Treåring og ni andre drept av muslimske Fulani nomader i Nigeria

Ingen demonsterer mot den muslimske terrorbølgen mot kristne i Nigeria.  Ei 3 år gammel jente og ni andre ble drept i den nord-vestlige Kaduna provinsen i Nigeria tidlig onsdag morgen. De ti ble drept da bevæpnede muslimske krigere fra Fulani nomadene gjennomførte et angrep på en kristen landsby. Den tre år gamle jenta er identifisert som Elizabeth Samaila, ble drept da muslimene stakk henne flere ganger med en machete i hodet. Den tre år gamle jenta ble fraktet til sykehuset og døde torsdag, dagen etter at angrepet fant sted mot det kristne samfunnet i  Tudun Agwalla i Kajuru området, melder Christian Solidarity Worldwide. Det brutale angrepet mot den tre år gamle jenta og ni andre kristne drukner fullstendig i nyhetene om Black Lives Matter demonstrasjonene og vil aldri komme til å bli rapportert av norske medier

På torsdag avholdt familiene til de ni andre som ble hakket til døde med macheter begravd i en massegrav..Seks av de døde er identifisert og het  Richard Yusuf, Kefas Yusuf, Fidelis Wada, Kachia, Genesis Soja, and Rahab Soja. En 8 år gammel jente som heter Rita Friday, om også var skadet i hodet, var blant en ukjent antall av kristne landsbybeboere som ble skadet under angrepet, melder Christian Solidarity Worldwide som legger til at syv mennesker er savnet. “Det som er spesielt uakseptabelt er at hennes død er det siste som har skjedd i en større serie av  angrep som ser ut til å fortsette og fortsette, sier Christian Solidarity Worldwide daglige leder Mervyn Thomas. Det sørlige Kaduna er i ferd med å bli omgjort til dødsmarker, enten på grunn av at de sentrale myndigheter svikter eller på grunn av offentlig likegyldighet.

CSW logo (lisens)

Muslimske Fulani nomader angriper jevnlig kristne bondesamfunn i den midre del av Nigeria. Mens enkelte tror at nomade-gjetere gjennomfører sin angrep for å finne bedre beitemarker, er det klart at de radikale muslimene angriper kristne landsbyer på samme måte som terrorgruppen Boko Haram terroriserer de nordre deler av landet. I en spesialrapport som har tittelen “Nigeria: Dødmarkene for forsvarsløse kristne som ble offentliggjort tidligere i år, anslår den  Anambra-baserte borgerrettighetsgruppen  International Society for Civil Liberties and Rule of Law (Intersociety) at minst 11500 kristne har blitt drept i Nigeria siden 2015 av Fulani nomander, Boko Haram eller andre muslimske banditter som opererer i området. Et estimat anslår at mer enn 620 kristne er blitt drept i Nigeria så langt i 2020. “Det som trengs er et internasjonalt press både på lokale og nasjonale myndigheter slik at de beskytter sårbare samfunn og at det blir tatt effektive virkemidler i bruk for å få fjernet våpener fra ikke statlige aktører slik at dem som står bak de brutale angrepene på ubevæpnede sivile og barn blir stilt til ansvar,” sier Thomas videre. Så langt er det lite internasjonal interesse for blodbadet som utspiller seg mot kristne i Nigeria da verdens øyne er rettet mot Amerika og “Black Lives Matter” demonstasjonene som pågår. Hva som skjer i Nigeria med kristne når dessverre ikke opp i nyhetsbildet. Selv i kristenpressen skrives det lite om hva som skjer med kristne brødre og søstre i Afrika.

Én tanke om “Treåring og ni andre drept av muslimske Fulani nomader i Nigeria

Det er stengt for kommentarer.