Se evangelist Jørn Strand gå knallhardt ut mot “djevelens blogg” som sprer bebreidelser og sladder i tale på Visjon Norge

Evangelist Jørn Strand forkynner Guds ord. (Foto: Søkelys)

Evangelist Jørn Strand som har blitt omtalt negativt flere ganger på nettsidene til “bibellæreren og evangelist” Jan Kåre Christensen holdt nylig en tale på Visjon Norge, hvor han gikk svært hardt ut mot Christensens “himmelske blogg” som han omtalte som “djevelens blogg”. Det var tirsdag 28 august at den kjente predikanten som står bak virksomheten “himmelekspressen” som holder til i Froland gikk i strupene på dem som bruker internett til å spre bebreidelser og sladder. ”Du kan lyve på internett, folk gjør det mot meg, de har skrevet at himmelekspressen fører folk til fortapelsen, det er forstyrra forskrudde mennesker der ute. De er bare fulle av bebreidelse, full av oppgulp fra helvete,” sa evangelisten med klar adresse til en ikkenavngitt blogger.

“Den himmelske blogg” som er drevet av blogger Jan Kåre Christensen fikk virkelig sitt pass påskrevet da evangelist Jørn Strand på direktesendt tv gikk til angrep på dem som bruker internett til bebreidelser og uthengelse. Evangelisten omtalte Christensens blogg som “djevelens blogg” og la ikke skjul på at det snart vil bli kroken på døra for bloggeren.

”Du kan lyve på internett, folk gjør det mot meg, de har skrevet at himmelekspressen fører folk til fortapelsen, det er forstyrra forskrudde mennesker der ute. De er bare fulle av bebreidelse, full av oppgulp fra helvete,” sa evangelisten og la til: ”de kaller det til og med himmelske blogg” –en djevelens blogg spør du meg, når det bare er bebreidelse og å henge ut mennesker som Torp og andre. “Du må dra dem inn for retten og rettsapparatet for å få noe inn mellom øra på dem. Internett er blitt et ynglested for sladder og bebreidelser mot mennesker som er oppriktige i sin tro og det er fritt frem for hver dåre og tåpelighet,” sa evangelisten og fortsatte: “Det er nå fritt frem for å mene hva som helst om hvem som helst og du må dra dem innfor retten for å stoppe dem, og vi er også på gang med det når det gjelder visse blogger her nå. Nå er det like før det er kroken på døra,” sa evangelisten og la til et halleluja. Men halleluja for Jesus, Han er en god Gud. -Nå har dette holdt på i så mange år..og vi har ikke brydd oss, vi skjønner jo galskapen med en gang,” sa Jørn Strand og la til et halleluja.  “-Og du som ikke har hørt om det. Fortsett med det. Det er uthengelse av folk som har giftet seg, skilt seg og giftet seg på ny,” sa evangelisten som ser frem til de nye reglene og retningslinjene som etterhvert vil komme. (Saken fortsetter etter videoen)

Tidligere konflikt og gjensidige trusler om politianmeldelser

“Gjøgler, Evangelist, sanger og moromann Jørn Strand er en hykler,” mener Jan Kåre Christensen som skrev dette om Jørn Strand i 2015: “Hurragutten og entertainer Jørn Strand finner seg ikke i å bli avkled, derfor skal han politi anmelde meg på onsdag 12. november.”

Blogger Jan Kåre Christensen har på sine blogger flere klandrende blogginnlegg som i sin helhet dreier seg om evangelist Jørn Strand. Disse er enten ført i pennen av han selv eller Randi Ingwersen som har skrevet flere artikler på Christensens blogger. I blogginnleggene rettes det til dels sterk kritikk mot Jørn Strand som i følge Christensen “er selve prototypen” på en kjødelig kristen. Den negative omtalen av Jørn Strand som man finner på Christensens blogger er ikke engang i nærheten av den som er blitt rettet mot Jan Hanvold og Jan Aage Torp, og det er lite sannsynlig at påtalemyndigheten vil gripe fatt på grunnlag av det som er skrevet om Jørn Strand på Christensens blogger. Imidlertid har evangelist Jørn Strand tidligere truet Christensen med anmeldelse og gjengitt fra “djevelens blogg”: “Ble oppringt her for noen dager av en særs gretten mann som beordret, truet og gav klare instrukser at jeg ville bli politianmeldt nå på onsdag 12. november. Dette er nå 2. gang jeg visstnok skal oppleve dette i løpet av 2. mnd. Strand var særs amper, egentlig sint og brautede da han ringte. Og fikk klar beskjed om at han ikke godtok hva jeg hadde skrevet. Men fjernet jeg alt innen onsdag var alt greit allikvel. Men så fikk jeg ny melding, da var ikke alt greit om jeg fjernet alt, det var disse bildene som også var på bloggen som han skulle ha penger for.” I det samme blogginnlegget gjengir Christensen fra eposten fra evangelist Strand hvor han ble truet med anmeldelse og vi siterer: “Hei Jan. Sender deg en skriftlig melding og ber deg konkret slette alle artikler på din blogger vedrørende meg og min tjeneste. Anser de som trakassering og usaklig personforfølgelse. Om ikke innleggene er slettet innen en uke vil forholdet bli politianmeldt. Mvh. Jørn Strand. Christensen selv svarer slikt: “Du får sende på mail hvis det er mer du anser for trakassering. Og si i fra hvis du anmelder meg slik jeg får anmeldt deg for falske anklager. Det har jeg gjort med Torp. Gjør det samme med deg da alt jeg skriver er i samsvar med Guds ord. Det rolp du holder på med er klovneri mer enn noe annet,” Hele dialogen mellom Strand og Christensen kan leses i Christensens eget blogginnlegg her. 

Hør hele Jørn Strands tale fra Visjon Norge her: Jørn Strand tirsdag 29.08

Reagerer sterkt 

Blogger Christensen som tidligere har truet med å selv gå til politiet med en anmeldelse dersom han selv skulle bli anmeldt av Jørn Strand reagerer sterkt på evangelistens tv tale forrige tirsdag. På sin egen You Tube kanal omtaler Christensen Jørn Strand som en parasitt på Kristi legeme. I en video lagt ut på You Tube slår Christensen i kjent stil tilbake mot Jørn Strand  som omtales som “parasitt”, “falsk lærer”, “bedrager”, “Reitgjerde pasient” og “styrt av fremmede åndsmakter”. I videoen kommer Christensen med tildels svært alvorlige anklager mot Jørn Strand. I følge Christensen skal NRK ha ringt ham flere ganger om disse alvorlige anklagene uten at Christensen skal ha hatt noe å legge til. Søkelys velger bevist å ikke gjengi disse anklagene som er udokumenterte.

For dem som ønsker å høre hele Jørn Strands tale så ligger den ute på  http://www.vnplay.no/video/sd-2018-08-28-19-58-00

 

 

Facebook Comments

62 tanker om “Se evangelist Jørn Strand gå knallhardt ut mot “djevelens blogg” som sprer bebreidelser og sladder i tale på Visjon Norge

  • Jeg så det også, synes det var interessant. Men har ikke rukket å gjort meg opp noen mening om det enda, om det er noe vi trenger være så opptatt av. Fant ut at i bl.a. 2014 og 2017 var det også stor nyhet at en rød kvige uten defekt ble født.
   Red Heifer på YouTube.
   Chabad.org. har Q&A.

 1. Jørn Strand er en Guds mann og under velsignelsen. Det han sa i talen om mange bloggere og nettsider er sannheten med stor S. Mange medierog nettsider lever for å sprer fake news om Herrens tjenere i Norge. Jan Kåre er i særklasse blant disse. Slike som Christensen er noe mørkets makter reiser opp for å sverte kristendommen og for å skape mer vantro i Norge. Djevelens blogg var en veldig god karakteristikk av Christensens blogger. Samtidlige blogger som Christensen har er i realiteten fylt opp av møkk klekket ut i avgrunnen.
  Gud ønsker at alle mennesker skal blir frelst og kjent med Jesus Kristus. Menn som Jan Aage Torp, Jan Hanvold, Jørn Strand og alle andre som bidrar på TV Visjon Norge er bare redskaper som bruker tiden på å forkynne evangeliet.
  Satan er vettskremt av evangeliets kraft og derfor reiser han opp mennesker som Christensen og Anders Torp, Levi Fragell -som bruker løgn og sladder for å sverte Guds menighet.
  Det er jo helt åpenbart at det er slik. Herren velsigne alle disse som tar til motmæle mot disse destruktive bloggene som sprer løgn og sladder om Herrens tjenere.
  Jeg håper at Jørn Strand anmelder Christensen for det er på høy tid at han blir stoppet.

  3
  10
  • Jørn Strand må være drevet av de samme ånder som driver narreapostelen. Tenk å gå ut mot en stor Herrens tjener som broder Jan Kåre. Jan Kåre er en stor Herrens tjener som ikke gjør noe annet enn å avsløre disse oppadgiftede forkynnere som horkarler og spedalske griser. Dette vil falle tilbake på Jørn Strand selv. Her står han foran kanskje 10 000 seere å sprer slikt sladder mot de vitner Herren har reist opp som profeter i Norge.
   Broder Jan Kåre har jo nesten ikke skrevet noe om Jørn Strand, kanskje 5-6 artikler og alle er innafor det som er den ytringsfrihet vi har.
   https://www.youtube.com/watch?v=_HYJrBBL9bM&t=50s

   3
   14
  • Ler av Jan Kåres alter egoer. Han er uslåelig. Ja, han overgår selv Martin Luther i hatefull kjærlighet.

   Ingenting er så morsomt for utenforstående som de kristnes opphetede diskusjoner om meningsløse dogmer (“Finnes der fluer i Himmelen?”)

   “Kristenmanns krangel er edrumanns rangel” for å si det sånn.

   Takk til Søkelys for å lokke frem alle disse klovnene og servere komiske krumspring for verden!

  • Ole Christian, ang. Anders Torp; trist sak mellom far og sønn, men tror slett ikke satan har reist Anders opp. Noen må si fra om det som skjedde ham og de andre. Mange kristne dømmer Anders, har de rett til det? Har de lest boka hans før de uttaler seg? Ting er virkelig langt unna Guds planer i mange menigheter i dag. Det er falske profeter, hyling, kakling m.m. Kan vi dra våre ukristne venner med i disse menighetene? (Synes Jørn Strand er tydelig om Jesus, er modig og taler sannheten, synger gode sanger om Jesus, selv om jeg ikke er enig i alt, han må bare forsette å stå på og ikke bruke tiden på Christensen)

   En annen person som mange kristne også dømmer (fordi hun gikk imot Stephan Christiansen og Jesus Revolution i VG-serien “FRELST”), er Ruth Helen Gjævert. Denne saken og denne jenta ligger meg på hjertet. Kanskje noen ledere som kan bli bedre til å takle både ros og kritikk…? Det kan virke som om de har sin egen klubb disse lederne. Alt kommer for en dag snart.

   Jeg synes virkelig det er litt spesielt at kristne ledere ofte kaller det forfølgelse når det ikke er det. Det har vært FOR mange saker de siste årene nå, der det har blitt bevist at man SKAL få gjennomgå hvis man sier fra om noe. HVA er det som egentlig foregår? Er det ikke NOEN eldstebrødre igjen i disse menighetene/tv stasjon som tør si fra når noe ikke er riktig? Når hørte vi sist en “profet” kom med en advarsel til oss? Det handler jo nesten bare om vekkelsen kommer! pengene kommer! virksomheten din skal økes! Hvor er profeten som sier omvend dere?

   Jeg håper Jørn Strand dropper saken. Og er forsiktig med hvilke kristenledere han omgir seg med, det er mye ulv i fåreklær rundt for tiden.

   1
   1
 2. “Djevelsens blogg” er det eneste uttrykket som dekker hver eneste en av Jan Kåre Christensen sine blogger. En mann som altså har alliert seg med en kvinne som lever i hor for å skrive stygt om kristne som lever i hor. Parodien er fullkommen !

  Og ikke gjør Jan Kåre Kristensen noe positivt heller. Den bibeloversettelsen han har lagt ut har han stjålet av andre. Stjeling er noe som Jan Kåre Christensen gjør veldig ofte. Han er akkurat som en simpel butikktyv og på det nivået.

  Og Jan Kåre Christensen er en parodi på Jan Kåre Christensen. Og nå har han tirret opp en annen person som utvilsomt vil gjøre hans liv vanskeligere.

  Og slik går dagene til det venneløse kriminelle nettrollet Jan Kåre Christensen.

  9
  3
 3. Jørn Strand må ha det veldig vondt av hva broder Christensen har skrevet om ham.
  Dette gjelder vel 3 artikler som er skrevet den siste for 3 år siden, dra dette frem på en slik måte vitner om at noe har truffet han i hjerte og samvittigheten.

  Stakkars mann!

  2
  13
  • Broder C kaller du ham. Et Guds barn kan ikke holde på sånn, er han virkelig min broder?

   Hvor er kjærligheten? Hvor er freden? Gleden da? For meg blir det vanskelig å forstå. Mildhet -og ikke minst overbærenhet, hvor er det? Hadde aldri hørt om Cristensen før jeg leste noe her på Søkelys i fjor. Ingen jeg kjenner vet om han heller. Men om han er min broder eller ei, vet Gud. Jeg håper Så inderlig han er.

   Du skriver “stakkars mann” om Jørn. Ja, man vet ikke hvordan det føles før man er oppi det selv, sikkert ikke hyggelig for Jørn. Men her er det virkelig en annen det er mer synd på…
   (Og i tillegg til han, så var det en viss kommentar her med mye sarkasme)

   Jeg kjenner stor sorg over alt hatet.

   “Og hva skal tegnet på ditt komme -og verdens ende være? ….og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos mange”

   Peace and Love Sisters and Brothers.

 4. Leser at norske IT-eksperter utvikler dataprogram som kan bedømme personlige ordvalg og stiltrekk i meldinger og tekster på nettet. Det påstås at systemene allerede kan avsløre en anonym skribents virkelige kjønn, med nitti prosents sikkerhet, etter å ha analysert bare 13 meldinger fra samme avsender. Systemet skal videreutvikles for å avsløre voksne overgripere som utgir seg for å være barn i tekstmeldinger til potensielle unge ofre.

  Ok.

  Når jeg leser kommentarene fra “Oluf” og “Randi” her, som begge støtter evangelisten Christensen, forstår jeg at man ikke trenger å være supertrent kunstig intelligens for å gjenkjenne personlig språk. Både “Oluf” og “Randi” velger formuleringer som er typiske for Christensen.

  Jeg påstår derfor med nitti prosents sikkerhet at begge er psevdonymer for evangelisten selv. Slike falske meldinger er sikkert ment som listig krigføring, men blir veldig komiske. Jeg let høyt.

  Det er nok bare Trump som overgår en slik skinnhellig kampanjemetode; også den amerikanske presidenten er kjent for vanen å ringe inn anonyme tips for å spre fordelaktige rykter om seg selv. Jeg ler mer 😀

  ifølge den himmelske blogg er Christensen i grunnen ganske lik Kristus. Kanskje bibellæreren nå skal fofremme seg selv til den nye treenighet: Jan Kåre, Oluf og Randi? Tre og likevel én og den samme! 😉

  10
  3
  • He-he, broder Christensen har nok aldri møtt Sebastian, Randi eller Oluf.
   Men vi beundrer denne store Evangelisren, ja profeten. .
   Det er bare å håpe, tro og be at Jørn Strand vil politi anmelde han.
   Til mer får broder Christensen spredt ut sin forkynnelse.

   2
   8
  • He-he
   Dårer
   Jeg anner f.eks. Ikke hvem Randi er
   Deres antagelser og resonnement er til strykk.

   2
   9
  • Du kommenterer kl. 04:23. Samme tid som “Jakobs Stige” i går.
   Salomos Ordspråk 4:23. Tror Gud forsøker å si dere noe siden det var versene foran (20-22) i går.
   (og hvis du planlegger å skrive i natt 04:24, så ta likegodt med v.24)

 5. Sebastian og Oluf = Jan Kåre Christensen.

  Jan Kåre Christensen har selv innrømmet dette. Han har i en annen debatt i forrige måned plutselig skrevet som Jan Kåre Christensen under begge navnene.

  Det sier alt om Jan Kåre Christensen at han må finne opp to signaturer for å vise at det er andre som støtter han. For han har ingen støtte. Han er alene bortsett fra denne Randi som er det som Jan Kåre Christensen hater: Gjengiftet.
  Og slik har det vært og slik er det.

  Dette sier alt om Jan Kåre Christensen som er total blottet for moral og ærlighet. Han lyver hele tiden og ingenting av det han skriver kan man ta alvorlig. Han er djevelens røst.

  11
  3
 6. DET MOTBILLEDLIGE BABELS TÅRN

  Glem småpoteter som Kristensen, Torp – ja hele gjengen. Det er noe helt annet som akkurat nå innleder slutten på endetidsperioden og som virkelig betyr noe. Og det er den andre oppfyllelsen av ordene i 1. Mosebok 11:4:

  “Og de sa: «Kom, la oss bygge oss en by og et tårn som når opp til himmelen, og skaffe oss et navn så vi ikke blir spredt ut over hele jorden!»

  Globalistenes mål er nå å samle all makt på jorden under en verdensregjering under et fornyet FN. Dette blir siste kortet Djevelen spiller ut før han bindes for tusen år. Hjernevasken av barn og unge er allerede godt i gang – i Norge gjennom enhetsskolen. Eldre mennesker med hukommelsen i orden er globalistenes verste hinder ved siden av kristendommen.

  Derfor må eldre som vet bedre skvises ut, historien revideres og kristendommens Gud ,Konge og Fedreland knuses. Religion må bort, og det fremste sete for tre av verdenshistoriens viktigste religioner – nasjonen Israel søkes ødelagt. Når dette er gjort vil veien ligge åpen for å griåe makten i resten av verden. Mottoet er: First we take the West, then we take the rest.

  Derfor er globalistenes nå hysterisk desperate og frontene hardner til. Trump, Brexit og Israel er gigantiske hindre for dem på veien mot deres og Satan Djevelens mål – full kontroll over kloden.

  De er ateister, men har infiltrert kristenheten med sine biskoper og prelater, pave og stormoguler. Men ingen av disse tror egentlig på Bibelen. Da hadde Gud hjulpet dem å forstå at det er de selv som ligge med hode på blokken, klare for å fjernes av Jehovah Gud og Hans sønn Jesus Kristus.

  Det er nå så spennende som det aldri før har vært i verdenshistorien. Vær edrue og våk! Time is at hand.

  3
  10
  • Ha ha! Den var god!

   For også å parafrasere Pauli ord: “Så blir de stående, disse tre: Trump, Israel og Brexit. Men størst blant dem er Trump!”

   9
   2
  • Veldig bra at du oppfyller profetiene om at onde mennesker SKAL stå frem med hån og spott. Hadde dere ikke gjort det hadde Bibelen vært falsk.

   1
   3
  • Svar til “Bibelen”:

   Det er mer enn en kjent sak at ville ideer møter motstand. Synes kanskje ikke skriftens spådommer imponerer om den “forutser” slike selvfølgeligheter 😀

   Det er også en kjent sak at sektmedlemmer og andre hjernevaskede tviholder desto sterkere på sin overtro når dommedagsangivelser slår feil. Å forkaste sin årelange villfarelse er en smertefull psykologisk prosess som vi alle vil unngå – selv når all fornuft tilsier at vi har tatt feil. Tro handler kun om følelser.

   Men jeg sier vær så god og velbekomme til “Bibelen” som takker for mine påminnelser om kristnes tusenårige feiltakelser og nederlag for økt innsikt. Eller er det fortsatt Tor med hammeren som buldrer når det tordner og lyner? Og er det fortsatt rimelig at Noah for fem tusen år siden reddet arktiske isbjørner, australske kenguruer og strandloppene da Gud oversvømmet Mount Everest, for deretter å befolke hele jorden i blomskam med egne døtre?

   😀 😀 😀

   Nei. Må la Søkelys få være i fred for motargumenter og fornuft de usnsett ikke klarer å lytte til. Og la “de troende” få gruble og kjekle og bekymre seg om – ingenting, egentlig.

   God natt!

   3
   1
  • Sitat A:”…da Gud oversvømmet Mount Everest”.
   Du har trolig misforstått vannflommens konsekvenser. Jorden var før det mye flatere. Oppe i thermosfæren er temperaturen oppe i nærmere 1500 grader. Derfor benytter romfarkoster varmeskjold. Denne varmen gjorde i sin tid “vannet over hvelvingen om til vanndamp, som er lettere enn luft og derfor blir hengende der oppe.

   Dette vanndampsjiktet avstedkom likevarme over hele jorden. Det er også derfor bakgrunnsstrålingen var adskillig mer avdempet enn nå. Det i sin tur gjorde at tidsdateringselementet vi benytter for det radioaktive isotopet c14’s halveringstid gir helt andre tidsdateringer før vannflommen enn etter.

   Når Jehovah avkjølte vanndampen ble den til vann som er tyngre enn luft og vannet falt derved ned til jordoverflaten. Den gigantiske vekten av vannmassene trykket den dengang flatere jordskorpen ned der skorpen var tynnere og presset derved andre steder skorpen opp. Sistnevnte fenomen skapte Himalaya og andre fjellkjeder.

  • Jeg er deg takknemlig for at du og andre ateist-nick håner og spotter de som holder seg til Guds ord Bibelen. Faktum er at om ikke du og andre hadde spottet og hånet hadde rett og slett Bibelen vært falsk. Den lover nemlig at slike som deg SKAL stå frem. Så atter en gang – Takk til “A” for at han/hun oppfyller profetiene!

   3
   1
 7. Det er åpenbart at Jørn Strand syndet imot den Hellige Ånd da han kalte broder Christens blogg, den Himmelske blogg for Djevelens blogg og det som sto der var ifra Helvete!

  Mannen er åpenbart styrt av forførende Åndsmakter.

  3
  4
  • Tror noen hver av de kristne er styrt av åndssvakemakter 😉

   Kranglingen er det minste underholdende mens vi venter på dommedagen 😀

  • Jørn Strand har tydeligvis ikke Guds Sanne Ord å forholde seg til. Guds Ord sier virkelig at en som forkynner Ordet skal være én kvinnes mann, m.m
   Gjengifte har ikke noe å gjøre på en plattform hvor Gudsfrykten i positiv forstand, skal være gjeldende.

   -Hvorfor har ikke DHÅ påpekt for Hr. Strand og andre “fremstående” predikanter i Norge å finne det Sanne Guds Ord?Det er mange “jesuser”, men kun ÉN Herre Jesus Kristus.
   Det er mange bibler, men kun én Bibel som er innblåst av Gud den Allmektige. Rart det der…Hvis Norge har hatt en sann bibel i 100 år, hvor i all verden er frukten????
   Da Hans Nielsen Hauge levde, hadde han en Sann Bibel, da var det frukt etter hans arbeid og stor forfølgelse for hans tro. I dag med bibler som er bygget på tuklingen på slutten av 1800-tallet av Westcott og Hort i spissen, er det slik det er. Djevelen jobber iherdig i kulissene for å få “ordet” og newage lære smeltet sammen, slik at barrierene mellom religionene rives ned, og den kommende verdensbibelen kan bli en realitet. Det skjer så gradvis med et ord utelatt her og et annet ord tillagt der, at folk for det ikke med seg – dette er en langsiktig plan, og du verden som den har fått fotfeste i hele den vestlige verden.
   https://youtu.be/PmIsqO1FJ6c

   Over til Hr. Strand.
   Hvis han syntes han på Himmelbloggen sier så mye gale, hvorfor da legge seg på “samme nivå”? Her blir det dobbelmoral.

   Jeg har selv vært på Himmel og Hav på Tromøya – etter 10 min ut i Jørn Strands tale og flåserier, opplevde JEG at DHÅ sa: “Sirkus”
   Jeg forlot teltet, og utenfor traff jeg noen fantastiske mennesker som trengte et Ord talt i rett tid, for å ta en rett beslutning – noe som i ettertid har vist seg å være helt rett.
   Og den tiende praten….herlighet – hvem vil leve i den gamle pakt når vi er fri fra loven?
   Hvis ikke Herren Jesus Kristus selv besørger en tjeneste er det bare et menneskeverk. Det er lov å ha litt selvinnsikt og våge å gå i seg selv.
   Hørt i USA på 50-tallet:
   – “I want to be rich!”
   – “Let me start a ministry!”
   …er nok noe i det der, derfor kommer vreden frem når man pirker i “levebrødet” til disse “forkynnerne”, som ikke preker annet enn ren forvirring.

   God helg!

  • Det kommer ofte mye dritt ut av kjeften på Jørn Strand, og hans samarbeid med Visjon Norge stinker det av. Men, han har selvsagt rett når det gjelder Jan Kåte: Navnet på den bloggen burde selvsagt ha vært “helvetesbloggen”, for mannen er jo styrt av saten og “den vemmelige ånd”….

   2
   2
  • Jesus sa til Natanael «Se, det er en sann israelitt, en mann uten svik.

   Jeg vil si til Mrs. Watchman “Se, det er en sann kristen, en uten konpromi og svik”

   Mvh RJ

 8. Dette er ikke annet enn ordkrig fra kristne mot andre kristne. Trusler om anmeldelser i hytt og vær fra den ene til den andre. Kanskje lurt å ta en prat med Jesus å høre hva Han mener om dette.

  • Religionskriger i Jesu navn er ikke noe nytt.

   “Alle gjør godt og ondt, men for at et godt menneske skal gjøre ondt, kreves religion.”

   Ja, kanskje det? 😉

   3
   1
  • Du har helt rett i at her inne på Søkelys krangler de åpenlyst hele tiden. Men så er de da også som profetert falske kristne.” Sanne kristne skal være fast forent i samme syn og samme mening og det skal ikke være splittelse blant dem” sier Bibelen eksplisitt.og det handler om bibelsk lære. Ikke personlig smak. “På grunn av dem blir sannhetens vei spottet”, sier Skriften.

   1
   4
 9. Mitt inntrykk er at den norske kristenheten ligger nede for telling i åndelig forstand. Tradisjonene og læresettningene består men det skjer lite utenfor menighetslokalenes fire vegger.

  Det er et ordtak som sier at hvis man sloss med feieren så blir man svart. Jeg tror ikke en åndskamp kan vinnes med ordkrig og rettsprosesser. Og så lenge det godtas påviselig synd blandt de som regnes som “innenfor” vil bare omvendelse kunne snu utviklingen.

  Jeg kan ikke la være å undre meg over all jammringen over bloggere. Hvordan kan man i det hele tatt bry seg om slikt når man vet hva kristne opplever i andre land?

  Tvert i mot bør man gjøre som det står i Bibelen. Hoppe og glede seg i fryd. Men det er en ting som nok mange kan oppleve som problematisk. Det er nemlig i møte med slike problemer at forskjellen på kjødelighet og åndelighet viser seg. Rent menneskelige reaksjoner viser hvor man står. Til slutt kan man bli like svart som feieren og ende opp som den som forsvarer de som lever i synd.

  • Akademisk tankegang feier innover menighetene, og man bygger opp et menneskelig system tuftet på menneskets fortreffelighet. Det er Jesus som setter fri, ingen akademisk utdannelse kan sette mennesker fri fra åndelige lenker og bånd.

   4
   2
 10. Når Jørn Strand mener man bør dra kristne mennesker som mener noe annet inn for retten, er det vel å dra det for langt. Skulle man stevnet alle som ikke er enig, ville man ikke fått gjort noe annet. Dette er uenigheter angående læresetninger, og det bør man i det kristne landskapet tåle å diskutere.

 11. Jeg vet ikke stort om disse bloggerne. Men jeg har lest litt om folk som Wesley, Finney, H.N.Hauge og en del andre. Spesiellt Hauge kan kanskje nevnes siden han også ble anmeldt for ekstremisme, fantatisme og angrep på de “respektable kristne”. Det er lett å spørre seg om det finnes visse paraleller.

  Ved å angripe bloggere som skriver ting de ikke liker vil man langt på vei kunne legitimere et forbud mot slik forkynnelsen som en gang i tiden fikk hundre tusener til å omvende seg. Hauges aller første bok var veldig “krenkende og annstøtelig”. Den rettet seg mot “viktige kristne” som levde i synd. Slik startet norgeshistoriens største vekkelse. Ikke først og fremst blandt “de kristne”, men blandt vanlige folk.

  Det er selvsagt ikke godt å si men det kan se ut som om en etablert standar for hva det skal være lov å si og at visse synder skal aksepteres eller forties, er det største hindret for vekkelse.

 12. Hei!

  Mange meninger om broder Christensen møte med Jørn Strand.

  Christensen selv forteller det her:
  http://blog.janchristensen.net/2013/06/nr-642-det-er-ikke-uten-grunn-at.html

  Jeg hadde en konfrontasjon med Jørn Strand etter sommerstevne på Hove ved Arendal i 2009

  Jeg kjenner til Strand i fra tiden han bodde på Karmøy da vi også bodde der da. Har snakket med ham og hatt noe med han å gjøre, om ikke mye. Han forkynte da imot gjengifte, noe som er bibelsk riktig. Men jeg sendte en mail til ham og spurte hvordan kunne han forkynne imot gjengifte og samarbeide med Jan Hanvold? Svaret jeg fikk var eder, forbannelser og mye annet rart. Jeg skjønte da at mannen var korrupt, forført og styrt av sitt eget kjød. Han var alt annet enn en Guds mann og en sann Herrens tjener.

  Hvorfor tok Jørn Strand slik på vei for så lite? Kan svaret være at han sitter fast i ting han ikke vil slippe tak i?

  Jeg skriver i overskriften: Han har aldri virkelig tatt et oppgjør med synden, for så å legge det bak seg og gå videre!

  Jeg har fått opplysninger fra forskjellige personer som har omgått han og familien, at han har en så brokete fortid med så mye rart. Dette har han aldri virkelig gjort opp, lagt bak seg. Derfor oppfører han seg også som han gjør (som en gjøgler og moromann). Hvor viktig er det ikke å legge ting bak seg, gjøre det opp, og så gå videre med Gud?

  3
  1
 13. Jan Kåre Christensen (som også skriver under nickene Oluf og Sebastian) driver en kampanje mot de han hater sin gjengifte (men han kaller sine venner som er gjengifte som hellige og rene). Han driver denne kampanjen med løgn og stjeling.

  Jan Kåre Christensen har helt glemt at lyving og stjeling også er en dødssynd og at de som driver med slikt tjener satan. Noe Jan Kåre Christensen gjør.

  Jan Kåre Christensen beviselig stjeler og lyver. Han er en kriminell. Han er dømt for kriminelle aktiviteter. Dette gjør ikke han til en kristen og han er i guds øyne ikke det spott bedre enn de han angriper i sine blogger.

  2
  1
 14. HOR OG SKILSMISSE

  Hor (seksuell utroskap) er det eneste som kan oppløse ekteskapet i Guds øyne. Den uskyldige part KAN velge å skille seg fra sin utro ektefelle, men må ikke.

  Selv profeten Hosea valgte å beholde sin utro hustru Gomer. Men INGEN kan heller kritisere en ektefelle som velger separasjon eller skilsmisse når vedkommende er blitt utsatt for at ektefellen har ligget med en annen.

  Hor (porneia) betyr her fullbyrdet samleie og ikke seksuell urenhet (aselgeia).

  Jesus sa det slik i Matteus kapittel 5:

  32 Men jeg sier dere: Den som skiller seg fra sin kone AV NOEN ANNEN GRUNN ENN HOR, han blir skyld i at det begås ekteskapsbrudd med henne.

  Dersom den uskyldige ektefellen gjenopptar det seksuelle samlivet med sin utro ektefelle ETTER å ha blitt kjent med utroskapen bortfaller retten til skilsmisse.

  1
  1
 15. Hør broder Christensen selv ta et oppgjør med Jørn Strand.

  Hva vil det si at Jørn Strand har syndet imot den Hellige Ånd? Finnes det tilgivelse for dette her i dette livet, slik at Strand ikke går fortapt?

  http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/09/nr-132-hva-vil-det-si-at-jrn-strand-har.html

  Spottet og syndet «Evangelist» Jørn Strand den Hellige Ånd da han kalte den Himmelske blogg for Djevelens blogg, og mente at det som står skrevet der er i fra Helvete? Ja, sier skriften!

  http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/09/nr-131-spottet-og-syndet-evangelist-jrn.html

  NB! Randi og Oluf er ikke meg, jeg er kun broder Sebastian.

  2
  1
  • En broder??, som enda ikke har lært seg søndagskoleverset
   “den som er uten synd, kan kaste…”
   Kjenner du til det?

   1
   1
  • Dette verset mangler i alle tidlige håndskrifter og er derfor satt inn av “noen” i ettertid. Så man kan gjerne synes det er godt sagt, men bibelsk er det ikke.

   Vi er alle syndere, også eldstebrødre som har som en av sine oppgaver å holde menigheten åndelig “ren”. Jesus leter ikke etter (selv)rettferdige, men etter syndere som vil jobbe med saken.

  • Du som utgir deg som selve Bibelen finner nok et annet vers.
   Man vet jo hva Jesus mener 😉 For du kjenner vel til Jesus? Du vet Han som døde på et kors for oss.
   Og som snart kommer igjen. Kanskje i natt.
   Men det tenker nok du mye på som er så opptatt av Bibelen.
   Da sees vi kanskje snart 🙂

 16. Hva er tegnet på en idiot ?

  Jo det er en person som skriver under andre navn (men fra samme datamaskiner) i flere år og påstått at de andre navnene er andre personer enn han selv.

  Jan Kåre Christensen har i mange år gjort dette. Han er flere ganger innrømmet at han skriver innlegg som Sebastian og andre. Allikevel mener han at hans nicker er andre personer. Det er kjennetegn på idiot.

  Og han har ingen moralsk autoritet til å sette seg til dommer over Jørn Strand, Torp og andre. Han som selv lyver og stjeler. Noe som er dødssynder på lik linje med gjengifte.

  Jan Kåre Christensen har ingen moral autoritet. Han er bare en synder som burde vende seg om fra sine synder og holder kjeft inntil han har sluttet med sin lyving og stjeling.

  2
  2
  • Jo, det har Broder Christensen.
   Han er en Ordets forkynner, som holder frem Guds ord og bibelns lære.
   Det som disse reagerer på, er kun Guds ord.
   Her prater du motstridende meninger.

 17. I bibelen finnes det ingen forskjell mellom Jan Kåre Christensen sin lyving og Jørn Strand sin gjengifte. Begge to er like store syndere.

  Det er dette Jan Kåre Christensen ikke vil erkjenne. Derfor følger han ikke gud og han anerkjenner ikke bibelen som guds ord.
  Han er derfor ikke kristen.

  2
  1
 18. KORSET ELLER PELEN?

  Sitat Hannah: ” For du kjenner vel til Jesus? Du vet Han som døde på et kors for oss.”

  Nicket ”Bibelen” benytter jeg fordi jeg er svært opptatt av å finne frem til nøyaktig hva skriften forteller oss. Og ikke bare hva som er gjengs å anta i kristenheten. Derfor har jeg et bibliotek med mange hundre bibler og bibelske oppslagsverk.

  Det verste mange vet er å få rokket ved sine tilvante religiøse forestillinger. Som for eksempel at ordet ”kors” ikke finnes i noen grunntekster. Crux er ikke eksisterende. Derimot finner vi ordene stauros og xulon som ordene for blant andre de romerske torturstakene de dødsdømte ble opphengt på.

  Der hang de med armene rett opp. Når så soldatene slo i stykker benene som hvilte på naglen sank de dødsdømte ned på pelen/staken og ble rimelig raskt kvalt. Hadde de hengt med armene ut til sidene hadde de ikke blitt kvalt, men hengt betydelig lenger inntil tørste eller langvarig svekket almenntilstand medførte døden.

  Selve korset er derfor ”fake news”. Dessuten finner jeg det usmakelig å bære et torturinstrument i halsen som min elskede storebror ble drept med. Om min kjødelige far hadde hengt seg, hadde jeg jo ikke minnes ham ved å bære en galge av gull i et kjede i halsen.

  • “Nicket ”Bibelen” benytter jeg fordi jeg er svært opptatt av å finne frem til nøyaktig hva skriften forteller oss. ”
   DET er i alle fall fake News.

  • Jeg synes alltid det er trist at et medmenneske som ikke makter å etablere et intellektuelt motsvar griper til det siste halmstrået i arsenalet – nemlig følelsesmessig personangrep. Der har du noe å jobbe med Birgir. Og dette klarer du, for jeg har sett at du også har fine innlegg.

   Til saken så har jeg ikke noe personlig i mot at to trepinner legges i kryss og kalles kors. Jeg finner det bare ikke i Bibelens samlede grunntekster. Men ”noen” syntes vel en stake eller pel var lite å smykke seg med og ”fant opp” noe bedre å samles ruundt.

   2
   2
  • “bibelen”, har du din egen blogg?.. dette blir bare litt kjedelig…
   Jeg HAR lest de 2 første avsnittene dine, men ville bare nevne at tror ikke det bli mer, så du vet det.
   Det virker ikke som du kjenner Jesus, skulle ønske du gjorde.
   Jeg opplever det svært kjedelig når viker unna ting.

   Nylig drømte jeg en svært levende drøm, at jeg møtte en kjær person som er i Himmelen, med beskjed om at snart vil vi møtes. Og det var så tydelig at han hadde vært med Jesus. Jeg fikk en klem og jeg kjente Jesus sin kjærlighet. Og det kan ikke beskrives her. Jeg opplevde i tillegg at dette skulle deles videre. Og hilsenen fra Jesus var krystallklar: “Jeg ser dere.”
   (jeg venter selvfølgelig at du klarer ikke å la være å skrive et el. annet merkelig om dette, men du trenger ikke for min skyld) Fordi jeg vet ikke om du var interessert i det hele tatt i hilsenen, men det er flere her som leser.
   Alt godt til deg.
   https://youtu.be/N_8sL_UNpKg

  • Det du trenger er Den Hellige Ånd. Ikke flere hundre bibler og oppslagsverk. Og så trenger du å legge deg på kne i ydmyk bønn innfor Guds åsyn. Be Gud opplyse deg om ordet og veien. DET fører deg nærmere Gud, så Gud kan holde seg nærmere deg.

  • Du er nok i motstrid med Bibelen Birgir. i 1.Timoteus 4:13 heter det at vi skal legge særlig vinn på nettopp skriftlesningen.

   Og i Hosea 4:6 heter det:

   “Mitt folk går til grunne fordi det ikke har kunnskap; fordi du har forkastet kunnskapen, forkaster jeg dig, så du ikke skal tjene mig som prest; du glemte din Guds lov, derfor vil også jeg glemme dine barn.”

  • Hva hjelper det med bibellesning når du ikke har hjertet med? Du mangler kjærlighet til Guds Ord. Du opphøyer deg selv, noe som er alt annet enn det sanne kristne skal holde på med.

 19. Jeg leser at du som er freidig nok til å kalle deg :” sa Bibelen ” ; har et bibliotek på mer enn 100 bibler.
  Da spør jeg : Står det noe i alle disse biblene dine om at du ikke skal frykte ??

  • Ja, ettersom jeg er Jesu bror tillhører jeg den lille hjord på 144000.

   ” Frykt ikke, du lille hjord! for det har behaget eders Fader å gi eder riket.” (Lukas 12:32) Grunnen er åpenbar. Vi som har det himmelske håpet er ikke engang redde for å dø. Vi SKAL jo dø for å komme til himmelen. Ettersom “kjøtt og blod ikke skal arve Guds rike” må vi som Jesus for evig ofre vår rett til liv som mennesker og konvertere til åndsvesener.

   Vi står staute som fjell mot ethvert menneskelig forsøk på å få oss til å være illojale mot Gud Jehovah og Hans hellige ord.

   Dessverre ser vi at mange mennesker frykter andre mennesker. Men “forbannet er den som setter sin lit til mennesker, et menneskebarn i hvem det ikke finnes frelse”, sier skriftene.

   “Frykt Gud og hold Hans bud, det er hva hvert menneske bør gjøre.” (Forkynneren 12:13)

 20. Der tråkket du uti med begge beina : ” sa Bibelen ” – du har ikke mot nok til å bruke ditt eget og rette navn. Ja , hva er det du frykter ? I Skriften står det : Frykt ikke !

  Nei , det er pølsevev du holder på med.

 21. Med såpass aparte og aggressive mennesker som befinner seg her inne på Søkelys er det praktisk av Kjell Andersen å la kommentatorene få være anonyme. Da sparer man seg for mye unødig spam.

  Bloggen er da også nyttig for alle som har bibelske synspunkter å fremføre. Så får de som har motforestillinger svare her og ikke invadere privatlivet til andre kristne. De sinteste er de som ikke kjenner Bibelen i det hele tatt. Kommunene derimot har dertil egnede fagfolk for dem som trenger hjelp lokalt.

  1
  3
  • Det skal også nevnes at selv Jesus trakk seg bort fra folk som hadde ubibelske hensikter. Kristne skulle opptre som ”slanger eller duer” alt ettersom hvilke ulike typer opposisjonelle entiterer vi påtraff i tjenesten. For meg er forkynnelsen ute på gater og veier og inne på nettet den tjeneste for Gud Jehovah jeg er satt til å utføre.

   Fra tid til annen påtreffer vi alle mer eller mindre galninger. Da skal vi ”ryste støvet av føttene” og gå til andre personer. Og på Søkelys er det mange som leser og LÆRER. Mange flere enn de som skriver. Perfekt for meg. Og for storebror Kristus og min Far Jehovah.

   1
   3
 22. Den anonyme Hallingdølen , med et utall dekknavn , frykter nok de som holder til i Heradvegen 550 – tror jeg !
  Når han får motbør ; så er reaksjonen alltid den samme hos ham : Å henvise motparten til helsevesenet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.