To kristne pastorer skutt og drept i Kenya, muslimske fundamentalister syntes å stå bak

Forfølgelsen av Guds menighet pågår med full styrke. (Foto You Tube-CC)

Tallet på martyrer øker fra dag til dag  Den tiltagende forfølgelsen mot kristne fra muslimske terrorister krever stadig nye dødsfall. Sist helg ble to kenyanske pastorer skutt og drept i eller utenfor sine kirker og landets kristne ber nå myndighetene skjerpe sikkerheten. Det brutale drapet på den ene av de to, pastor  Charles Mathole som leder Mombasa Redeemed Gospel Church i Mtopanga, ble funnet død i kirken på morgenen søndag den  20 oktober, han var skutt i hodet og ble funnet med en bibel i fanget. Et medlem av kirkens kor sa at det så ut som om han ble drept mens han forberedte gudstjenesten samme dag. Den andre pastoren som ble drept var pastor Ibrahim Kithaka som var pastor for den øst-afrikanske pinsekirken i  Kilifi som ligger ca 60 kilometer nord for Mombasa.  “Hans kropp ble funnet i noen busker ikke langt fra kirken og i nærheten av  Madamani handlesenter.” sier medlemmer av kirken. 

De to dødsfallene kom bare noen få dager etter at kystbyen Mombasa  ble vitne til de  verste opptøyer på mange år. Opptøyene oppstod etter at  en muslimsk imam, Ibrahim Rogo, ble drept i kjølvannet av angrepet på Westgate kjøpesenter. De illsinte muslimene protesterte på drapet av Rogo med å brenne ned en kirke tilhørende Frelsesarmeen i Kenyas nest største by. Fire demonstranter ble drept under opptøyene.

“Vær forberedt, vi kommer til deg også”

En rekke kristne pastorer har i den senere tid mottatt truende tekstmeldinger som inneholdt de troende ordene, “Vær forberedt, vi kommer til deg også,” sier en lokal pastor til World Watch Monitor. Den lokale pastoren som uttalte seg anonymt av sikkerhetshensyn sier videre at politiet er varslet, men at ingen er arrestert. En annen lokal pastor hevdet videre at muslimske leder åpent har oppfordret muslimsk ungdom til å ty til vold mot kristne. I en uttalelse datert 21 oktober heter det at ulike kirker i Mombasa har oppfordret regjeringen til å styrke sikkerheten  for kristne samtidig som rådet for kirkene i området slår fast “at angrep på kristne og menighetsledere ikke skal avskrekke oss fra å tilbe Gud eller undertrykke vår religionsfrihet. Til de som står bak grusomhetene vil vi uttrykke av vi ikke lar oss skremme og vil vil fortsette å tilbe Kristus i våre menigheter,” sa biskop  Wilfred Lai,  som leder av Mombasa kirke Forum. Kenya, som har et kristent flertall på 85 prosent, har frem til nå vært spart for alvorlige religiøse spenninger utløst av muslimsk motstand, men dette har i de senere årene endret seg. Årsaken til den økende religiøse spenningen i landet skyldes primært det muslimske ønske om dominans.

I februar i år ble to pastorer, Abdi Welli og Ibrahim Makunyi skutt av ukjente bevæpnede menn, som drepte den ene og såret den andre. De to pastorene var ledere i Øst-Afrika pinsemenigheten i Garissa i det nordlige Kenya. Kenya står som nr 40 på listen over de land hvor kristne har det mest problematisk i følge “World Watch”

Kenya har mer og mer kommet inn under innflytelse av muslimske krefter og dette har skapt en økt fiendtlighet mot de kristne. Tusenvis av somaliske flyktninger krysser grensen mellom de to land som en følge av konflikten i Somalia, og dette skaper også ustabilitet i Kenya. Dette har medført at medlemmer av somaliske terrorgrupper kan komme seg inn i landet, og det er spesielt i grenseområdene mot Somalia at forfølgelsen av kristne finner sted.

Én tanke om “To kristne pastorer skutt og drept i Kenya, muslimske fundamentalister syntes å stå bak

  1. Thanks for some other informative site. The place else may just I get
    that kind of information written in such
    an ideal way? I have a venture that I am just now working on, and I have
    been at the glance out for such information.

Det er stengt for kommentarer.