Ukraina forbereder seg på å oppgi Bakhmut -flere tegn på at Kiev regimet planlegger retrett

Ukraina lider enorme tap i slaget om Bakhmut. Tegn tyder nå på at regimet er i ferd med å oppgi Bakhmut. Foto Twitter

Den russiske kjøttkverna i Bakhmut har ført til voldsomme tap for ukrainske styrker. Flere kilder melder at det bare er snakk om tid før Zelensky blir tvunget til å beordre retrett. Soldatene er slitne, mangler ammunisjon, har lidt store tap og er nesten helt omringet av russiske styrker. Samtidig som nyhetene fra fronten er dårlige blir det mer og mer klart at NATO har begynt å gå tom for ammunisjon -og at NATO ikke er i stand til å gi Ukraina det som trengs for å holde dagens tempo i forbruk av ammunisjon og artillerigranater. En annen dårlig nyhet for Zelensky og hans regime er det faktum at mange av landene som har lovet Leopard-stridsvogner ikke er i stand til å levere det de hadde tenkt å donere.

Østerriket har allerede sagt nei til å sende Leopard stridsvogner til Ukraina og Polen ser også ut til å slite med å oppfylle det de forpliktet seg til tidligere i vinter. Et annet faktum vi står overfor at det bare er snakk om omkring 100 stridsvogner som vil bli levert til Ukraina i løpet av våren. Hjelpen ser ut til å være både for liten og komme for sent til å endre situasjonen på slagmarken. Uten at NATO går direkte inn i krigen er dette en tapt krig for Ukraina. En meningsløs krig som kunne vært unngått dersom Zelensky-regimet hadde oppfylt sine forpliktelser i Minsk avtalen. Nå har jo også Zelensky sammen med den tidligere tyske kansleren og den tidligere franske presidenten erkjent at de aldri hadde planer om å etterleve Minsk avtalen. At den kun ble inngått for å gi Ukraina tid til å ruste seg til krigen med Russland. Det er også blitt klart at krigen kunne ha blitt begrenset til mars og april 2022 dersom Zelensky-regimet hadde stått i mot presset fra NATO og inngått den fredsavtalen tidligere statsminister Naftali Bennett hadde fremforhandlet i april 2022. Som kjent dro den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson til Kiev med et oppdrag. Forhindre at Zelensky skrev under på fredsavtalen fremfohandlet av den israelske statsministeren. Konsekvensene har vært forferdelige for det ukrainske folk -og stadig flere tegn forteller nå at Kiev er i ferd med å oppgi Bakhmut å evakuere de styrker som er delvis omringen i byen. Fr

Fra Bakhmut meldes det også at Ukraina har begynt å fjerne offentlige dokumenter for å få dem i sikkerhet før russerne tar kontroll over byen.

 

Én tanke om “Ukraina forbereder seg på å oppgi Bakhmut -flere tegn på at Kiev regimet planlegger retrett

 1. Ja. Ukraina er i ferd med å tape Bakhmut. Det er bare snakk om tid før Ukraina må oppgi denne andre forsvarslinjem i Donbass. Den neste forsvarslinjen de vil forsøke å holde er Kramatorsk. Problemet for Ukraina er at de snart er tom for våpen, ammunisjon og soldater. I høst snakket alle om at Ukraina var i ferd med å vinne krigen. Nå er løgnene blitt erstattet av virkeligheten.
  Det var taktisk klokt av russerne å trekke seg ut av Kherson. Russland sparte mange soldater på det grepet. Soldater som kan brukes til å befri Donbass.
  Det kan se ut som om NATO holder på å innse at de har tapt krigen.
  WarNews melder at det er “surt mellom Washington og Kiev nå”.
  https://warnews247.gr/megali-krisi-kai-aschimo-klima-amerikanoi-axiomatouchoi-dothike-telesigrafo-ston-zelenski-i-kerdizei-i-chanetai-na-fygei-apo-to-bakhmut-i-voitheia-den-einai-aperioristi/
  Pengestrømmen fra Washington kan ikke fortsette i det uendelige.
  Men for Støre regjeringen betyr penger intet. Naive Norge kaster bort 75 milliarder kroner på Ukraina men har lite eller intet til fattige her hjemme.
  Fullstendig absurd. Vi støtter blindt en krig vi vet vi vil tape.
  8 norske leopardstridsvogner skal vi donere slik at russerne kan bombe dem.
  Det utgjør faktisk 25 prosent av vår egen leopardkapasitet. Det er så man knapt kan tro det er sant. Galskapen lenge leve

Det er stengt for kommentarer.