Tyrkia kan komme til å torpedere svensk og finsk Nato-medlemskap

Recep Erdogan kan sabotere for finsk og svensk Natomedlemskap (Foto You Tube)

Sverige og Finlands søknad om å bli tatt opp som medlemmer av Natoalliansen kan bli torpedert. Tyrkias mektige leder, Recep Tayyip Erdogan sier fredag ettermiddag at han ikke ser lyst på Nato-medlemskap til Sverige og Finland. Som ett av 30 Nato-land må Tyrkia også godkjenne søknader før nye kan bli medlemmer og det er ikke utenkelig at den tyrkiske lederen saboterer for Sverige og Finland.

Den tyrkiske presidenten kan gjennom å si nei til Finland og Sverige torpedere alle Natos planer for Nord-områdene. Tyrkia signaliserer nå at de vil si nei til utvidelse av Nato og det skaper nå uro i de kretsene i Vesten som pisker opp Russlandshatet i Vesten. Selv om Tyrkia nå tråkker på bremsen på Natotoget -er nok neppe det endelige ord sagt. Den tyrkiske presidenten somer en sentral aktør i Midtøsten er en gambler og vil forsøke å presse frem mest mulig egne fordeler av å akseptere et finsk og svensk Natomedlemskap. Primært ønsker myndighetene i Ankara amerikanske F-35 fly som de ikke har fått tilgang til fordi Tyrkia har kjøpt det russiske rakettsystemet S-400. Dette falt amerikanerne tungt for brystet og har gjort at Tyrkia ble sparket ut av F-35 programmet. Tyrkia kan komme til å fremme en rekke krav overfor USA om retten til å kjøpe F-35 jagerfly og det kan også bli krevd politiske innrømmelser over «Kreta-konflikten» i potten. Det er anspent mellom Hellas og Tyrkia over økonomisk viktige områder i Middelhavet. Jagerfly fra de to land krenker jevnlig hverandres luftrom og retorikken er til tider svært anspent. Tyrkia vil bruke sin «veto-rett» til å anta Sverige og Finland som nye medlemmer av Nato for alt det er verd. Den tyrkiske presidenten kan komme til å velte hele den svensk/finske Natoprosjektet -og slik gi Putin en gavepakke.

Norden støtter terrorister

Å innlemme dem i alliansen vil være en feil, sa den tyrkiske presidenten fredag. Han hevdet at skandinaviske land støtter militante kurdere, og andre grupper som Tyrkia ser på som terrorister. – Skandinavia er som gjestehus for terrororganisasjoner, hevdet Erdogan overfor journalister i Istanbul fredag. En rekke andre Nato-land har uttrykt stor støtte til svensk og finsk medlemskap. Men: Alle de 30 eksisterende Nato-landene må godkjenne nye medlemmer. Det betyr at Erdogan kan velte Finland og mest trolig Sveriges ønske om å bli en del av forsvarsalliansen. For Jonas Gahr Støre er dette overraskende. » Det er første gang jeg har hørt om dette, sier Støre.» Kanskje ikke så overraskende da tåkefyrsten stadig vandrer rundt i tåka. Men det endelige ord er ikke sagt. Det store spørsmålet er hva USA vil legge på bordet for at landet skal bøye seg for Bidens «New World Order» drøm,

 

Facebook Comments

3 tanker om “Tyrkia kan komme til å torpedere svensk og finsk Nato-medlemskap

 1. Viktig å lese profetordet.
  Det går i oppfylelse.
  Tyskland, Iran, Libya, Tyrkia og Russland skal gå imot Israel i God krigen der Gud tillittetgjøre dem!
  Viktig å lese profetordet.
  Det går i oppfyllelse.
  Tyskland, Iran, Libya, Tyrkia og Russland skal gå imot Israel i God krigen der Gud tilintetgjøre dem!
  England og USA vil bli nok tilintetgjort av Russlands atombomber taler skriften om?
  Mye spennende i Guds ord, det er det gamle Romerriket som Antikrist vil regjere innenfor.

  3
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *