Minst 24 barn har dødd av sykdom fordi Faith Tabernacle Church, Pennsylvania, lærer foreldrene at å søke legehjelp er synd

Omtales som dødens kirke av naboer Flere dusin døde barn kan knyttes til den kontroversielle tros-menigheten Faith Tabernacle Church i Pennsylvania, melder NBC10. I nabolaget blir kirken, som lærer at man må stole på Gud og ikke søke legehjelp når man er syk, omtalt som “dødens kirke” og myndighetene hevder at flere dusin døde barn er resultatet av kirkens forkynnelse og praksis. Nå står et foreldrepar fra kirken tiltalt for å ha latt deres to år gamle datter, Ella Grace, dø som følge av lungebetennelse. “Det var Guds vilje å la henne dø,” sier foreldrene som nå er tiltalt for uaktsomt drap og barnemishandling.

Jonathan og Grace Foster tilhører den kontroversielle sekten  Faith Tabernacle Church som vektlegger en bokstavlig praktiserer av trosbevegelsens helbredelsesbudskap. Som en viktig del av troen er bibelvers som  “For jeg er Herren, din lege,” og “ved hans sår har vi fått legedom.” I følge foreldrene er en slik tro uforenerlig med det å søke menneskelig medisinsk hjelp når man er syk, og dette gjelder selvfølgelig også deres mindreårige barn.
Logikken i troen er at “dersom Herren er vår lege” vil det være synd og uriktig og oppsøke legehjelp dersom man skulle være så uheldig å bli syke. Slik var det også da deres to år gamle datter, Ella Grace ble syk og rammet av lungebetennelse. I stedet for å sende jenta til sykehus for medisinsk behandling, valgte de å hvile i sin tro med det resultat av barnet ble sykere og sykere, for så å avgå med døden.

En patalog ved rettsmedisinsk institutt som undersøkte Ella etter hennes død konkluderte med at barnet hadde hatt 95 prosent sjanse for å overleve dersom hun hadde blitt gitt antibotika og fått kyndig medisinsk legehjelp. Foreldrene på sin side har forklart politiet at å ta jenta til lege vil være en forhånelse og svik mot deres religiøse tro, rapporterer ABC News. “Det er et klart brudd på loven å ikke påse at barnet hadde det bra helsemessig og det å svikte, slik de siktede foreldrene her har gjort er straffbart, sier Berks Countys statsadvokat John Adams. I USA har det vært en rekke slike saker, og flere titalls foreldre har sonet fengselsstraff for lignende forhold.

 

 

2 tanker om “Minst 24 barn har dødd av sykdom fordi Faith Tabernacle Church, Pennsylvania, lærer foreldrene at å søke legehjelp er synd

  1. Gud har også gitt oss fornuft. Legevitenskapen er villet og Gud gitt. Det går an å ha to ting i hodet på en gang. Både tro og legevitenskap. Dette de driver med her er dårskap.

    • Og her har foreldrene lagt sunn fornuft til side og da snakker vi ikke lenger om en en sunn tro, men heller en overtro. Trist er det at barn må gjennomgå slikt.

Det er stengt for kommentarer.