Uklokt av Tyrkia å skyte ned russisk kampfly

Tirsdagens nedskyting av et russisk kampfly, angivelig i tyrkisk luftrom er nok et tegn på russisk-fly-skutt-nedat konflikten i Syria har potensiale til å utvikle seg til å bli en større konflikt i regionen. Natolandet Tyrkia som angivelig er endel av den Vestlige koalisjonen som bekjemper Islamsk Stat har med dette sendt et tydelig signal til Russland at de ikke er videre begeistret for den russiske innblandingen i den syriske konflikten. Hittil har Tyrkias “krig” mot IS vært noen symbolske angrep på IS posisjoner, og kurderne hevder at de aller fleste angrep har vært rettet mot deres opprørere som kjemper for en fri kurdisk stat.

Nato har innkalt til krisemøte klokken 17 i dag og det er ventet at den russiske presidenten vil kommentere situasjonen i løpet av de neste timene. Siden Russland hevder at flyet ble skutt ned over Syria er det grunn til å vente krasse uttalelser fra Vladimir Putin. Siden Russland allerede har et større antall S-300 bakke til luft missiler utplassert i Syria vil landet være i stand til å opprette en flyforbudssone over det meste av Syria samt over deler av det nordlige Israel inkludert Golan og at disse rakettene også effektivt kan slå ut fly i det sørlige Tyrkia og allierte fly som tar del i luftangrep i Syria. Denne konflikten kan bli svært farlig og det er etter vårt syn direkte uklokt av et NATO land å skyte ned et russisk kampfly. En russisk reaksjon kan og bør bli tøff.

https://www.youtube.com/watch?v=ycz06HZrplQ

Én tanke om “Uklokt av Tyrkia å skyte ned russisk kampfly

  1. Nedskytingen i seg selv er ikke alvorlig nok til at det vil utvide konflikten, men vil avstedkomme at det blir Putin og Russland som nå holder dirigentstaven i området. Russland er ikke interessert i noen konflikt med Tyrkia – selv uten at NATO bli involvert. Og vice versa.
    Internasjonale media forsøker å hausse dette opp til et stort drama, så det gjelder å huske at dette også er hva media ønsker for å øke seerantallet: Drama. Jo flere timer og jo flere døgn – dess bedre. Repeter samme saken hele tiden om intet nytt skjer inntil seerne blir lei av “no news is bad news”.

Det er stengt for kommentarer.