Tror at et ukrainsk angrep på Transnistria er nært forestående

Foto Telegram//t.me/suvorovdnestr/2457

Flere russiske Telegramkanaler skriver i kveld at et ukrainsk angrep på den selvstendige enklaven Transnistria kan være nært forestående. En ukrainsk invasjon av områdene som er prorussisk vil bety en opptrapping av krigen utover Ukrainas grenser. ” Situasjonen er spent på grensen til Pridnestrovie og Ukraina nær Pervomaisk. Fra Ukrainas side er bevegelsen til militæret merkbar. Spotlyset skinner sterkt,” melder den russiske Telegramkontoen /t.me/suvorovdnestr/2457.

“På spill står livet til en halv million russere i Transnistria og den fredsbevarende kontingenten. Er du enig i påføringen av et forebyggende taktisk atomangrep mot den ukrainske gruppen konsentrert på grensen til Transnistria?,” lyder spørsmålet i en måling utført av en annen Telegramkonto. Hele 88 prosent av de som har svart svarer ja på spørsmålet om Russland bør gjenomføre et taktisk forebyggende atomangrep. En ukrainsk invasjon av Transnistria vil være en alvorlig opptrapping og vil neppe skje dersom ikke USA og NATO gir regimet i Kiev klarsignal. Den greske nettsiden WarNews melder i natt at Russland skal sende styrkeforsterkninger til Transnistria og faren for at krigen nå sprer seg til Moldova er overhengende. 

 

Samtidig som vi teller ned til at krigen sprer seg utover Ukrainas grenser har skarer av mennesker gått ut i gatene i Moldova til støtte for Russland. “Vi vil definitivt ikke se dette i vestlige mainstream media, skriver Dmitry Polyanskiy, en russisk regjeringsrepresentant på Twitter

I dag, fredag er det ettårsdagen for den russiske invasjonen eller spesielle militæroperasjonen i Ukraina. Den ukrainske utenriksministeren skal ha sagt at Russland ikke vil glemme 24 februar 2023 på lang lang tid.

På grunn av en økt mengde med ufine og stygge personkarakteristikker i kommentarfeltet er kommentarmuligheten stengt inntil videre