Russland advarer USA, NATO og Ukraina over Transnistria

Fra Russisk TV: Moskva vil komme til å respondere på enhver provokasjon fra Kiev mot russiske fredsbevarende styrker i den moldoviske utbryter regionen. En hver handling fra Ukraina eller Vesten som utgjør en trussel for de russiske fredsbevarende styrkene i  Transnistria vil bli ansett som et angrep på Russland, sier det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse fredag. Russland advarer Kiev og dets vestlige partnere mot å gjennomføre en provokasjon der. Er det bare meg eller er det flere som har en følelse av at det pågår en nedtelling til vi alle er kastet inn i en storkrig med forferdelige konsekvenser for oss alle?

I en uttalelse offentliggjort fredag, siterte den russiske diplomaten data fra landets forsvarsdepartement som avdekker at Ukraina har samlet og utplassert et stort antall militære styrker og militært utstyr langs grensen mot Transnistria. I lys av dette advarer Moskva både USA, NATOs medlemstater og deres ukrainske undersotter mot flere “eventyrlige skritt”. Selv om Russland foretrekker en politisk/diplomatisk løsning, så skal ingen være i tvil om at Russlands væpnede styrker vil reagere raskt og bestemt på enhver provokasjon fra regimet i Kiev,” heter det fra Moskva. Den russiske toppdiplomaten stresset at Moskva er fast bestemt på å beskytte dets borgere, fredsbevarende styrker og militært personell som er stasjonert i Transnistria. Det har også tidligere under krigen vært spenninger opp mot Transnistria. Vesten og Russland ser helt forskjellig på krigen som russerne selv omtaler som en proxykrig mellom NATO og Russland.

Kommentarfeltet er stengt inntil videre pga ufine kommentarer

3 tanker om “Russland advarer USA, NATO og Ukraina over Transnistria

 1. Gamle Sovjetunionen plasserte uhorvelige mengder med våpen og ammunisjon i Transnistria. Jeg tror at noe av dette arsenalet finnes der fremdeles. Ukraina har en del russiske våpen – så da kan de ha behov for å etterfylle med ammunisjon fra disse lagrene. Transnistria er et knøttlite område som er styrt fra Russland. Navnet tyder : Elven Nistria renner gjennom der. Det har vært noe ” knirk ” mellom Russland og en del opposisjonelle i denne enklaven.

  • Situasjonen virker mer spent nå enn den var tidligere i konflikten.
   Jeg tror ikke Ukraina vil gå inn i Transnistria uten godkjennelse fra NATO og Joe Biden. Moskva advarer i hvert fall tydelig nå.

   1
   4

Det er stengt for kommentarer.