Ture Andersen: Norge : Flyktningestrøm og ny vannflom

Jeg har forberedt meg i flere år på vanskelige tider som kan komme . Nå er de i ferd med å ramme vårt land : Covid 19 , dyrere mat og elektrisk strøm samt dyrere drivstoff , tørke som rammer avlingene og nå flere vannflommer . På bildet ser du dieselaggregatet mitt . Så langt jeg kan finne ut på nettet ; så kan man lagre ubegrenset med diesel ; men maksimum 50 liter bensin for hver husstand . Man vet aldri når den elektriske strømmen blir borte : Da faller vårt moderne samfunn helt sammen, skriver Ture Andersen i et innlegg på egen blogg.
Ukrainske flyktninger strømmer til Norge . Før kom mange av disse til Sverige og Danmark : Men nå ha de funnet ut at oljerike Norge er et bedre sted å flykte til . Det skjønner jeg godt . Slikt får selvsagt konsekvenser : Det blir mangel på boliger i vårt land, Studenter i tusentall greier ikke å skaffe seg hybel og leieprisene løper løpsk – særlig i storbyene . Her jeg bor blir gamle hus pusset opp for å leies ut til flyktninger . Et steinkast fra vår bolig bor det to unge ukrainske damer med to katter fra hjemlandet . Den ene har fiskestang og er stadig ved sjøen for å fiske mat til seg og sine dyr . Ja , velsignet være disse flyktningene – men en slik strøm får selvsagt konsekvenser for vårt land .

Norge importerer kring 45 % av det matkornet vi bruker . Nå har man funnet ut at tørke har redusert avlingene våre med kring 22 % i forhold til fjoråret. Bondevik-regjeringen la ned våre kornlager i 2003 – inntil da hadde vi lager av matkorn til ett års forbruk . Senterpartiet sitter nå i regjering og de har fått vedtatt at Norge skal bygge opp et nytt lager av korn til tre måneders forbruk . MEN : De vil bruke seks år på dette prosjektet. Huttetu , sier jeg , da kan vi være i enden av Trengselstiden .

Vannflommen ” Hans ” herjet her for tre uker siden . Den medførte store ødeleggelser på Østlandet som vil koste milliarder av kroner å reparere . En jernbanebro i Gudbrandsdalen falt ned i Lågen : Det tar lang tid å bygge en ny bro . Således må all jernbanetrafikk nordover gå via Østerdalen – her er kapasiteten dårlig og strekningen er ikke elektrifisert . Således må togene trekkes med diesel-lokomotiv og slike er det mangel på i Norge . Personell kan ta fly eller reise med buss , båt eller bil – verre er det med godstransporten . Toget fra Åndalsnes stopper opp på Dombås – møringene frakter mye varer med godstog . Det fraktes også mye varer med slike tog til og fra Østlandet – fra Trøndelag og nordover . Nå sitter det en ” propp ” i Østerdalen som gjør denne transporten vanskelig . Da må lastebiler ta over transporten – og vi mangler nok slike kjøretøy også – i det grønne skiftet .

I går kom en ny vannflom over Østlandet igjen . I dag melder media at denne kan bli enda verre enn ” Hans ” noen steder der . Selv Tigerstaden Oslo ble også rammet denne gangen . Både bygninger og kjøretøy er blitt skadet der . Det største forsikringsselskapet meldte i går at de nå hadde fått flere skademeldinger enn under ” Hans “.

Til slutt : For meg ser det ut for at vår allmektige Gud – el Shaddai – nå har bestemt at Norges syndebeger er fullt – ja , det renne trolig over . Da bruker Han naturkrefter som vannflom , orkan , tørke , skogbranner , smelting av isbreer og uvanlig høy temperatur . Jordskjelv har det også vært i Norge de seneste årene , men med små skader . Her på Vestlandet fikk det nye rådhuset i Modalen sju spekker i betong-gulvet ved det siste jordskjelvet . Denne morgenen kring klokka 0630 ble jeg vekket av dette skjelvet. Den Allmektige har nok sterkere jordskjelv på lur i sin verktøykasse !

3 tanker om “Ture Andersen: Norge : Flyktningestrøm og ny vannflom

  1. Det er en viktig balansegang her. En viss forberedelse fra dag til dag kan ha sin berettigelse. Å tro at man kan bli frelst gjennom selv å sørge for alt av livsfornødenheter er imidlertid fåfengt. Når den store trengsel starter vil hele sultne nabolaget til Ture Andersen vite at hos ham er det mat å finne. Gjett hva som da hender…

    2
    5

Det er stengt for kommentarer.