Uenighet i dåpssyn stopper “Tilbake til Guds Ord konferansen” i 2017

no-tilbake-tilDet blir ingenting av neste års tilbake til Guds ord konferanse, melder Bjørn Storm Johansen på Facebook. Konferansen som skulle ha funnet sted tidlig i januar neste år hadde blant annet navn som Martin Hjellvik, RC Sproul jr, Chris Rosebrough og Jacob Trodahl på talerlisten er blitt avlyst. I følge arrangøren er det primært uenighet om dåpssyn som har resultert i kanselleringen.

“Det er trist for meg å meddele at neste års konferanse er avlyst. Jeg har landet på at dette er det beste for Guds rike i Norge slik situasjonen nå er. Det har vært 4 gode konferanser som har vært til mye velsignelse, men uenigheter og forskjeller i teologi og praksis har blitt sterkere og sterkere år etter år. Etter dette årets konferanse ble det mye diskusjon om dåp og andre tema som skiller luthersk og reformert teologi, og for mange ble dette veldig vanskelig, så vanskelig at de ikke ville komme tilbake neste år.. Etter å ha søkt Gud og råd fra venner, samstemmer dette med min egen vurdering. Så konferansen blir avlyst neste år,” skriver Storm Johansen i en oppdatering på Facebook. Som kjent har reformert teologi et baptistisk synspunkt som innebærer at mennesker blir døpt i moden alder etter mønster fra Det Nye Testamentet, mens det lutherske dåpssynet innebærer at også spedbarn kan bli døpt. En eventuell nytestamentlig begrunnelse for dåp av spedbarn må ligge i det faktum at foreldrene har en aktiv kristen tro, jamfør bibelvers som sier “kom til tro med hele sitt hus;” men i vår tids frafalne tid døpes småbarn uavhengig av om familien tror på Jesus eller ikke. I det folkekirkelige Norge er barnedåpen blitt en tradisjon, og dåpen intensjon kan dermed ikke lenger sies å ha noen som helst nytestamentlig støtte.  Søkelys har tidligere promotert de fire tilbake til Guds ord konferansene som har vært, men i år blir det dessverre ikke noe av konferansen.

Indre spenninger mellom luthersk og reformert syn

Etter det Søkelys erfarer skal det ha vært betydelige indre spenninger mellom de forskjellige aktørene som har deltatt med forkynnelse under de siste konferansene på Holmavatn leirsted. De reformerte og lutheranere skal ha sett forskjellig på dåpssyn, men også på andre teologiske synspunkter som predestinasjon og tanker knyttet opp mot den kalvinistiske forståelsen. Konferansen som primært samlet mennesker med sterke synspunkter ble etter det Søkelys erfarer opphetet i den grad at debatter om teologiske spørsmål man var uenig om tok over for Ordets forkynnelse. Deltakerne ser ut til ikke å ha kunne enes om å være uenige om noe, og dermed ble det stadig mer problematisk å forene dyptpløyende lutheranere med dyptpløyende reformerte. Vi er dessverre ennå ikke kommet så langt i Norge at kristne i en god tone kan sette seg ned, diskutere og bli enig om å være uenige, og nettopp dette er årsaken til at den kristne kirke i Norge ikke klarer å stå samlet og avkristningen får fortsette. Det er med andre ord brødre på begge sider i dette. Og i stedet for å hovere, må vi gjøre som Jesus, å be om at troende må se de er ett i Kristus. Vist det visse frelsesavgjørende spørsmål man må forholde seg til. Og det jeg personlig respekterte med disse folkene, enten det var lutheranere eller reformerte, var den respekt for Guds ord de alle så ut til å ha. Dog så vi en mangel på respekt, for nettopp det og ha respekt for at andre kan ende opp på et synspunkt om bestemte tema, man kanskje har et annet syn på.

 

35 tanker om “Uenighet i dåpssyn stopper “Tilbake til Guds Ord konferansen” i 2017

 1. Bjørn Storm Johansen er en typisk ulv i fåreklær.
  Ugjenfødt, kjødelig, spydik, sprer falske rykter, har et ondt øye og fører ftrmmed lære!
  Ikke noe tap at Storm Bjørn Johansen ikke får arrangert sin konferanse!

  • … skrev Jan Kåre Christiansen alias Sofus, som ikke har arrangert et eneste arrangement, konferanse eller festival i de siste førti årene. Ikke har han misjonert heller.
   I stedet for å være positiv og misjonerende har heller Jan konsentrert seg om å spre sin eder, galle og gift ovenfor de som i det minste forsøker å frelse sjeler for det evige liv i himmelen. Jan er en brønnpisser. Og slikt blir det ikke annet enn sykdom og diare av.

  • Bjørn Storm Johansen er en typisk forkynner som brenner for Guds ord. Hans dype respekt for Bibelens ord vil det alltid stå respekt av. Samtidig illustrerer dette hvor vanskelig det er å holde sammen på Ordet grunn, da det vil være bibelvers man erfarer forskjellig. Slikt er og forblir vanskelig, og derfor tror jeg det som vil komme til å skape en varm enhet blant Guds folk, vil bli forfølgelse og trengsler for Jesu navns skyld. Det er mange ulver i fåreklær i denne tid. Bjørn Storm er så definitivt ikke en ulv i fåreklær, selv om han har lagt seg ut med en viss blogger på en hvis blogg.

 2. Christensen bruker hver lørdag på evangelsering, så evangelisere kan han.
  Men Johansen Storm Bjørn tror på forutvelgelse.
  Hva er nå så det?
  Sitter en på reperbanen i Hamburg og trives med det så er det allright.
  Man er forutbestemt til frelse eller evig pine.
  Selvfølgelig er dette totalt fremmed lære for skriften.

  Vi tar alle våre personlige valg, som vi må stå for!

  Johansen Bjørn Storm er en ulv i fåreklær!

  • Evangelisering… for satan og for berikelse av din egen bankkonto, Jan Kåre Christensen.
   At du skriver under falsk navn og omtaler deg selv i 3. person sier alt om din manglende kristne tro, ærlighet og troverdighet. Du skrev “Vi tar alle våre personlige valg, som vi må stå for!” og gjør det motsatte av dette. Nei Jan, du er den absolutt siste som burde kritisere Bjørn. Og var du ved dine fulle fem, hadde du aldri skrevet som du skriver.

   Neste gang du sniker deg inn her med et falsk navn kan du skrive under navnet til han du tjener. Nemlig satan.

 3. Solan du skriver under x antall navn selv.
  Bl.a. Norges største nettroll, Ansgar Braut.
  Glefsing, bitting og avspore debatten er en mestere på dette,nedrige nettstedet.
  Storm Bjørn Johansen mener at han er forutbestemt til,frelse og kan oppføre seg som Satan da han er forutbestemt.
  Han passer perfekt inn på Søkelys og at han blir forsvart her på dette nedrige nettsted er bare som forventet om han er en klar aspirant til en ulv i fåreklær med sin ubibelske forutbestemt lære!

  • Også bruker du bloggen til Bjarne Bugge Solvik som tok Todd Bentley til Stavanger for 2 år siden, og som ikke gjør annet enn å forsvare de galeste karismatikerne..Litt av en kilde som her blir brukt. Bugge Solvik er på samme nivå som Christensen når det gjelder åndelig dømmekraft.

 4. Til Jan Kåre Christensen alias Sofus og en hel rekke andre navn du har brukt her.

  Har du noensinne arrangert det samme som Bjørn noensinne har gjort ? Har du noensinne prøvd ? Vi vet at svaret er nei. Du misbruker Guds navn for å spre ditt hat og å tigge penger til mat og drikke til din egen tjukke mage.

  Den dagen du faktisk gjør noe annet enn å tigge penger samt spre ditt hat, kan du kritisere andre. Men som en brønnpisser som bare sprer sykdom rundt deg, har du ingen rett til å kritisere Bjørn og andre som gjør sitt beste for å spre Guds ord. Jeg er rykende uenig med Bjørn. Men han FORSØKER i det minste. Det er derfor ditt hat mot han er en fullstendig avsporing av debatten.

  • La oss alle slå fast dette: Jan Kåre Christensen er nok ikke blant dem Gud har forutbestemt til frelse. En sann kristen holder fast på hele Guds ord og Christensen er en vranglærer av verste sort. I tillegg en mann som bruker hele sitt liv på å spre løgn, sladder og onde rykter. En patetisk skikkelse hvis liv ikke er annet enn å misunne andre som har suksess og en forsamling å tale til.

  • Her er jeg dels uenig. Christensen har tatt sitt eget valg, men har foreløpig valg den onde vei og sitter fast i falsk lære og annet religiøst grums. Men det er også slik at Christensen dersom han forblir i sin lære så vil han gå evig fortapt, etter skriften fordi han sprer fremmed lære. Men dersom han omvender seg er det håp også for ham.

 5. En utfordring til Jan Kåre Christensen alias Sofus.

  Vis oss bevis for at du har….. Og ja, jeg mener BEVIS. Sjekk din fremmedordbok og eller Dansk – Norsk ordbok for hva dette er.

  1. Arrangert den type arrangementer som Bjørn har gjort i de siste årene.
  2. At de pengene som du har samlet inn på din blogg har gått til kristent arbeide istedet for til ditt personlige forbruk.
  3. At du noensinne har gjort noe positivt for den kristne menighet.

  Hvis du klarer å legge frem bevis for dette, har du rett til å kritisere de som i det minste forsøker å gjøre noe. Hvis ikke, er du bare en brønnpisser som gjør andre syke.

 6. Ansgar Braut, skal si fra Christensen til deg — en mørkets ambassadører — at Christensen har ingen mennesker han,gjør regnskap for.
  Ei heller prøver han å konkurrere eller imiterer andre.
  Men gjør sine ting på sin egen måte, alt etter som Gud leder!

  BSJ er en Calvenist som tror egentlig en gang frelst alltid frelst!

  • Sofus alias Jan Kåre Christensen.

   Med andre ord, og som du selv her har bevist, er du ikke annet enn en brønnpisser som ikke har gjort noe som helst bra for Guds rike. Du misbruker bare Guds navn for å skaffe deg mer jordisk gull og for å spre ditt hat mot alle de som sprer Guds rike til andre mennesker. Og listen over Guds trofaste tjenere som du har terrorisert på grunn av deres kristne tro er meget lang.

   Det er BEVIST at den eneste du har tjent i alle disse årene er mørkets fyrste; Satan selv.

   Noe mer er det ikke å si om dette. Jeg viser til dagens barnetog for mer oppbyggelige temaer i dag. Vi er fri, vi med.

  • Alle som har fulgt Christensen saken her inne vet at vi i Christensen har en falsk lærer, falsk evangelist som avviser deler av Guds ord. Når han i tillegg nå omtaler seg selv som “profet” har religionen åpenbart gått til hodet på mannen, så han har fått et veldig narsissistisk og overdimensjonert bilde av seg selv. Hans ego og selvrettferdighet er nå stort at han holder på å sprekke -og alle trollene farer ut av ham. Nettopp med det i tanke gir vi pastor Torp all støtte i hans anmeldelse av dette netttrollet som bruker sin nettside til å berike seg selv. “Pengene går til Guds rike” skriver Christensen men de går rett på egen konto. Noe som i klartekst betyr at Christensen oppfatter seg selv som det personifiserte Guds rike på jord. Guds rike og Jan Kåre er med andre ord samme sak. Slik er falske profeter og falske lærere. Peker aldri på evangeliet -og bruker hele sitt liv på å stalke dem han er misunnelig på. -En mann som har null autoritet og null tillit.

  • Merkelig konklusjon. Bjørn Storm Johansen er lutheraner og står endog for det lutherske dåpssynet. Så her du på virkelig ville veier. At det finnes god forkynnelse hos sørstats-baptistene er sikkert, og de ønsker å være tro mot Guds ord og har den største respekt for bibelen. Dog ser vi at kristne brødre er endt på litt forskjellige synspunkter teologisk, men kristne som holder fast på de oldkirkelige bekjennelsesskriftene står støtt og er en del av Guds universelle kirke. Selv om vi ser forskjellig på enkelte ting.

 7. Om Christensen er valgt ut til frelse er noe han selv velger med å ta imot frelse med å tro i hjerte og bekjenne med munnen at Jesus er Herre.

  Det er kun ulver som skriver på det nedrige nettstedet Søkelys i det store og det hele!

 8. Omtaler enn Åge Ålekjær varmt så fremmer enn Hagin lære.
  Omtaler enn Jan Aage Torp varmt så fremmer enn gjengifte.
  Omtaler enn Bjørn Storm Johansen varmt så fremmer enn Calvins lære.
  Omtaler enn Jan Kåre Christensen varmt så fremmer enn Guds ord! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Jan Kåre Christensen gjør i enkelte tilfeller et ynkelig forsøk på å fremme Guds Ord. Men det er plagiat, altså ting HAN SELV IKKE HAR SKREVET, MEN STJÅLET FRA ANDRE, OG SATT SITT EGET NAVN UNDER.

 9. Sofus on 17/05/2016 at 11:44 said:
  at Christensen har ingen mennesker han,gjør regnskap for.

  Rene ord for pengene. Sofus alias Jan Kåre Christensen som omtaler seg selv i 3. og 5. person, er en av de som Sylvi Listhaug vil at skal utvises fra dette landet. Et land som på tross av Jan sin forakt for grunnlov og andre lover, i dag feirer vår grunnlov. Men Jan mener at han står over denne og alle andre norske lover.

  Det er derfor Jan varmt forsvarer pedofili, incest, tyveri, svindel, trygdesvindel, forsikringsbedrageri, butikktyverier, bedrageri, personsjikane og identitets tyveri. Jan har selv begått de fleste av disse tingene som i norsk lov omtales som lovbrudd. Norsk lov som han ikke anerkjenner.

  Ja, Sylvi Listhaug har rett. Utvis de som ikke respekterer norsk lov. Utvis de fra Norge for godt. Slike har ingen plass i Norge der de tramper over og skader nordmenn som respekterer norsk lov.

  Til lykke med 17. mai. Forsvar denne dagen.

 10. Søkelys er et så bedritent nettsted som egentlig er en boltreplass for all slags urene mørke demoniske åndskrefter der løgn og sannhet blir blannet i sammen.
  At selv den onde Bjørn Storm Johansen blir løftet frem som en Herrens tjener i sammen med Jan Aage Torp bare forteller at Christensen har hatt rett hele tiden!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Slutt å omtale deg selv i 3. og 5. person hele tiden, Jan Kåre Christensen alias Sofus. Leserene her tror du er både stormannsgal og idiot. Dessuten er ditt nye nick Sofus mest kjent som en stakkarslig raggsokk fra Barne-TV. En raggsokk som ikke forsto noe av verden og som attpåtil snakket med Bergen dialekt. Men denne raggsokken var veldig populær blandt 1-4 åringene. Som voksen mener jeg denne raggsokken bare er patetisk. Men raggsokken er bra for barna. Hva synes dine egne barn om Sofus ?

   Jeg tror nok Sylvi Listhaug har mye rett når hun mener at du burde nektes adgang til Norge da du ikke respekterer våre lover. Det eneste du respekterer er dine egne lyster og regler. Og slike burde sendes tilbake til der de kom fra.

  • Christensen har vel knapt hatt rett i noe. Han skulle gruse Torp og politiet i retten, men endte som en straffedømt taper dømt for brudd på straffelovens paragraf 390 a. Nå gjenstår bare en rettskraftig dom og deretter er himmelske blogg en saga blott.

 11. Torp og politiet ble gruset i retten.
  Brynjar Meling var den som gjorde best figur av alle i retten tett fulgt av Christensen.
  Men dommeren Amble var korrupt.
  I Borgarting lagmannsrett blir nok alt annerledes skal dere se!

  • Jan Kåre Christensen alias raggsokken Sofus.

   Hvem ble dommeren Amble betalt av ? Du sier hun er korrupt. Ergo ble hun betalt penger av noen. Hvem ?

   Jeg antar at du har beviser for dette. Du som bare er opptatt av å stjele penger fra andre vil her få minst en million kroner i erstatning når du legger frem bevisene dine.

   Og du er en straffedømt taper, Jan. Få det inn i ditt hode. Du er straffedømt. Du er en kriminell feit mann. Du er som Sylvi sier det en som burde utvises etter at du har gjort opp for deg.

   Solan
   som tror det er mer sannsynlig at store blåhvaler flyr høyt oppe i luften enn at Jan har rett i sine fantasier og mentalt forstyrrede vrangforestillinger.

 12. Ordtaket sier,: ™Den som ler sist ler best™.

  Torp er avslørt for hele Norge.

  Snart blir,han avslørt også i Borgarting lagmannsrett!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Du har enda ikke forstått at denne saken ikke er mellom deg og Torp. Dette er en sak som har kommet opp fordi du har brutt norsk lov. Og du er dømt for det.

   Dette er 17. mai og du forstår ikke så mye som en bokstav av hva denne dagen dreier seg om. Som Sylvi Listhaug sier det: Du burde utvises fra Norge da du ikke forstår og heller ikke vil forstå norsk samfunn og kultur. Og her har hun resten av FrP med seg.

   De mange som ler på seg brokk av dine mildt sagt mentalt forvirrede innlegg har et godt poeng når de forklarer hva som har skjedd til sine leger og nærmeste pårørende. Jeg har aldri sett maken til tulling som deg i mitt liv, Jan. Du er en type menneske som dukker opp hvert 100 år. Gudhjelpemeg.

  • Ja det er sant Jan Kåre. Du har hånet og spottet og ledd høyt på din blogg lenge, men Torp har vært åndelig oppadgående nok til å ikke bruke tid på deg. Som den gudsmann han er, står han på for evangeliet og forkynner Jesus for titusener, mens dine friluftsmøter -etter bildene å dømme -så svært folketomme ut. He he

   Det som er mest sannsynlig er at dommen fra tingretten blir stående og at borgarting lagmannsrett forkaster din anke Christensen. Det er påtalemaktens innstilling og det vil sikkert også bli statsavokatens konklusjon. Dermed er det bare å punge ut 15 000 til staten, siden du er ansatt hos UNIbuss vil beløpet bli tatt av din lønn i form av tvangstrekk. Din arbeidsgiver kan ikke nekte, så i fengsel kommer du ikke. Torp får dessverre ikke erstatning, men vil med en rettslig kjennesle i hånd, stenge ned din dritt blogg og din side for din liksom menighet. Begge steder er rene kloakker som sprer hat og mørke. Rent personlig mener jeg dommen er for mild, du skulle hatt ubetinget fegselsstraff, og deretter skulle du som Frp mener, bli sendt av landet som andre kriminelle kjeltinger.

 13. Ser hvor mye ondskap som skrives.

  Da passer det ordtaket: “Selv Gudene kjemper forgjeves her”,

  Kunne ikke tenkt meg å argumentere imot så mange kvervulanter som er samlet her på det nedrige nettstedet Søkelys.

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Det var da du som skrev det første innlegget her, Sofus alias Jan Kåre Christensen. Men du møtte folk med bedre argumenter som stilte deg spørsmål som du ikke kan besvare. Du møtte voksne folk som skriver som voksne folk.
   Jeg er selv ikke i tvil om at din mentale alder er rundt 8 år. For det er slik du har opptrådt som her. En 8 år gammel gutt som nå gråter og søker trøst bak skjørtene til sin mor.

   Selv din kone må nå forstå at du er en dott og en fjott.

   Et godt råd: Ikke gå til steder der voksne mennesker oppholder seg. Følg dette rådet, Jan.

 14. Det er så latterlig at dere påstår at jeg er 8 år og dere er som «voksne» som å påstå at månen er en hvit ost!

  Nei, bruke tid og krefter på det nedrige nettstedet Søkelys er wastet time!

  • Gjør da et forsøk på å overbevise oss at dine mentale evner er høyere enn en 8-åring.

  • Dette skriver Jan Dåre på sin webside i dag:

   “Det bryr meg,ingenting.
   Min kamp er imot forkynnere, ikke Norges største nettroll.”

   Han kan vel ikke avsløre seg noe mer enn det? Hans kamp er “imot” forkynnere..Snakk om å avsløre sin sanne antikristelige vesen??

Det er stengt for kommentarer.