Nye palestinske rakettangrep og israelsk gjengjeldelse lørdag kveld

Flere palestinske terrormål angrepet etter nye rakettangrep mot Israel lørdag kveld

gazastrikeIsraelske fly gikk lørdag kveld på vingene etter at det pånytt ble avfyrt raketter fra Gaza mot mål i Israel. I følge det israelske  forsvarets talsmann på twitter ble flere terrormål i Gaza angrepet og man skal ha tatt ut to produksjonsanlegg for våpen og i tillegg truffet tre mål som Israel betegner som terrorist-fasiliteter. Kveldens angrep kom etter at palestinske terrorister skal ha avfyrt tre raketter mot Hof Ashkelon tidlig lørdag kveld. Siden nyttår har mer enn 200 raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel som flere ganger har måttet ty til luftangrep som en selvforsvarshandling.

Mens tusener av israelske sikkerhetsstyrker gjennomfører et omfattende søk etter de tre kidnappede jødiske tenåringene bruker de palestinske terroristfraksjonene på Gazastripen situasjonen til å fortsette med det de tydeligvis liker best, nemlig å beskyte det sørlige Israel med raketter. Kidnappingen av de tre israelske guttene samt de stadig gjentatte palestinske rakettangrepene fra Gaza gjør at sansynligheten for fred blir mindre og mindre for hver time som går. I Israel er det nå et økende krav at landets regjering skal treffe effektive tiltak mot terroren landet er utsatt for. (Saken fortsetter under videoen)

https://www.youtube.com/watch?v=yDTZ5_9gsfg

Samtidig som Israel er under angrep fra palestinske terrorister fra Gazastripen ble det lørdag arrangert en større bønnemønstring som ble ledet av ledende rabbi David Lau og Rabbi Shmuel Eliahu. Hovedtema for bønnemønstringen var å be for de tenåringene som er blitt kidnappet av palestinske terrorister. De tre unge var alle yeshiva studenter og skulle ha returnert til sine hjem torsdag kveld når de ble kidnappet mens de haiket for å komme seg hjem. Statsminister Netanyahu gjentok lørdag kveld frasen om at Israel holder president Mahmoud Abbas og selvstyremyndighetene ansvarlige for angrep som kommer fra områder hvor disse har kontroll.