Trond Giske sammenligner APs behandling av Jan Bøhler som måten sekter behandler avhoppere på

“Det er veldig trist at Jan Bøhler har meldt seg ut av AP. Samtidig er det ille å se kommentarer hvor Jan behandles som en avhopper fra en sekt. Hver uke spør jeg folk om å bli medlem i AP. Men hvor lenge blir de når de ser den harde tonen som brukes både mot partifeller og andre? Hvis vi ikke støtter hverandre, kan vi heller ikke forvente støtte fra velgerne. Et raust og inkluderende folkeparti, må behandle folk raust og inkluderende. God helg,” skriver Trond Giske i en oppsiktsvekkende post på Facebook. Sammenligningen mellom Arbeiderpartiet og religiøse sekter er på mange måter slående. Begge har krav om blind lydighet overfor ideologien og begge har som oftest en millionær i toppen. En annen fellesnevner er at avhoppere behandles som spedalske og gjerne omtales som svikere

Det norske arbeiderpartiet minner mer og mer om ei religiøs sekt. Får man et litt avvikende synspunkt blir man møtt av en mur av taushet, utfrysning og baktalelse, og gjør man en feil som Trond Giske har gjort, vil feilen eller tabben ble brukt mot deg til evig tid. Det var nettopp det Trond Giske selv fikk oppleve da han prøvde å reise seg på nytt i den politiske sekten som arbeiderpartiet vitterlig er. Jan Bøhler som gjennom hele sommeren har blitt baksnakket og skjøvet ut på sidelinjen av parti-eliten i Oslo meldte i går overgang til Senterpartiet som gladelig tok i mot Bøhler som den ressurs han er. Det at Bøhler forlot “AP-sekten” falt flere i AP-ledelsen tungt for brystet og i stedet for å kunne skilles som venner, som var Jan Bøhlers uttrykk ble han møtt med uttrykk som “jæ..la sviker og “Judas”. De samme uttrykk brukes også om medlemmer som hopper av fra religiøse sekter.

Facebook Comments

2 tanker om “Trond Giske sammenligner APs behandling av Jan Bøhler som måten sekter behandler avhoppere på

  1. Det er jeg helt enig med Giske i. Bra Jan Bøhler forlot møkkapartiet. Jeg har ikke forstått hvorfor han har vært Ap politiker. Han har ikke akkurat framstått som sosialist. Etter min mening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *