To av fire palestinske raketter avskåret over Ashkelon, det israelske flyvåpenet angrep fem mål på Gaza stripen

Kraftig opptrappingen av konfliktnivået mellom Israel og Hamas, palestinske rakettangrep mot Ashkelon, Israelske angrep mot Gaza

iron_dome Det israelske antirakettsystemet “Iron dome” avskar søndag kveld to palestinske raketter avfyrt mot den israelske byen Ashkelon, melder israelsk presse. I tillegg slo to andre palestinske raketter ned i ubebodd område. Israel på sin side har svart med å angripe fem mål inne på Gazastripen og konfliktnivået mellom Israel og Gaza er nå på det høyeste siden begynnelsen av 2014. Opptrappingen av palestinsk terror kommer samtidig som israelske sikkerhetsstyrker uavbrutt søker etter de tre tenåringsguttene som skal være kidnappet av terrorister tilknyttet den militære del av Hamas. Søndag fordømte USAs utenriksminister John Kerry kidnappingen og pekte på Hamas som de mest sannsynlig skyldige og søndag var også flere tusen israelere samlet i bønn ved Vestmuren i Jerusalem for å be om sikker hjemkomst for de tre tenåringsguttene.

Det var søndag kveld at det israelske antirakettforsvaret måtte tre i aksjon for å skyte ned to palestinske raketter som kunne ha forårsaket skade dersom de hadde eksplodert i den israelske byen. Noe senere eksploderte to andre palestinske raketter i åpent terreng uten å gjøre skade. Israel på sin side har besvart ngrepene med å angripe fem mål inne på Gazastripen. I følge det israelske forsvarets talsmann på twitter ble luftsirene utløst omkring kl 2130 norsk tid over Hof Ashkelon og straks etter slo kidnappet2Iron dome ut to raketter over Ashkelon. De to rakettene var blitt avfyrt fra den Hamas kontrollerte Gazastripen. Samtidig fortsetter en intens jakt på de som har kidnappet de tre tenåringene Eyal Yifrah (19) fra Elad, Gil-Ad Shayer (16) og Naftali Frenkel (16). De tre guttene har vært savnet siden torsdag kveld da de ble bortført av terrorister tilknyttet Hamas. Statsminister Netanyahu har etter at kidnappingen ble kjent holdt en rekke krisemøter både med kabinettet, den israelske overkommando og etterretningen som alle har som mål å bringe guttene trygt hjem. Samtidig har tusener av israelere tatt del i bønnemønstringer som har blitt holdt i etterkant av bortføringen. Også lørdag ble det avfyrt flere raketter fra Gazastripen mot det sørlige Israel og israelske fly gjennomførte lørdag kveld et flyangrep mot flere mål på Gazastripen. (Saken fortsetter under videoen som viser israelske sikkerhetstyrkers søk etter de tre kidnappede guttene)

https://www.youtube.com/watch?v=Szk7GtxwoHk

Hamas og andre palestinske terrororganisasjoner lovpriser kidnappingen

Mens israelske styrker gjennomfører en omfattende leteopereasjon for å finne de tre bortførte og tusener av jøder ber til Gud for deres løslatelse har både Hamas og andre palestinske terrorgrupper på Gazastripen lovprist kidnappingen av de tre hamasungdommene. Blant israelerne har kidnappingen skapt et voldsomt engasjement samtidig som mange kjenner på følelsen av at Israel ikke har gjort nok for å kvele de palestinske terrororganisasjonene en gang for alle. “Israels store og gjentatte feil har vært at man har avsluttet de militæraksjoner man har gjennomført mye for tidlig etter press fra Det Hvite Hus,” skriver en israelsk kontakt i en epost til Søkelys. “Israel burde allerede under operasjon Cast Lead i desember 2008 ha beflittet seg på å knuse Hamas og de andre terrorgruppene som opererer på Gazastripen fremfor å stanse operasjonen før seieren var vunnet,” skriver vår kontakt som oppfordrer norske kristne til å være med i bønnen for de tre tenåringene. – Og vi lar oppfordringen gå videre til våre lesere!  Be for de tre!