Tucker Carlson reagerer på tyranni i Canada: Pastor holdes fengslet for å ville holde gudstjenster

Kona til pastor James Coates som sitter fengslet fordi han ønsker å holde gudstjenester og ivareta sin plikt og oppgave overfor Guds folk var nylig tema hos Tucker Carlson på Fox News. i samtalen med Tucker Carlson forteller pastor Coates kone som er født og oppvokst i Canada at hun ikke lenger kjenner igjen sitt land. Tyranni og diktatur har erstattet det som en gang var et demokratisk og fritt land. I navnet av smittevern og Covid-19 har myndighetene, systemet og det som en gang vil avdekke seg til å være et dyr med ti horn, sju hoder og ti kroner på de ti horn, vist sitt sanne diktatoriske, groteske og sanne jeg.

Den kristne kirke har alltid stått i opposisjon til Babylon, og vært ansett som statens fiender, motstandere av det sataniske og verdslige systemet. Derfor ble kristne kastet til løvene, brent på bålet, korsfestet, pisket og fengslet. I det tidlig-kristne skriftet 2. Klemensbrev skriv Klemens dette om det kristne livet: “Måtte altså den gudfryktige ikke bli bedrøvet om han har det elendig i den tid som nå er. En lykkelig tid venter ham. Han skal få livet igjen der oppe sammen med sine fedre og glede seg i en evighet uten sorg. La det heller ikke forvirre deres tanker at vi ser at de urettferdige er rike, mens Guds tjenere er i trengsel. La oss altså holde fast ved troen, brødre og søstre. Vi vil kjempe oss gjennom prøven som den levende Gud setter på oss, og trene i det liv som nå er, for at vi kan vinne seierskransen i det kommende. (2 Klemensbrev 19,4-20,2)

Den kristne pastoren som nå sitter fengslet er et forbilde for den rest av troens folk som ennå holder Guds ord høyere enn menneskelige forordninger. Jesu Kristi menighet er forberedt og villige til å gå inn til det evige liv gjennom trengsel og lidelse, og de er ikke redde for å stå makter og myndigheter i mot. Guds lov og ord veier tyngre enn noen menneskelig forordning. Derfor støtter vi og ber for denne pastoren som nå går gjennom de samme trengsler og forfølgelser som andre troens helter har måtte gå gjennom. Som sann kristen kirke vet vi å verdsette hensovende troens helter, slike som  Richard Wurmbrand som satt fengslet i et tilsvarende diktatur i Romania som var en del av Sovjet-alliansen. Diktatur og tyranni er kommet til Vesten og Canada -og bibelske kristne må forvente den samme fiendelighet mot Guds folk -som den fiendtlighet den tidlig-kristne kirke opplevde og måtte kjempe med. Et fysisk jernteppe splittet øst fra vest i tiden etter andre verdenskrig. Det jernteppe falt. Nå litt over tretti år etter at jernteppet falt i Øst, har et tyranni og åndelig jernteppe senket seg over Vesten. Et jernteppe som kopierer kommunismen ved å stenge ned kirker, forby gudstjenester og fengsle pastorer som tar kallet på alvor, er ikke et demokratisk og fritt samfunn. Corona-pandemien er utelukkende et middel for demonstrere makt og kontroll.

Søkelys kommentar: Kjell Andersen

Facebook Comments

2 tanker om “Tucker Carlson reagerer på tyranni i Canada: Pastor holdes fengslet for å ville holde gudstjenster

 1. Det finnes vel knapt i Norge en eneste pastor eller forstander som er av samme kaliber som MacArthur og pastor Coates. Jeg ble født og oppvokst i en pinsemenighet her i sør, og vi hadde i mange år gode predikanter og forstandere som var klare og tydelige. Men noe snek seg inn i pinsemenigheten og pinsebevegelsen.
  Vi så da allerede da Thoralf Gilbrand, Morgan Kornmo og Emanuel Minos mer og mer ble kurositeter i pinsebevegelsen at den første tids ånd ble borte.
  Etterhvert ble menighetene overtall av trosteologien, ideer fra Livets Ord og etterhvert sekulære og mindre Kristus-sentrert forkynnelse.
  Da trakk vi oss ut og meldte oss ut av pinsebevegelsen og ble frie pinsevenner.
  Det var en stor befrielse å forlate disse synkede skuter.
  I dagens pinsebevegelse finnes det svært få forkynnere av den gamle skolen-
  Vi støtter disse når de en sjelden gang har møter i pinsemenigheter i område, men ellers har vi satset på husmenigheter og samler stadig flere og flere.
  Vi ber for pastor MacArthur og pastor James Coates selv om disse ikke er pinsevenner. Det er den samme ånd i disse som det var i vår bevegelses gamle høvdinger. Savner den tid med klar forkynnelse, vekkelse og åndens dåp.
  Måtte Herren reise om noen modige forkynnere i Norge også.

  • Det de høye herrer fra “pinsegjengen” driver med for tiden er bl.a. å advare mot konspirasjonsteorier/endetidshysteri. Og kristne som sprer slikt tull. (Så snakker de endel om vekkelse og ledelse, ledelse og ledelse… Kanskje har jeg gått glipp av det men Joh.Åp og undervisning om tiden vi lever i ut ifra Guds Ord har jeg ikke hørt de har nevnt engang)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *