Ukrainske regjeringsstyrker beskjøt barnehage i Luhansk da de åpnet ild torsdag morgen

Ukrainske regjeringsstyrker skal i morgentimene i dag ha gjennomført angrep mot sivile mål i i Novaya Kondrashovka i folkerepublikken Luhansk.. En barnehage skal ha blitt truffet og bygningen påført store skader i det ukrainske angrepet. Også Donbass skal ha blitt beskutt af de ukrainske regjeringsstyrkene. Det er freelance rapporten Dean O’Brien som skriver dette på Twitter. Bilder viser hvordan ukrainsk artillery laget et hull i muren og påførte en barnehage stor skade. Ukrainske regjeringsstyrker og styrker fra folkerepublikkene Donetsk og Luhansk har siden 2014 utkjempet kamper om kontrollen over områdene. De ukrainske myndigheter har ingen planer om å avslutte kampen mot den russisk-språklige befolkning som bor i den østlige del av Ukraina. Den russiske Dumaen holdt onsdag en avstemning som går inn for full russisk anerkjennelse av de to republikkene.

Det ukrainske angrepet på mål i Novaya Kondrashovka i folkerepublikken Luhansk i dag tidlig skaper sinne blant de russisk språklige som frykter at de ukrainske regjeringsstyrkene vil gjennomføre et folkemord på dem.  “The shelling of Donbass civilians with the approval of “civilized” NATO powers—who supply weapons + instructors—has been going on and has been reported since 2014. In 2014, Kiev even bombed Lugansk with 150+ missiles from the air. You are only choosing to pay attention to it now,” skriver Nina Byzantina som bor i området på Twitter. I følge WarNews skal det ha vært harde skuddvekslinger mellom de ukrainske angriperne og styrker som forsvarer Donetsk og Luhansk. Reuters siterer et øyenvitne som sa at det ble hørt eksplosjoner som refererte til bombeangrep nær flyplassen Donetsk og Elenovka, en landsby i denne provinsen øst i Ukraina, som kontrolleres av russerne. Selv om skuddvekslinger mellom de to sidene er en vanlig foreteelse i regionen, har det likevel slått alarm ettersom Moskva har reist saken veldig “høyt” og alle russiske medier rapporterer om en “plutselig eskalering”. Russerne understreker at det brukes tunge våpen, noe som er forbudt i Minsk-avtalen. I de to utbryterrepublikkene ble det i dag hørt skuddsalver og drønn fra bombekastere

&

Anmoder om humanitær russisk intervering i Ukraina

Den snart 8 år lange krigen mellom regimet i Kiev og de russisk-talende i Øst har krevd mer enn 13 000 menneskeliv og regimet i Kiev har aldri overholdt Minsk avtalen, sier talsmenn for Donetsk. I de siste ukene har vi sett hvordan den ukrainske regjeringshæren har sendt store mengder våpen og styrker til området og angrepene er blitt mer intense. Russland har som kjent store troppestyrker tett inntil grensen mot Ukraina og kan i prinsippet når som helst invadere Ukraina. Dagens angrep mot sivile mål i Luhansk og Donbass som skadde to kvinner kan komme til å gi president Putin påskudd til å gå til invasjon av Ukraina. Ukraina anser både Luhansk og Donetsk som deres og en video viser hvordan et intens ukrainsk parlamentsmedlem gjentatte ganger roper “Luhansk er Ukraina”, “Donetsk er Ukraina” og får stående applaus av forsamlingen i parlamentet. Det siste den russisk talende befolkningen i de to utbryter-republikkene ønsker er å komme under ukrainsk kontroll. De frykter et folkemord.

&n

bsp;

Én tanke om “Ukrainske regjeringsstyrker beskjøt barnehage i Luhansk da de åpnet ild torsdag morgen

  1. Det mest sannsynlige er at Russland står bak det hele. Det er nøysktig samme strategi de brukte i 2014 – 2015. Også da angrep de barnehager og skoler med granater og bombekastere. De prøvde også dengang å legge skylda på Ukraina. Men de ble avslørt.

Det er stengt for kommentarer.