Se videoen: Ticket to heaven -En film om en ung mann som blir vervet til Moon bevegelsen

Filmen “Ticket to Heaven” er en spillefilm om en unge David som ble vervet til den kontroversielle religiøse sekten “Den forente familie”. Filmen forteller om overvåking, hjernevask og om kynisk utnyttelse av unge mennesker. Vi ser også hvordan foreldrene og venner av det nye sektmedlemmet organiserer en kidnapping av David for å befri fra sektens grep.            Filmen tegner et sant og varmt bilde av hvordan sekten ved hjelp av teknikker som “tett fellesskap”, fysisk utmattelse og såkalt “love-bombing” vinner unge mennesker -som blir sektens slaver for å samle inn penger til sektens leder. Avisen New York Times publiserte den 13 november 1981 et oppslag om filmen og historien som ligger bak. Den Forente Familie er ennå aktive og her i Norge heter de “Enhetskirken”.

Filmen er basert på virkelige hendelser gjengitt i boken “Moonwebs” som er skrevet av Josh Freed og jeg vil anbefale alle til å bruke en time og 40 minutter på å se filmen. Denne videoen er verd å se selv om den ikke er tekstet.

2 tanker om “Se videoen: Ticket to heaven -En film om en ung mann som blir vervet til Moon bevegelsen

  1. I USA er religiøse følelser og dogmatisk fanatisme mainstream. Det amerikanske samfunnet er tilsynelatende moderne og opplyst, men amerikanere flest er mye mer ukritiske og overtroiske enn i Europa. Da er det lettere å la seg lure av predikanter og sekter.

    Takk til Søkelys som viser fram den religiøse dumskapen/galskapen i USA.

    • Jeg har sett videoen to ganger nå, i meg rører den sterke følelser. Vi ser i videoen tydelig hvordan sektmedlemmene viser David og andre potensielle tilhengere, masse oppmerksomhet og noe som minner om kjærlighet. Men bak den tilsynelatende kjærligheten ligger det et grådighetsmotiv, sanke penger til deres “himmelske foreldre”, som er pastor Moon og hans kone. Å lyve i deres “himmelske foreldres navn” er helt greit. Etter kidnappingen og på slutten av filmen får vi se litt av hva ekte uselvisk kjærlighet er når vi ser hvordan kompisen hans, familien og andre faktisk er villig til å begå en kidnappingen som kunne medføre 14 års fengsel. Jeg har lest om slike sekt-kidnappinger som har slått feil og hvor pårørende er blitt dømt til fengsel. Disse lykkes, da denne deprogrammeren lykkes med å få han til å tenke. Når David bryter sammen og skjønner han er blitt bedradd -ser vi litt av den ekte omsorgen hans familie og venner hadde. Sterkt og rørende. Selv om vi i Europa er litt mer skeptiske enn amerikanerne, så finnes det likevel enkelte unge og eldre nordmenn som blir virvlet inn i en sekt. Jeg oppfordrer alle til å se denne filmen. På en troverdig måte viser den hva slags teknikker sekter bruker for å bryte et menneske ned -for så å gjøre det om til en zoombie uten evnen til å ta egne valg eller kritisk tenkning.

Det er stengt for kommentarer.