Ukraina raser mot Israel -vurderer måter og straffe Israel

“Ukraina vurderer å ta skritt mot Israel som gjengjeldelse for at de ikke har vist nok støtte, har avisen Kyiv Post [tidligere kjent som Kiev Post] rapportert, med henvisning til en anonym sikkerhetskilde. Det engelskspråklige diasporatidsskriftet hevder at blant tiltakene som angivelig er under vurdering er utvisningen av Israel fra møter på høyt nivå, om Ukraina, ved US Air Force Base i Ramstein, Tyskland, på grunn av frykt for at staten i Midtøsten kan lekke informasjon til Russland.” Det ukrainske regimet blir stadig mer og mer forbitret over at Israel ikke bidrar med våpenhjelp til krigen mot Russland, og vurderer derfor å finne måter å tukte Israel.

Statsminister Benyamin Netanyahu har vært blant de statsledere som har vært tilbakeholdne med støtte til Kiev. Landet har nektet å gi Ukraina annet enn humanitær hjelp og har gjentatte ganger avvist Ukrainas krav om våpenhjelp. Dette har gjort Zelensky-regimet forbitret og relasjonen mellom Israel og Ukraina har blitt stadig mer kjølig. Torsdag siterte Kyiv Post en ikke navngitt medarbeider fra Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd som sa at «israelske myndigheter aldri ga noen reell hjelp». Ifølge mediene er tjenestemenn i Kiev misfornøyde med det de ser på som den jødiske statens «uvennlige handlinger mot Ukraina og pro-russiske posisjon på den internasjonale arena». I tillegg sa den ikke navngitte ukrainske sikkerhetsmedarbeideren til Posten at det er en «reell fare» for at informasjon diskutert med Israel på Ramstein-møtene «antagelig vil falle i aggressorstatens eie». Offisielt kjent som Ukraines forsvarskontaktgruppe, ser de vanlige samlingene på flybasen i Tyskland representanter fra 30 NATO-medlemmer og 24 andre land koordinere militærhjelpsdonasjoner til Kiev.

I tillegg til å ha Israel utestengt fra Ramstein-møtene, kan Ukraina oppheve det visumfrie regimet med Midtøsten-staten i løpet av de kommende ukene, med utenriksdepartementet som for tiden forbereder en innlevering til ministerkabinettet, la avisen til. Også denne uken hevdet den ukrainske ambassadøren i Israel Yevgeny Kornichuk at omtrent 10 % av ukrainske besøkende blir deportert fra Israel uten noen forklaring. Diplomaten kritiserte også landets siste beslutning om å avslutte helseforsikringsytelser for ukrainske flyktninger i Israel.

I juni la Ukrainas ambassade i Tel Aviv ut en uttalelse på sin Facebook-konto, hvor de anklaget vertslandet for «fullstendig passivitet i å gi Ukraina defensiv hjelp». Diplomatene insisterte på at statsminister Benjamin Netanyahu kom med “helt fiktive og spekulative antakelser” for å rettferdiggjøre mangelen på slike leveranser til Kiev.

Ukraina har ved flere anledninger bedt om Israels Iron Dome luftforsvarssystem, mens sistnevnte avviste bønn. Netanyahus regjering siterte blant annet bekymring for at teknologien kan havne i hendene på iranere dersom den overføres til Ukraina.

Kievs representanter fortsatte med å hevde at «den nåværende israelske regjeringen har valgt veien for nært samarbeid med Russland», med henvisning til avtalen om å etablere et avdelingskontor til det russiske konsulatet i Vest-Jerusalem, og en blomstrende handel mellom de to.

“I virkeligheten, på bakken, bør den såkalte ‘nøytraliteten’ til den israelske regjeringen sees på som en klar pro-russisk posisjon,” konkluderte ambassadens uttalelse den gang.

6 tanker om “Ukraina raser mot Israel -vurderer måter og straffe Israel

 1. Norge har i lang tid også fremstått som et jødefiendtlig land . Vi hadde en ambassadør i FN – som satt i Sikkerhetsrådet i to år – og fremmet resolusjoner mot Israel stadig . Heldigvis benyttet USA sin vetorett og stemte ned disse resolusjonene . Men : Nå har Norge bestilt nye Leopard-stridsvogner fra Tyskland. Da vil man selvsagt ha den beste teknologien plassert i disse vognene. Da må gamle Norge få utstyr fra Israel . Jødene har konstruert en rakett som reagerer i løpet av mikrosekunder på innkommende panserbrytende raketter fra andre stridsvogner eller fra panservern-raketterkastere. Således sender stridsvognen ut en rakett som møter innkommende rakett og detonerer i god avstand fra stridsvognen .

  7
  3
  • Å stemme ned resolusjonene mot Israel ble gjort under Trump, men ikke under obama, og obiden regimet som framstår mer og mer som fascistisk jødehatende og ikke minst hatsk ovenfor kristne.

   7
   3
 2. Jeg har forstått det lenge. Å støtte Ukraina og Zelensky er det samme som å støtte Israels fiender. Som kristne mennesker står vi sammen med Israel og står i mot de nasjoner som fordømmer Israel.
  Du kan like gjerne støtte Hamas som å støtte Ukraina. Ukrainas mørke historie er en historie om jødehat og holocaust.
  Landet har aldri tatt et skikkelig oppgjør med sin nazi-fortid.
  Dessverre har nazismen fått fortsette i Ukraina under Zelensky og blitt en del av det ukrainske forsvaret.

  6
  7
 3. Helt enig med Arnt ukraina er en fascist stat og en lekegrind for global sosialistene (fascistene) korrupsjon sammen med muslimer er det kristen hat og jødehat som er mantraet.

  6
  6
 4. Hvordan skal ukraina påføre Israel skade? ukraina er Europas suverent fattigste nasjon, saken er den at USAs globalist regime er i ferd med å forsøke et statskupp i Israel de bruker den samme oppskriften de brukte i ukraina en oppkostruert revolusjon slik som den såkalte arabiske vår og farge revolusjonen i ukraina. Alt dette er et ledd i global sosialistene sin plan om å få utryddet Israel og dermed også jødedommen og kristendommen.

  3
  4
  • Moldova er Europas fattigste nasjon. Romania og Bulgaria ligger ikke så veldig langt foran Ukraina de heller.

Det er stengt for kommentarer.