Trump vil ikke fordømme 17 åring som skjøt to Antifa-aktivister i selvforsvar

VG og TV2 sutrer nå over at president Trump ikke vil fordømme en 17 åring som skjøt og drepte to Antifa-aktivister i selvforsvar. Gutten ble jaget nedover gaten av en flokk fascister og etter at han under flukten falt, gikk de to aktivstene til angrep -og i selvforsvar åpnet 17 åringen ild og to av angriperne ble drept. “Dersom han ikke hadde skutt de to hadde han selv mest sannsynlig blitt drept,” sier president Trump. Flere videoer av hendelsen viser at det helt klart var selvforsvar

Hadde ikke Kyle Rittenhouse skutt sine angripere, hadde 17 åringen selv endt opp død. Dette er essensen i hva president Trump har å si om hendelsen. En rekke medier, deriblant TV2 og VG sutrerer fordi president Trump ikke vil fordømme skytingen som skjedde i selvforsvar. Det samme advokat-teamet som bistår Nick Sandmann i sakene mot Fake News media, skal nå bistå 17 åringen.

Siden venstrevridde nettsider allerede er i gang med svertekampanjen mot 17 åriingen og siden nettsiden gofundme blokkerer for alle som ønsker å sette i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe Kyle med å betale for juridisk bistand, er det satt opp en innsamlingsaksjon på nettsiden “fightback.law hvor folk kan bidra til å hjelpe Kyle Rittenhouse økonomisk. https://fightback.law/

Loading

5 tanker om “Trump vil ikke fordømme 17 åring som skjøt to Antifa-aktivister i selvforsvar

 1. Vi har ventet dette ville skje. Og det vil skje igjen. Tidligere handlet det f.eks. om et ektepar som stod med våpen og forsvarte eiendommen sin. Takk og pris at Kyle Rittenhouse hadde våpen. Det hadde en av de andre også. Hadde han ikke skutt så var de mange, klare til å sparke han ihjel. Et skateboard var også et våpen. Man kan ikke bare ligge der uten å forsvare seg. Hvis ikke man ønsker å dø da…

  En 17 åring som tar ansvar. Modig. Ikke mange andre mannfolk der som støttet ham. Vi vet jo hvorfor han stillte opp denne kvelden. Nå sitter vel han inne. De andre skulle ha sittet inne.

 2. Trump klarer ikke å beskytte USA. Isteden velger han å skremme.

  Trump griper begjærlig etter disse opptøyene og denne konfrontasjonen. Dette er en sak han kan bruke medialt og retorisk istedenfor å fokusere på sin mislykkede covid-19-håndtering. Han gjør demonstrasjonene og motdemonstrasjonene til en avsporing slik han er en mester i. Trump provoserer bevisst for å øke konfliktnivået.

  En president burde samle landet, samle grupper, forene Amerikas Forente Stater. Han burde dempe og roe. I alle fall forsøke på det.

  Isteden velger Trump å støtte den ene siden. Og han misbruker situasjonen til å legge skylden på en mann som ikke er regjerende president og ikke har ansvaret. Skremselspropaganda er talekunst som skremmer og forfører. Og Trump har et valg han bare MÅ vinne for å tilfredstille sitt ego og sitt konkurransebehov.

  Mange kristenkonservative og hvit makt-nasjonalister tviholder på retten til å bære våpen, og våpengale mennesker med skytevåpen finnes på begge sider, parter som hevder de hr rett til å beskytte seg mot urettferdighet. Selv barn forstår at sinne, frustrasjon, redsel og virketrang kombinert med maskingeværer er en bokstavelig talt blanding.

  Istedenfor å roe ned situasjonene, slik erfarne politifolk og kloke forhandlere gjør, bruker Trump anledningen til å splitte enda mer – og herske. Han har tidligere tatt til orde for å innføre våpen også i kirker. Ingen smart løsning.

  Hadde enda Jesus vært der… Men tross hva Trump sier, er en mild fredsfyrste neppe Trumps mann. Han vil ikke være soft, han vil ikke bøye seg for nye ideer, for smarte løsninger.

  Jeg vet ikke om disse opptøyene er verst i byer som er politisk styrt av demokrater. Trump hevder det. Det kan godt være, men sammenhengen mellom politisk leir og protester kan være falsk: Det er ikke sikkert sammenfallet uttrykker en årsakssammenheng (kausalitet). Kanskje demokratiske byer har en større andel ikke-hvite og dermed større spenninger mellom de gammelkonservative og de undertrykte? Og ikke-hvite stemmer ofte demokratisk. Det blir som at iskrem-salg og drukningsulykker ikke har med hverandre å gjøre, selv om kalenderstatistikken viser at antall solgte is og antall druknede topper samtidig.

  Men læren om kausalitet er logikk som nok er litt for vanskelig for Trump og hans velgerbase. Han vil ha det enkelt, lettfattelig, lettsolgt.

  Trumps metode er å skremme, splitte, herske, vinne. Koste hva det koste vil.

  1
  1
  • Trump tror han Kan gjøre akkurat som han vil bare han vinner. Men en amerikansk president er ikke en Erdogan eller Putin som diktatorisk kan overstyre uavhengige domstoler og kildebaserte, kritiske medier. Men det tror Trump. Han ønsker å være en slik allmektig leder som enerådig bestemmer hva som er rett og galt og alternative fakta I udokumenterte konspirasjonsteorier.

   Ingen skytegale guttunger er helter etter mitt syn. Virkelig skummelt med disse voldsromantikerne i USA.

   1
   1
 3. Ærlig talt, denne mannen som ikke var fra byen møtte opp med en tungT militært maskingevær for å markere seg mot demonstrasjonen.

  Ingenting tyder på at det var selvforsvar og politiet som vel ikke akkurat har sympati med BLM, og som ga den unge gutten vann og lot han passere etter å ha myrdet to personer i kaldt blod har siktet han for forsettlig drap, ikke uaktsomt drap, selvforsvar eller noe sånt.

  Og hvordan hadde politiet reagert om BLM aktivistene bar tunge, militære maskingevær?

  1
  2

Det er stengt for kommentarer.