Ufør mistet strømmen: NAV foreslo lån av grill -hva hadde NAV gjort dersom det var en muslim som søkte hjelp?

En historie i E24 om en uføretrygdet mann som var blakk, hadde mistet strømmen og søkte hjelp fra NAV til å få betalt strømmen vekker i dag oppsikt. Den aktuelle mannen hadde fikk i 2012 lungekreft og i fjor fikk han hjerteinfarkt og blodpropp og er nå 100 prosent uføre. Mannen hadde bare 60 kroner på konto og søkte hjelp fra NAV til mat og strøm. Han fikk 600 i nødhjelp for en uke, men ellers gav saksbehandler i NAV Østfold blaffen i at mannen ikke har mulighet til å varme mat, ta seg en varm dusj og skriver dette i avslaget:  «Det er nå sommer og det er meldt varmt og fint vær over en lang periode. Du er dermed ikke avhengig av varme i din bolig for å overleve», skriver NAV. Saksbehandleren påpeker at det er muligheter for å grille mat ute nå. «Kanskje kan du låne deg en grill om du ikke har en selv, slik at du kan lage deg middager uten å være avhengig av elektrisitet i hjemmet», skriver NAV. Den NAV-ansatte har sjekket finn.no og funnet at flere griller gis bort i nærheten.

«Videre kan du drikke saft/vann fra springen hjemme, slik at du ikke er i behov av kjøleskap for å få i deg drikke i disse sommerdagene», skriver NAV. Hadde 60 kroner på konto – Den ordlyden tok knekken på meg, sier mannen som fikk avslaget. Og vi spør: Hva hadde skjedd dersom mannen var muslimsk asylsøker og fått slik behandling av NAV?. Og hvordan kan noen tro at det bare er å spørre NAV om hjelp i krisetider.

Les hele artikkelen fra E24 her: https://e24.no/privatoekonomi/i/lEB993/ufoer-mistet-stroemmen-nav-foreslo-laan-av-grill

Facebook Comments

3 tanker om “Ufør mistet strømmen: NAV foreslo lån av grill -hva hadde NAV gjort dersom det var en muslim som søkte hjelp?

 1. Ordlyden i brevet fra NAV er ikke bra. Men er dette egentlig et statlig/kommunalt ansvar – utover uføretrygden han har opparbeidet seg rettigheter til? Bør ikke vi kristne kjenne vår besøkelsestid og starte opp spleiseaksjoner for medmennesker som har havnet i en slik traurig situasjon? Når det kommer til det daglige brød, så finnes det helt sikkert frivillige matstasjoner i nærheten – ingen skal måtte sulte i dette landet selv om man er nedtynget i gjeld!

  • Nå har vedkommende betalt inn skatt til fellesskapet i alle år. Penger myndighetene bruker ute og hjemme.
   Når krisen blir så stor at strømmen stenges og mennesker ikke har til mat, da er det myndighetenes ansvar å stille opp med en hjelpende hånd.
   Vi skatte og avgiftslegges skyhøyt i dette landet. Det er ikke tvil om at stadig flere er blitt fattige i Norge under de borgerlige, og flere vil det dessverre bli når inflasjonen begynner å spinne ut av kontroll her.
   Nå rammes noen hundretusen nordmenn av fattigdomsplagen, og flere vil det bli når tingene strammer seg til i løpet av 2021 og 2022.
   Regjeringen må få på plass gode løsninger for fattige, la takster på krisehjelp følge inflasjonen, skru opp bostøtten til pensjonister, uføre og arbeidsledige og slik gi en hjelpende hånd til de svake. I tillegg ser jeg også at Bjarne Livsgiver Halvorsen
   en organisasjon som deler ut GRATIS mat- poser på Lavterskel/ narkoomsorg.
   Vi vier livet for andre. -må legge ned noe av virksomheten fordi naboer og kommunen skaper problemer for dem.
   Det er myndighetene som må bruke pengene de henter inn i skatt fra oss -som bør hjelpe, men det skjer ikke.
   Vi trenger et regjeringsskifte til høsten. Erna og co har spilt falitt

 2. Uverdig! At der finnes ansatte i NAV med slike dårlige holdninger og et grunnleggende elendig menneskesyn som dette, og samtidig er bevilget tillit og mandat til å forvalte andres skjebne er mildt sagt urovekkende.

  Men hvordan kan en enkelt saksbehandler fravike alle menneskelige, etiske og faglige standarder SÅ til de grader, og ha SÅ dårlige holdninger uten at dette har blitt fanget opp av sjef/kolleger?.. Det tyder på at det foreligger en viss intern aksept? Er takhøyden stor for dårlige holdninger?

  Med mindre det foreligger enten et psykisk avvik hos saksbehandler, eller om vedkommende mangler genet for medmenneskelighet, virker det å være noe riv ruskende galt med hele grunnholdningen i NAV.

  Noe sier meg at dette er et sårbart system med mye villet rot og rør,- der en enkelt saksbehandler sitter med makt til å sende deg ut i et kaos av byråkrati, søknader, og krav om å utfylle alskens papirer. Ikke ta for gitt at de forteller deg hvilke papirer du må ta tak i.

  Er man uheldig og blir syk skal man nesten prise seg lykkelig om man når frem uten å bli økonomisk strupet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *