsen i Russland siden Sovjet-tiden. ( ” Vostok 2018 ” ) der 300.000 soldater deltar.

  Ja , hva er det de pønsker på ? I fjor øvde russerne på å hærta Svalbard ( ” Zapad 2017 ” ) som ble benektet av våre myndigheter i 2017 – men stadfestet av de samme myndigheter i 2018.

  Det er all grunn til å følge med hva som skjer neste uke. Det samme gjør USA som har sendt overvåkningsfly til Andøya. Samtidig har USA allerede plassert sine soldater i Setermoen leir i Indre Troms ( artilleri-kasernen ) i tillegg til de 330 US-marines i Værnes garnison.

  • Russernes frekkhet i Norge

   Beklager at jeg fraviker temaet – men jeg mener disse opplysningene er viktige :

   De siste dager har det kommet meldinger om at flere biler med russisk kjennemerke er observert flere steder i Norge – og bilførerne viste underlig oppførsel. Vi vet at storøvelsen ” Trident Juncture ” er under oppbygging i vårt land.

   Tidligere har russiske spioner brukt leiebiler her i landet – da gjerne fra Baltikum. Rapportene går ut på at disse spionene har vist særegen interesse for Lofoten ; og har fotografert kysten der.

   NATO-øvelsen skal som kjent foregå fra Trøndelag og sørover – derfor er deres interesse for kysten i Nord-Norge underlig.

Det er stengt for kommentarer.