Tyrkias president oppfordrer til å frigjøre Jerusalem fra jødene

erdogan-666Tyrkias president Recep Erdogan fortsetter trenden ved å trekke paralleller til muslimenes historiske seire i et forsøk på å vinne velgere 

Bare en uke før parlamentsvalget i Tyrkia har president Recep Tayyip Erdogan og hans medarbeidere i ” Rettferdighets- og utviklingspartiet” funnet en unik vei for å forsøke å sikre seieren i det kommende valget med å oppfordre til “frigjøring” av Jerusalem. Under Erdogans ledelse har Tyrkia gått fra å være en nær alliert av Israel til å bli en bitter fiende av det jødiske folk.

“Seieren er Mekka, seieren er Saladin, vårt mål er å heise islams flagg over Jerusalem igjen og beseiring er arven etter Mehmed II og beseiring betyr å reise Tyrkia opp igjen jerusalem-citypå føttene, sa Erdogan i sin tale lørdag til millioner som feiret at det er 562 år siden Tyrkia beseiret Europeiske kristne og erobret Konstantinopel. Erdogan trakk en rett historisk linje mellom erobringen av Jerusalem fra korsfarerne ved Saladin og erobringen av Konstantinopel til det tyrkiske valget som finner sted i neste uke. (Foto You tube) Gjennom sin retorikk om Jerusalem prøver den tyrkiske presidenten å spille på dype anti-israelske følelser i det muslimske Tyrkia i håp om at dette skal gi uttelling ved valget.  Forsøkene fra Erdogan og hans allierte på å få politisk gevinst på linke Jerusalem og Islam er en trend som har vært brukt også tidligere i valgkampen. For noen få dager siden dedikerte statsminister Ahmet Davutoglu den nye flyplassen i sør-Tyrkia til Saladin som den og ble oppkalt etter. Saladin flyplass forteller både kurdere, tyrkere og arabere at Erdogan er vår leder. Dette er en symbol som forener oss. Alle som hevder at Jerusalem er jødenes hellige by må være skamfulle. Vi valgte navnet Saladin for å sende et budskap ved Allahs hjelp -at Jerusalem alltid vil tilhøre kurderne, tyrkere, arabere og muslimer,” sa Tyrkias statsminister. Tyrkia som mange tror vil bli sentral aktør i den kommende Gog krigen har under Erdogans  ledelse hvis navn har tallverdi 666 gått fra å være en nær alliert av Israel til å bli en fiende av Israel. Tyrkia er blitt et land jeg personlig boikotter, ikke legger ferier til eller kjøper produkter fra.

 

 

 

4 tanker om “Tyrkias president oppfordrer til å frigjøre Jerusalem fra jødene

    • Tyrkia, jeg endret teksten så det ikke skal bli misforstått. Israelske produkter derimot er verd å kjøpe. Jeg selv styrer unna kjeder som ikke selger poteter fra Israel og her er KIWI å anbefale. Store gode Israel-poteter tilbys fortiden til en helt ok pris. Anbefales!

  1. Sakarja 12, 3 Den dagen skal det skje at jeg gjør Jerusalem til en løftestein for alle folkeslag. Hver den som prøver å løfte den, skal bare rive seg opp. Men alle jordens folkeslag skal samle seg mot byen.

Det er stengt for kommentarer.