Ture Andersen: Salutten i Bergen

Her skulle marinegaster avfyre 21 skudd på vår nasjonaldag 17. mai i Bergen – bare tre skudd be avfyrt
—————

På Bergenhus festning i Bergen har alltid Hæren hatt kommando. Da landet vårt nærmest avviklet Hæren for noen år siden ( fra 13 brigader til 1 ) : Så førte det til at det ikke finnes en hær-soldat langs vår kyst fra Oslo til Troms. Således måtte Sjøforsvaret overta kommandoen på Bergenhus festning og utføre de handlinger som dette medfører – inklusive saluttering med kanoner på 17. mai.

En slik salutt medfører 21 skudd : Men marinegastene , med en kvinnelig kommandant , greidde bare å avfyre tre skudd – da var det stopp. Slikt har aldri skjedd før i Bergen og dette må betegnes som en stor og pinlig fadese for Sjøforsvaret. Forklaring på denne episoden var at ladningene ikke passet inn i kanonene. Da jeg gikk på militære skoler i Hæren : Ble vi stadig innprentet at ledelse består av 10 % ordregivning og 90 % kontroll. Her har det tydeligvis manglet på kontroll fra salutt-ledelsens side. Var dette et tegn fra det Høye som viser hvor elendig det står til med det norske forsvaret ?

Vi har i minnet fregatt-ulykken i Hjeltefjorden som medførte at en fregatt til mer enn fire milliarder kroner måtte omgjøres til spiker. Her manglet også kontroll på fregatt-broen – og vaktsjefen om bord ble nylig dømt til en betinget fengselsstraff.

I dag har verdens største krigsskip , USS ” Gerald R. Ford ” , gått inn Oslofjorden for å besøke vår hovedstad som første anløp for dette nye fartøyet. Denne hendelsen har fått norsk TV til å sende direkte i flere timer – man skulle tro at frelseren Yeshua nå var kommet tilbake til vår jord. Men nei : Dette hangarskipet skal bare redde oss fra et angrep fra vår nabo i øst. Avskrekking blir slikt betegnet på militærspråket – dette krigsskipet har kring 90 jagerfly og helikopter om bord – langt mer enn hele det norske Luftforsvar.

Vi vet at både Russland og Kina har hypersoniske missil som går kring 10 ganger lydhastigheten. Vesten har IKKE slike våpen. Videre vet vi at Kina har hatt militærøvelse der de nettopp har øvd på å nøytralisere en slik vestlig hangarskipsgruppe. De har beregnet hvor mange missil som må til for å sprenge alle krigsskip i en slik vestlig gruppe. Videre melder media i dag at samarbeidet mellom Kina og Russland aldri har vært bedre enn nå . Russerne har også hypersoniske missil av typen ” Kinzhal ” som kan føre både konvensjonelt stridshode og atomstridshode. Videre har Kina bygget opp en helt moderne marine som sies kunne hamle opp med USAs marine når det gjelder slagkraft.

Da spør jeg : Var salutten i Bergen et forvarsel hva vi kan vente oss når 3. verdenskrig bryter løs ?

Skrevet av Ture Andersen

Én tanke om “Ture Andersen: Salutten i Bergen

Det er stengt for kommentarer.