Ukraina ikke i stand til å starte motoffensiv uten mer våpenhjelp fra NATO

Det kommer vekslende signaler fra Zelensky-regimet om en eventuell forestående ukrainsk motoffensiv. President Zelensky har “lenge” sagt at Ukraina snart vil starte sin våroffensiv for å jage russerne ut av Ukraina. Imidlertid har denne våroffensiven uteblitt og årsaken skal være at Ukraina rett og slett ikke har nok våpen til å starte en offensiv. Dette sier Igor Zhovkva som er rådgiver for president Zelensky til den britiske avisen The Times. Rådgiveren oppfordrer NATO og EU til å gi dem mer og bedre våpen. Samtidig fortsetter russerne å ta ut den militære infrastrukturen i Ukraina. Natt til søndag gjennomførte Russland rakettangrep og slo ut flere flyplasser, våpendepot, fly og radarsystemer, sier det russiske forsvarsdepartementet søndag.

Den lenge bebudede våroffensiven må nå måtte bli en sommeroffensiv. Det store spørsmålet mange stiller er om Ukraina i det hele tatt er i stand til å starte en offensiv som vil gjøre substansiell forskjell. I følge nyheter delt på ulike russiske nyhetssider skal Zelensky ha bedt overkommandoen legge en plan for en forsinkelses-strategi slik at landet kan motstå russiske angrep frem til NATO får levert F16 fly og andre jagerfly som kan gi dem en sjanse til å også utkjempe kamper i luften. I forrige uke ble det meldt at Ukrainas eneste gjenværende krigsskip var blitt sunket av russerne og at landet nå i praksis er uten marine. En vellykket motoffensiv vil være avhengige av luftstøtte og tilstrekkelig mengder vestlige våpen og stridsvogner. Og mens Ukraina venter fortsetter russiske styrker og angripe militære og også sivile mål i Ukraina. Tjue sivile skal ha blitt skadd i et russisk angrep i Dnepropetrovsk regionen fredag. Og Ukrainas svar er så langt å avfyre raketter og droner mot mål både i Donetsk, Luhansk, Krim og Belgorod i Russland.

Én tanke om “Ukraina ikke i stand til å starte motoffensiv uten mer våpenhjelp fra NATO

 1. Den som griper for sverd, skal falle for sverd. Det ser ut som begge parter praktiserer dette. Ellers er det litt av et skuespill – når man snakker om en offensiv – og lar likesom alle få vite det. Skal det være overraskende – må det skje uten kommunikasjon. Å gå ut i pressen med dette – er like stor dårskap – som hele striden er det.

  Men denne striden kan komme til våre breddegrader. Mange har profetert om det – som Emmanuels Minos, Lebesbymannen og flere. Selv en forbeder jeg hadde, han så ett syn, hvor det marsjerte russiske soldater i Nord, mens det var snø i fjellene.

  Det er tragisk at vi har blitt bedratt av NATO – som ikke kan stå seg imot Russland og Kina på en gang – og det virker som de 2 er allierte – Kina ønsker jo Taiwan – og USA er så godt som bankrott – de bare trykker penger, for å betale gildet av alle deres kriger – de kan ikke demme opp for 2 kriger på en gang, når Kina setter igang..

  Og at Norge har ett så lite forsvar – så er vi like forberedt nå, som vi var på vårne 1940. Den som ikke husker fortiden, er dømt til å gjenta den.

  4
  1

Det er stengt for kommentarer.