Tre palestinske raketter avfyrt mot Israel etter israelsk luftangrep mot terrormål på Gazastripen

Israelsk flyangrep skadde 4, fredsforhandlingene mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene skar seg og Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene underskrev avtale om gjenforening med Hamas og danne en samlingsregjering innen fem uker samt nasjonale valg innen seks måneder.

Israelske kampfly har i ettermiddag gjennomført et angrep mot palestinske idf-angrepterrorister som bare var minutter unna av å avfyre raketter mot det sørlige Israel. Imidlertid bommet Israel denne gang på målet og skal i følge palestinske kilder ha skadd 4 sivile palestinere. I følge israelske medier var målet å ta ut en terrorist mens han kjørte motorsykkel, men Israel misset og skadde flere sivile i stedet. Ettermiddagens israelske angrep kom bare timer etter at det ble kjent at Hamas og de palestinske selvstyremyndighetene under Mahmoud Abbas ledelse har undertegnet en avtale om forsoning som innebærer at man skal holde nasjonale valg innen et halvt år.

Tre palestinske raketter i etterkant av angrepet

Onsdagens israelske flyangrep mot Gaza har allerede ført til palestinsk gjengjeldelse i form av tre rakettangrep mot det sørlige Israel, sier det israelske forsvarets talsmann på twitter. Områdene som ble angrepet er Hof Ashkelon og Sha’ar HaNegev regionen samt Erez Crossing. Det er ikke meldt om israelske skadde som en følge av de palestinske rakettangrepene men det er frykt for at den spente situasjonen skal føre til ytterligere palestinsk opptrapping av rakettangrep mot Israel.

US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESSFor USA og utenriksminister John Kerry er sammenbruddet i forhandlingene og Mahmoud Abbas kursendring overfor Hamas et stort prestisjenederlag. Både Kerry og Hussein Obama har jobbet hardt på å få på plass en varig avtale mellom det man anså som “moderate” palestinere og Israelerne. Dermed har nok en amerikansk administrasjon “forløftet” seg på “problemet” Israel og Jerusalem som i følge profetordet skal være en løftesten for verdens nasjoner. For Obama føyer bare dette sammenbruddet seg inn i rekken av mislykkede amerikanske initiativ i Midt-Østen etter at den arabiske våren så dagens lys vinteren 2011. Den amerikanske administrasjonen bommet stygt i Egypt med sin støtte til det muslimske brorskap etter at Hosni Mubarak ble avsatt og den amerikanske politikken overfor borgerkrigen i Syria har vært et sammenhengende mareritt og en leksjon i hvordan man ikke skal føre utenrikspolitikk. Sammenbruddet i forhandlingene mellom palestinerne og Israel har vært forutsagt i flere uker og forsonings og samarbeidsavtalen vil, dersom det blir noe av den da, komplisere eventuelle videre forhandlinger. Israel har i kveld kansellert et møte med selvstyremyndighetene hvor temaet var å få forhandlingene ut av krisen, og det israelske regjeringsmedlemmet Nafthali Bennett fra partiet “jødiske hjem” uttalte onsdag at “Fatah gjennom dette er blitt en terrororganisasjon” og samtidig sa også det Hvite Hus at Fatahs forsoning med Hamas vil komplisere eventuelle videre fredsforhandlinger.