Torp ut mot Levi Fragell: “Levi Fragell forteller hva hans agenda virkelig er”

Pastor Jan-Aage Torp og Levi Fragell har lenge vært i tottene på hverandre. Torp som fragell-torprepresenterer karismatisk teologi -og Levi Fragell som representerer humanismen og troen på at det ikke finnes noen Gud har i følge Jan-Aage Torp en egentlig agenda, nemlig ” å knuse karismatisk kristendom fullstendig, og trolig også all evangelisk kristendom. Tilbake vil det bare være en livløs, kraftløs, teoretisk filosofi,” skriver Torp på egen blogg, og Søkelys gjengir Torp kraftfulle blogginnlegg i sin helhet

“Det har vært mye angstbiterske uttalelser og utspill gjennom de siste fire-fem måneder om «brente barn» i karismatikkens kjølvann. -Avisen Vårt Land, Biskop Atle Sommerfeldt, ulike lutherske Oase-kritikere, og nå sist Aftenpostens redaktør Harald Stanghelle, kjemper tilsynelatende samme sak – mot uheldige trekk ved karismatisk lederskap og menigheter. Men Levi Fragell har gjort klart hva «problemet» egentlig er,” skriver Torp som nok en gang er villig til å ta en konfrontasjon med den tidligere pinsevenn-predikanten som ble ikketroende.

Den 8.juli postet han på sin åpne Facebook-side følgende tekst og foto-montasje: «OPERASJON ELLER PLASTER PÅ SÅRET?
skjermbilde-2016-07-13-kl-18-55-04-levi-fragell-Kristen presse (den øvrige gir blaffen) forteller at det nå tas et oppgjør med usunne forhold i den nyere tids kirke- og menighetsliv. Den egentlige diagnose er imidlertid ikke et autoritært lederskap, som nå fremheves. Det dypere problem er det virus som her avbildes og som har spredd seg til lemmer og innvoller i «Kristi legeme» på jord: Demoner, profetier, åpenbaringer, helbredelser, besøk av engler, samtaler med Jesus, besøk i himmelen, varslede katastrofer…. Dette var og er en hel generasjons forkynnelse og skrifter, forlagene støttes og kirkeledere og politikere stiller opp hos predikantene og forfatterne – med anerkjennelse og applaus.» Og Torp fortsetter:  Levi Fragens prosjekt siden 1960-tallet har vært å knuse karismatisk kristendom fullstendig, og trolig også all evangelisk kristendom. Tilbake vil det bare være en livløs, kraftløs, teoretisk filosofi….

De siste måneder har jeg gått igjennom 50 års nyere norsk kirkehistorie, og Levi Fragells gjentagelser er vel et av de få konsistente trekkene i denne historien. Heldigvis har Levi Fragells fandenivoldske raseri oppnådd det stikk motsatte: Vekkelsen og troen utbrer seg over hele Norge, og nordmenn begynner i så måte å ligne på den verdensvide vekkelseskirke. En del lutherske ledere har de siste ukene hoppet på Levi-toget, og noen talsmenn for den mest tannløse utgaven av den norske «pentekostalismen» har hengt seg på. Det er ytterst beklagelig for dem selv, for her gjør de seg delaktige i en manns dårlig skjulte agenda, som Levi Fragell selv har gjort vitterlig for enhver.

Det var befriende igår å lese hva mine to sogneprest-venner i Den norske Kirke, Trond skjermbilde-einar-ekerhovdLøberg og Einar Ekerhovd, skrev som sterk støtte av Oase. «Det er så deilig og befriende og forholde seg til virkeligheten, og ikke til media. Gleder meg til å dra på Oase på torsdag og tilbe Gud! Ganske utrolig at så mange seriøse kristenledere og VL har latt seg styre av Levi Fragell sine innspill. Men kanskje store deler av vår kirke står nærmere HEF enn Oase?!?”  Trond Løberg skrev på Verdidebatt: «Det er stor grad av kontinuitet i det OASE har stått for siden starten og fortsatt står for. OASE vil først og fremst løfte fram budskapet om at Den Hellige Ånd virker i dag, forvandler og fornyer mennesker, utruster og kaller til tjeneste. Dette er dessverre fremdeles et forsømt tema, ikke minst i Den norske kirke og noe som kirken trenger.»”

-Jeg misunner ikke Einar og Trond de krevende oppgaver de står overfor i en kirke-struktur som ikke lenger samsvarer med Den Hellige Skrift, men vi heier og ber for dem. Jeg er overbevist om at disse to sogneprester står for en linje som vil vinne frem i norske kirke-strukturer, og slett ikke bare i folks privatiserte åndelige søken. Oase-linjen vinner frem! Men Levi Fragell skal ha frihet til å kjempe til siste slutt. Vi hindrer ham ikke,” avslutter Torp sitt blogginnlegg som opprinnelig stod å lese på Torp-blogg

4 tanker om “Torp ut mot Levi Fragell: “Levi Fragell forteller hva hans agenda virkelig er”

  1. Slik jeg forstår det har den tidligere pinsevennen Levi Fragell aldri hatt et møte med den levende og oppstandne Jesus Kristus. Derimot har han møtt uviselige kristne som har jaktet på overnaturlige opplevelser, det vil si mennesker som har satt Jesus ord til side i sin søken etter det de ønsker. Ikke rart at en ubefestet sjel som Fragell ble en frafallen. Dessverre har han kastet ut barnet med badevannet, men dette har han dessverre ikke mulighet til å forstå.

  2. Så sant så sant Maria..
    Personlig er jeg null interessert i Torp og hans ubibelske “apostellære” og derfor heller ikke interessert i hva han måtte mene om det ene eller andre..
    Han har medfødte evner til å tale og å skrive. De er alt.
    Kanskje ikke Torp har hatt den erfaringen heller?????

    • Denne apostel læren til Jan Aage er jo til de grader bibelsk men dersom du ikke syntes det og sier du er kristen så bør du lese bibelen igjen eller begynne på en bibelskole.

Det er stengt for kommentarer.