Ukrainsk eks-pressesjef til generalstaben oppfordrer Ukraina til å åpne en ny front og ødelegge Hviterussland

Vladislav Seleznev. Foto Topwar

Hviterussland er en fiende av Ukraina og må ødelegges. Dette ble uttalt av den tidligere sjefen for pressetjenesten til generalstaben for de væpnede styrker i Ukraina Vladislav Seleznev. Etter hans mening fører Minsk en politikk som er i strid med Kyiv-politikken og landet må derfor angripes. Den tidligere pressesjefen for den ukrainske generalstaben tar med dette til orde for å åpne en ny front i den tragiske krigen og ser for seg at de ukrainske styrkene tar i bruk vestlige våpen for å knuse Hviterussland.

Den ukrainske hæren må åpne en andre front i nordlig retning, angripe den hviterussiske hæren og «ødelegge denne staten», som er «Ukrainas fiende». I følge Seleznev, hvis Kiev har avtaler med Vesten om angrep på russisk territorium med våpen levert av vestlige land, så var det ingen samtaler angående Hviterussland. Derfor kan Ukraina slå til over hele territoriet til et naboland. Som et eksempel siterte den tidligere sjefen for pressetjenesten til generalstaben for de væpnede styrker i Ukraina alle de samme HIMARS MLRS, som USA forbød levering av langdistanse ATACMS-missiler for, og forklarte dette med frykt for angrep på russisk territorium. Så ingen i Pentagon og Det hvite hus har uttalt seg om et forbud mot å angripe Hviterussland med disse missilene. Ukraina kan være tjent med å slå til først og slik redusere en potensiell trussel fra Hviterussland. Krefter i Ukraina ønsker helt klart å få til en større regional krig som involverer både Russland, Hviterussland, Ukraina, Polen, Moldova og de baltiske stater. I alle disse statene er det betydelig russofobi og det befinner seg svært mange ytterliggående nasjonalister eller nynazistiske grupperinger i disse landene.  Tidligere sa ukrainsk etterretning at den foreløpig ikke ser faren for et angrep fra Hviterussland, siden det ikke er noen gruppering på republikkens territorium som er i stand til å angripe Sever-gruppen til de væpnede styrkene i Ukraina, som dekker grensen. Samtidig innrømmet Kiev at tilstedeværelsen av russiske tropper på hviterussisk territorium gjør det nødvendig å holde en ganske mektig gruppe på grensen, i stedet for å sende den til Donbass.

2 tanker om “Ukrainsk eks-pressesjef til generalstaben oppfordrer Ukraina til å åpne en ny front og ødelegge Hviterussland

 1. Den Ukrainiske eliten har ingen kjærlighet til fred – og ofrer gjerne sivile i sitt hat og korrupsjon. Spørsmålet er om Ukraina vil dra flere land inn i sin strid – også til våre grenser.

  1
  4
 2. Hvorfor elsker ultranasjonalistiske, misogyne koko-kristne Putins terrorkrig og oligarkdiktatur? Forstår at lederne er mentalt forstyrret, lettere utviklingshemmet og miljøskadde, men trist at deres uvitenhet. dumskap og ekstreme svartsyn spres til hele saueflokken.

  Kristenfundamentalistenes og dommedagsprofetenes spinnville teologi, ekstremistiske dogmer og sadistiske overtro handler om hat. Deres forakt er direkte rettet mot alle medmennesker som er annerledes enn dem selv, mot frihet, kjærlighet, livsutfoldelse, samarbeid, likestilling, toleranse, fakta og fornuft.

  De lettlurte og selvbedragerske religiøse finner trøst i trygge tradisjoner og bedøvende eventyr, og det er greit nok, men de bruker også kreftene på å ødelegge andres liv med sin meningsløse skrekkpropaganda, offentlige fordømmelser, undertrykkelse, overgrep og støtte til nedslakting i Jehovas navn.

  2
  2

Det er stengt for kommentarer.