Trump gjør nå alt han sier han skulle gjøre -med unntak av Israel -blir neppe flytting av ambassaden

Stadig flere stiller nå spørsmålstegn med hvorvidt Donald Trump er så Israel-vennlig som han gav uttrykk for under høstens valgkamp.  “Den amerikanske presidenten ser ut til å gjøre det han sa han skulle gjøre, dog med unntak av ordene om Israel, skriver politisk spaltist og kommentator Eric Cortellessa i Times Of Israel i en analyse. Som kjent var Donald Trump tidlig ute med å love forandring etter 20 januar -og så langt har den amerikanske presidenten verken sagt eller gjort noe for å bedre forholdet til Israel -og sjansene for at han virkelig kommer til å oppfylle løftet om å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem er det stadig færre som tror og forventer, tross Donald Trumps tydelige løfte om endringer

Eric Cortellessa har har skrevet en glimrende analyse over Donald Trumps manglende evne og vilje til å innfri overfor Israel.

“Donald Trump er nå to uker inne i sitt embede som president og har allerede lykkes med å skremme opp store deler av verden -ved at han gjør nøyaktig som han sa han ville gjøre, med ett stort unntak, nemlig politikken overfor staten Israel. Han har signert en rekke presidentordre for å sette i gang bygging av muren mot Mexico. Han begynt å reversere Obamacare og han har signert en lov som forbyr innbyggere fra sju muslimske land å få visum til Amerika de neste 90 dagene. Videre har han lukket døren for flyktninger fra Syria. Imidlertid er det på ett område Donald Trump hittil ikke har levert noe som helst og det er overfor Israel. Hvem husker vel ikke en Donald Trump som med tøffe ord lovet en kursendring i forhold til Obama’s Israel politikk og hvem har vel glemt hans ord foran 18 000 tilhørere under en AIPAC konferanse hvor lovet å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem samt lovnaden om å reforhandle atomavtalen med Iran og slik sende et klart signal om et nytt daggry mellom Amerika og den mest tillitsfulle allierte i Midtøsten. Etter at Obama sviktet Israel den 23 desember var Donald Trump meget klar på at tingene ville bli endret når han tok over makten. Men, på tross av alle ord, har Donald Trump så langt vært lite villig til å levere kursendringen overfor Israel som han lovet. I de siste ok ukene har han også gått tilbake på ordene om å flytte ambassaden, men fastholder likevel en setning om at “det er en sjanse” for at hans administrasjon vil flytte ambassaden, men lite trolig, siterer den israelske spaltisten i sin analyse som kan leses i sin helhet fra Times Of Israel

Ingen ny amerikansk policy overfor Israel

Etter at Netanyahu nylig besluttet å bygge nye bosettinger var det kanskje ventet at Det Hvite Hus ville forbli tause. Imidlertid, som et illevarslende signal til Jerusalem sendte Trump ut sin pressesekretær som sa “det var lite hjelpfullt for freden” da Israel signaliserte bygging av 5500 boliger i områder palestinerne mener er sine. Hvor mye man skal lese ut av de første 14 dagene av Donald Trumps regjeringstid kan man jo stille spørsmål med, men det er lite som indikerer at Donald Trump med sitt “Amerika først” vil bringe en stor amerikansk kursendring overfor Israel. Israel vil nok som før måtte kjempe med en skeptisk amerikansk administrasjon og vi kristne bør kanskje før som sist parkere tanken om at Donald Trump vil leve opp sine løfter om å flytte ambassaden, for jeg tviler. Om kort tid vil Benjamin Netanyahu og Donald Trump møtes og ventelig vil de omstridte 5500 boligene bli tema der, -for spørsmålet om ambassaden er skjøvet langt ut i det blå.

 

20 tanker om “Trump gjør nå alt han sier han skulle gjøre -med unntak av Israel -blir neppe flytting av ambassaden

 1. Vi kan da ikke vente at Donald Trump skal gjøre alle ting på en gang. Jeg er overbevist om, at han i sine 2 president perioder vil få USA sin ambassade over til Jerusalem.
  Det er noe som heter den beleilige tid, og den vil nok komme.

  Ellers er det å si, at massemedia raser der ute. De brøler som en løve, dog uten tenner. Jeg blir dårlig av all denne usympatiske kritikken, de er bare uten etter en ting, blod, blod og atter blod…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Sannsynligheten er langt større for at han blir stilt for riksrett, enn at han blir gjenvalgt. Han vil uansett bli vraket av eget parti før neste valgkamp.
   Alle presidenter siden Clinton har lovet å flytte ambassaden, og det kommer nok heller ikke til å skje nå. Dette og abort er bare agn for å lokke Pence med, og gi litt til den konservative grunnstammen i partiet. Trump personlig gir en lang marsj i dette.
   Alt han har gjort så langt har vært en salig blanding av galskap og ugagn
   Opptatt av å beskytte amerikanerne lissom?
   Stenge ute muslimister mens alle amerikanere kan bære våpen, og dreper hverandre i et forrykende tempo? Hipp hurra?

  • Jeg ser enkelte vil bli kvitt Donald Trump slik. Vi får vente å se. Han har nå tatt enkelte grep for å stanse finansieringen av Planned Parenthood som ble tatt i å tilby organ fra aborterte babyer. Så noe har han gjort.
   Uansett, vi har i Trump en spennende president, men han skal ikke være skjermet for kritikk.

 2. Iran-striden ser ut til å gjenoppstå.
  I dag har Trump innført sanksjonar mot Iran.
  Eg trudde George Bush ville knebla Iran, men Trump kan verta personen.

  http://www.globalresearch.ca/americas-drums-of-war-white-house-issues-war-threat-against-iran/5572420

  http://www.wnd.com/2017/02/the-coming-clash-with-iran/

  Daniel 8 beskriv denne enorme militære konflikten i endetida.

  “Mens jeg, Daniel, så synet og prøvde å forstå det, sto det en foran meg som så ut som en mann. 16 Og jeg hørte en menneskestemme rope over Ulai: «Gabriel, forklar synet for ham!» 17 Så kom han bort til der jeg sto, og da han kom, ble jeg skremt og kastet meg ned med ansiktet mot jorden. Han sa til meg: «Forstå, menneske, at synet HANDLER OM ENDETIDEN.» 18 Mens han snakket med meg, lå jeg bevisstløs med ansiktet mot jorden. Men han rørte ved meg, reiste meg opp så jeg sto, 19 og sa:
  «Nå lar jeg deg få vite hva som skal skje når VREDETIDEN er i ferd med å ta slutt, for det handler om tiden for enden”

  http://bibleprophecy.net/dan8-us.htm

  https://www.youtube.com/watch?v=COsQUjHd9qg

  Me ser tydeleg korleis USA med Nato gjer seg klar til krig mot Russland og Iran.

  Kina er og irritert.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/224285

  Trump har desse personlege eigenskapane som burde skremma oss.
  Han er utruleg sjølvgod og eigenrådig.

  “Kongen skal gjøre som han vil, opphøye seg og gjøre seg større enn alle guder. Mot Gud over gudene taler han uhørte ord.” Daniel 11.

 3. Kanskje litt tidlig å konkludere etter uker i presidentstolen. Han har ikke møtt Israels president enda. Alt kan ikke gjøres på en gang. Jeg tror Trump kommer etterhvert til å snu Obamas politikk ovenfor Israel .Og jeg tror Trump er den presidenten som kommer til å flytte ambassaden.

  • Hei Birgir. Jeg går bare på kvart maskin nå, sliter med et såkalt “Winter vomiting disease” og er temmelig slapp og dårlig. Jeg er ikke overrasket, for jeg tror nettopp dette sitter langt inne, i og med at Jerusalem tross alt skal være en løftesten for nasjonene, i følge Skriften.
   Jeg hadde håp om at han ville følge opp sitt løfte, men det er grunn til å forvente en noe mer Israel-vennlig politikk fra Trump administrasjonen. Nå får vi se. Uansett, Donald Trump må selvfølgelig være gjenstand for kritikk dersom han ikke leverer.

 4. Eg har tidlegare skrive om den underlege opplevinga eg hadde 10. feb. 2016 kl.0500 om morgonen : Eg vart brått gjort vaken av ei røyst som sa kraftig ” Donald Trump er Antikrist “. På den tid var det ingen som trudde at denne underlege mannen hadde den minste sjanse til å verta president i USA.
  Eg låg lenge våken denne natta ; før eg sovna att.
  Sjølvsagt er eg klår over at denne røysa kunne koma frå andre enn Herren – men ei slik oppleving har eg aldri hatt korkje før eller seinare.
  Mange har nok meir kunnskap om Antikrist enn denne skrivaren : Så langt eg skjønar, er dette ein kar med svært stor makt i verda ; og det har Trump.
  Vidare skal han regjera i 3 1/2 år før han vert avslørt som nettopp Antikrist.
  Han uttalte jo ein gong i valkampen ( på spørsmål ) at han ikkje ba til Gud om hjelp i det han tok seg føre….

 5. Nå synes jeg det går over alle støvelskaft her på Søkelys. At Ture Andersen har drømt at Donald Trump er antikrist, det gjør han da ikke til en framtidig antikrist!

  At den godeste Langesæter biter på den drømmen undrer meg ikke!

  At Olav Nilsen ikke er noe begeistret for Donald Trump er tydelig. Nilsen hører nok til på venstresiden i politikken, men den slags tro blir nok etterhvert radert ut.

  Men Andersen i Søkelys er noenlunde nøytral, ære han for det, og god bedring!

  • Til Langesæter…Du har alltid noe interessant å meddele, det skal du ha. Men jeg ser det slik i denne verden, at det Donald Trump står for bør være det normale i hvert hvitt menneske. Alle raser bør ha eget land, og de fleste har det også. Men så er det blitt så moderne å bryte dette normale, og istedet kommer Djevelens listige tanker inn i Hvermansen.

   Hva er så det normale kan en spørre? Da må vi se hva bibelen forteller oss, både i det gamle og det nye testamentet. Der ser vi at Gud ønsker at sitt folk skal ha sine egne land. Bibelen er kort og godt en familiebok, skrevet om og for den hvite mann og kvinne.

   Da Juda stamme fornektet Jesus som Frelseren, ble også andre raser med i frelsesverket, les Paulus Rom.11.
   Dersom vi ikke ha rett hoppkant så kan vi hoppe så hardt vi kan, men vi kommer ikke en meter. Dette forståes slik at leser vi ikke i bibelen rett, farer selv den beste vill.

 6. Les på nettet i dag at Sverige førebur seg på krig. Den einskilde politimann / kvinne har fått ordre kor dei skal møta opp når det smell ( det som Forsvaret kallar mob.disponering her hjå oss). Det svenske forsvaret er nærast avvikla. For å bøta på dette, har dei raska saman eit rakettsystem som vart skrota for mange år sidan ( trur det er bakke til luft rakettar ). Dei måtte kringom på fleire stader i landet for å henta inn ulike delar for å få systemet opp og gå. Prøveskytinga gjekk visstnok bra.
  Såleis kan ein skjøna at det er politiet i Sverige som må ta støyten når russarane kjem – difor kom denne ordren om oppmøtestad. Som kjent har politiet berre lette håndvåpen ( pistolar og maskinpistolar ). Når russarane kjem med armerte/motoriserte hær-styrkar ; vil lette håndvåpen ha null verknad.

 7. “Myhren:
  Der ser vi at Gud ønsker at sitt folk skal ha sine egne land”.
  ——————
  Esekiel 47 fortel om landegrensene i 1000-årsriket.
  “Så sier Herren Gud: Dette er grensene når dere deler landet mellom Israels tolv stammer: Josef skal ha to deler. 14 Dere skal ta det i eie, den ene like mye som den andre. Med løftet hånd lovet jeg å gi det til deres fedre, og nå skal landet tilfalle dere til odel og eie.
  15 Dette er landegrensene.—”

  Det er viktig å lesa dei siste versa.

  “Dere skal dele dette landet mellom dere, mellom stammene i Israel.Dere skal fordele det som eiendom mellom dere og INNFLYTTERNE som bor blant dere og har fått barn blant dere. DE SKAL VÆRE FOR DERE SOM INNFØDTE ISRAELITTER. Sammen med dere skal de få tildelt eiendom blant Israels stammer. I den stammen hvor innflytteren bor, skal dere gi ham eiendom, sier Herren Gud”

 8. Når noko uventa skjer, spør eg ofte Vår Herre kvifor dette hende. For få dagar sidan vart to medlemar av forsvars- og utanrikskomiteen nekta visum for innreise til Russland – Skei Grande ( V ) og Solhjell ( SV ).
  Svaret kom raskt : Om lag samstundes med visumnekten, kom det fram i media at Venstre og Sosialistisk Venstreparti gjekk inn for å gå gjennom grunnloven og sletta alt som hadde med kristendommen å gjera.
  Spør om vår Gud er handlekraftig – og reagerer sporenstreks !

 9. Ser at det spekuleres i om Trump er antikrist. Slik antikrist beskrives i bibelen er han en slu og lur person som står fram som en lysets engel. Han blir utrolig populær i hele verden før han snur om og viser sitt sanne ansikt.
  Høres dette ut som narsissisten Trump, en president som utløser massedemonstrasjoner både i og utenfor USA? Kan ikke tro det er noen som helst mulighet for Trump å oppnå en slik popularitet.
  Antikrist er en finpolert statsmann, helt motsatt av Trump.

 10. Langesæter. Ingen kan med sikkerhet vite hvor antikrist kommer fra. Det er også mulig at han kommer fra Tyrkia, der satans trone sto, ifølge bibelen. Muslimene ønsker å bygge opp igjen kalifatet og antikrist kan være den personen som greier å forene den muslimske verden og bli kalifatets leder. Mens vi venter på at Jesus skal komme tilbake, venter muslimene på sin Mahdi, en grusom person som sikkert kvalifiserer til å være antikrist.

 11. Til Myhren, man trenger ikke være “sosialist”, for å forstå alt det som du ikke forstår(dvs det meste, ut fra en rask gjennomgang av dine innlegg)? For egen del, så står jeg nokså solid politisk plantet i sentrum. KRFs samarbeid med FRP, gjør det selvsagt usmakelig å stemme på dem. Derfor blir det SP til høsten. Jeg håper på en flertallsregjering med SP, KRF og AP(med stor oppslutning til de to førstnevnte). Det vil være det klart beste alternativet, innenfor det som er realistisk å håpe på, utfra et kristent perspektiv!

 12. Kanskje Trump skynder seg langsomt her. Arabiske ledere kaller flytting av ambassaden for en krigserklæring. Regner med at Trump har diskutert konsekvenser med Israels statsminister og at de i fellesskap har bestemt seg
  for å legge saken litt på is. Arabiske land ønsker ikke fred med Israel og det
  skal ikke mye til før selvmordsbombere og andre terrorister slår til både i
  Israel og Amerika. Trump har mye å ta fatt i og terroraksjoner på grunn av ambassadeflytting er sikkert lite ønskelig i øyeblikket. Når innsetting av flere ressurser gir mer kontroll med hensyn til terror, blir sikkert ambassaden flyttet.

Det er stengt for kommentarer.