Tyrkia med omfattende angrep på Kurderne -Islamsk stat er ikke målet

De kurdiske selvstyrestyrkene YPG i Kobani kjemper som besatt mot IS, men skal nå ha blitt angrepet i ryggen av NATO-landet Tyrkia.

erdogan-666Islamsk stat er ikke målet for de tyrkiske angrepene, sier flere kjennere av situasjonen. Mens Tyrkia på den ene side sier de kaster seg inn i kampen mot islamsk stat er det det det kurdiske frihetskjempere i PKK som er målet for de tyrkiske angrepene. Gjennom sine angrep på kurderne styrker faktisk Tyrkia krigerne i “islamsk stat” og dette med Norge og Natos velsignelse.  Tyrkiske stridsvogner bombarderte natt til mandag en landsby i Nord-Syria som kontrolleres av kurdiske styrker, opplyser en eksilgruppe, som kan fortelle om mange døde. Kurderne har som kjent vært i fremste frontlinje i krigen mot islamsk stat, og nå er det disse som bombes av Tyrkia -med Nato og Norges velsignelse.

Gjennom om å bombe kurderne som slåss mot islamsk stat styrker Tyrkia med Nato landenes velsignelse islamsk stat som har skapt skrekk i store deler av Midtøsten.  Tyrkia vil antatt under hastemøtet i Nato tirsdag be om forsikringer og Nato’s støtte til å knuse frihetskjemperne i PKK og dermed vil dette indirekte bety en styrkelse av islamsk stat som ikke er målet for den tyrkiske militæroperasjonen. Det er lite trolig at Nato vil ha innvendinger mot de tyrkiske planene om å knuse PKK og utenriksminister Børge Brende sier Norge ikke har planer om å øke innsatsen mot islamsk stat. Dermed fortsetter blodbadet med uforminsket styrke i en region som syntes å falle dypere og dypere inn i en endeløs krig med stadig flere dødsofre.

Én tanke om “Tyrkia med omfattende angrep på Kurderne -Islamsk stat er ikke målet

Det er stengt for kommentarer.